wolf-77 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Witam serdecznie. Potrzebowałbym fachowej porady od osób które użytkują wędki St.Croix. Dokonałem już wyboru co do zakupu wędki na mniejsze rzeki a jest nią Fenwick HMG76L-MFS-2 ale mam problem ;( z wyborem dłuższej. Przynęty jakie używam to:woblery 5-7cm,wahadełka 4-6gr,obrotówki4-6gr.Przyznam że chodzi mi po głowie WRS90MLF2 lecz nie wiem czy nie lepszy byłby ten mocniejszy kijek WRS90MF2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Tutaj też pomogę. Miałem WRS86MF2 i na Twoje przynęty będzie M za mocny. M to typowy kij szczupakowo-sandaczowy. ML będzie idealnym wyborem na klenio-pstrągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf-77 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Haha i znowu Kamil Dzięki po raz kolejny i już teraz wiem po co mam do CF dzwonić A więc biorę WRS90MLF2. Pozdrowionka kolego !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Marcyś też ma St.Croix Również! Edytowane 29 Października 2016 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf-77 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 A jaki Marcyś bo ja nie znaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 A ten: http://jerkbait.pl/user/51027-marcys/ Pisz do niego śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Witam , potrzebuję porady . Jaka dokładnie przelotka szczytowa jest zamontowana w seryjnym kiju "St.Croix PREMIER PS76MLF2 " , jest potrzeba wymiany i kompletnie nie wiem co zamówić . Z opisu katalogowego dowiedziałem się tylko tyle że montowane są przelotki cytuję : Alu-oxy Batson Forecast. Dziękuję z góry za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Zamów sobie fuji alconite lub sic i będzie ok... Zmierz tylko średnicę szczytówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Nie chciał bym aby kolorystycznie odbiegało to od oryginału , myślisz że dobiorę w takim samym kolorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Pewnie ze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Jeżeli by ktoś miał informacje na temat oryginalnej proszę o informacje , jeżeli nie zrobię jak radzi @Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Zrób jak radzi Tomasz. W Premierze z tego co pamiętam są czarne ramki i takie sobie dobierz sic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 St.Croix Premier mają przelotki alconite Kigan Master więc kolorystycznie Fuji Sic nie będzie pasował, ale Fuji alconite jak najbardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Dzięki za pomoc ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 St.Croix Premier mają przelotki alconite Kigan Master więc kolorystycznie Fuji Sic nie będzie pasował, ale Fuji alconite jak najbardziej.A jeśli ma wersję "przed liftową" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A jak to sprawdzić , kupiony miesiąc temu nowy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A nie możesz jakoś przez dystrybutora w ramach gwarancji, tylko sam się bujasz z nowym kijem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Życie , dystrybutor działa czekam . Gwarancja równa się z wysłanie kija do Stanów z tego co się orientuję wiec wolę zrobić to w własnym zakresie na miejscu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnrzejT Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) skoro mowa o SC to moze wie ktos gdzie dostac LES70MF2 albo sam blank na ktorym byla robiona ta wedka przed rokiem 2016.(nowe kije to niestety nie to samo ) Edytowane 31 Października 2016 przez andrzejt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A jak to sprawdzić , kupiony miesiąc temu nowy ..Sprawdziłem w swoim PS76MLF2 z tego roku oraz PS76ML2 z 2015 roku według kodu i porównałem z Team Dragonem w którym zamontowane są przelotki Fuji alconite. Poza drobnymi różnicami w konstrukcji(inny kąt ustawienia przelotki- ST.croix 120 stopni a TD 90) pierścienie w środku są identycznego koloru. Więc jak kupisz Fuji Alconite to różnicy nie zauważysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A dlaczego nie doradzacie np: http://www.fishingcenter.com.pl/przelotki_forecast.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Witam koledzy miał bym pytanie czy może miał ktoś styczność z St croix TSS70LXF2 jak poradzi sobie z woblerami do 6cm w nurcie rzeki od 3m do 7/8 m szerokości o średnim uciągu ? Dziękuje z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Woblery pływające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) Sprawdziłem w swoim PS76MLF2 z tego roku oraz PS76ML2 z 2015 roku według kodu i porównałem z Team Dragonem w którym zamontowane są przelotki Fuji alconite. Poza drobnymi różnicami w konstrukcji(inny kąt ustawienia przelotki- ST.croix 120 stopni a TD 90) pierścienie w środku są identycznego koloru. Więc jak kupisz Fuji Alconite to różnicy nie zauważysz. @Mario41 - bardzo dziękuję za zaangażowanie w razie co mam alternatywę jak nie dorwę oryginału, naprawdę bardzo pomogłeś , kolega @Marcyś działa więc jest duża szansa . A dlaczego nie doradzacie np: http://www.fishingcenter.com.pl/przelotki_forecast.php Tak patrząc na tą Hard BPLT06 wydaj mi się że to ta sama przelotka co w moim kiju . Edytowane 31 Października 2016 przez rekin175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Witam koledzy miał bym pytanie czy może miał ktoś styczność z St croix TSS70LXF2 jak poradzi sobie z woblerami do 6cm w nurcie rzeki od 3m do 7/8 m szerokości o średnim uciągu ? Dziękuje z góry Pooglądaj na YT kanał "Wędkarska Pasja". O ile dobrze widziałem to łowią tam tym kijem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi