Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Potrzebowałbym fachowej porady od osób które użytkują wędki St.Croix. Dokonałem już wyboru co do zakupu wędki na mniejsze rzeki a jest nią Fenwick HMG76L-MFS-2 ale mam problem ;( z wyborem dłuższej.  Przynęty jakie używam to:woblery 5-7cm,wahadełka 4-6gr,obrotówki4-6gr.Przyznam że chodzi mi po głowie WRS90MLF2 lecz nie wiem czy nie lepszy byłby ten mocniejszy kijek WRS90MF2.

Witam , potrzebuję porady . Jaka dokładnie przelotka szczytowa jest zamontowana w seryjnym kiju "St.Croix PREMIER PS76MLF2 " , jest potrzeba wymiany i kompletnie nie wiem co zamówić . Z opisu katalogowego dowiedziałem się tylko tyle  że montowane są przelotki cytuję : Alu-oxy Batson Forecast.

Dziękuję z góry za pomoc .

A jak to sprawdzić , kupiony miesiąc temu nowy ..

Sprawdziłem w swoim PS76MLF2 z tego roku oraz PS76ML2 z 2015 roku według kodu i porównałem z Team Dragonem w którym zamontowane są przelotki Fuji alconite. Poza drobnymi różnicami w konstrukcji(inny kąt ustawienia przelotki- ST.croix 120 stopni a TD 90) pierścienie w środku są identycznego koloru. Więc jak kupisz Fuji Alconite to różnicy nie zauważysz.

Sprawdziłem w swoim PS76MLF2 z tego roku oraz PS76ML2 z 2015 roku według kodu i porównałem z Team Dragonem w którym zamontowane są przelotki Fuji alconite. Poza drobnymi różnicami w konstrukcji(inny kąt ustawienia przelotki- ST.croix 120 stopni a TD 90) pierścienie w środku są identycznego koloru. Więc jak kupisz Fuji Alconite to różnicy nie zauważysz.

@Mario41 - bardzo dziękuję za zaangażowanie w razie co mam alternatywę   jak nie dorwę oryginału, naprawdę bardzo pomogłeś   , kolega @Marcyś działa więc jest duża szansa . 

Tak patrząc na tą Hard BPLT06 wydaj  mi się że to ta sama przelotka co w moim kiju .

Edytowane przez rekin175

Witam koledzy miał bym pytanie czy może miał ktoś styczność z St croix TSS70LXF2 jak poradzi sobie z woblerami do 6cm w nurcie rzeki od 3m do 7/8 m szerokości o średnim uciągu ? Dziękuje z góry

Pooglądaj na YT kanał "Wędkarska Pasja". O ile dobrze widziałem to łowią tam tym kijem ;)