Pickerel Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Ta dam.. Lans i autoreklama.. I chyba tylko ..... Morfeusza z czerwoną pigułką tam nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Musze przyznac, ze jerkbait.pl obrzydzil mi spining, takie lowienie zaczynalo mi sie coraz gorzej kojarzyc, wedki Mistrzow wszelkich, przynety jakies ponoc tez mistrzowskie, wsio mistrzowskie. P....le, lowie na muche, kazdy moj kreciolek przezyje stelke millenium z podwojna korbka i gleboka szpula, muchy sam se ukrece, a co potrafie, wedek jeszcze pare dokupie bo jakies braki sa Do reszty się nie odnoszę....bo mówisz to nie po raz pierwszy, ja się z tym co prawda nie do końca zgadzam, ale szanuje odmienne zdanie,- chyba.Nie sądziłem, że czytanie jb robi na tobie takie wrażenie, ale skoro tak, to do cytowanego tekstu napiszę,- nie zapisuj się broń Boże na muchowe forum bo po dyskusjach o ilości nóżek w miejscu przeznaczonym na stelle będziesz już tylko mógł zostać grunciarzem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 A mnie wciąż cieszą dobre wędki , które wciąż nowe i wciąż lepsze sam sobie składam Jak sobie przypomnę moją starą Alfę Shakespeare'a, porównam z ostatnio złożonym Imperialem, łamańce jakie wyprawiałem , żeby sięgnąć trudnego bolenia - muchą z gołebiego piórka na dt - jednak widzę różnicę.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam, Najwazniejsze, ze w Mecce swiatowego rod-buildingu ( czyli Lublinie badz Gdansku, zgaduje, ale gdzie indziej) powiedzieli, ze St Croix jest 15 lat za Phenixem. Zakladam, ze maja obcykana pelna oferte st Croix. Mi nic wiecej nie potrzeba, albo traktujemy sie powaznie albo jak idiotow... Pozdrawiam, Bitrut 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 .Witam, Najwazniejsze, ze w Mecce swiatowego rod-buildingu ( czyli Lublinie badz Gdansku, zgaduje, ale gdzie indziej) powiedzieli, ze St Croix jest 15 lat za Phenixem. Zakladam, ze maja obcykana pelna oferte st Croix. Mi nic wiecej nie potrzeba, albo traktujemy sie powaznie albo jak idiotow... Pozdrawiam, BitrutMają pewnie rację, StCroix to chłam podobny jak jaxon i mikado .Michał spoko, nie denerwuj się, marketing ponad wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 .Mają pewnie rację, StCroix to chłam podobny jak jaxon i mikado .Michał spoko, nie denerwuj się, marketing ponad wszystko Qrna. Jaki badziew mam za szafą . Nawet jednego STC, nie mówiąc o tych, co to z popiołów 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Qrna ....... muszę wymieniać prawie wszystkie kije ..... u mnie same STC 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) . Edytowane 21 Lipca 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Qrna ....... muszę wymieniać prawie wszystkie kije ..... u mnie same STC Kup se Pan Phenixy i bedziesz 15 lat do przodu Pan Chang wielkie talenta miec, cyknac od tak sobie najlepsze blanki na swiecie, no ploblem, tloche sie lamac ale one jak bolidy Fellali, wyscigowki, drogie musza byc, drozsze w polskiej dystrybucji od najlepszych konstrukcji Garego Loomisa ale na pewno lepsze, wielu znajdziecie, co sie beda klocic, ze Kia lepsza niz BMW czy Mercedes a jak jeszcze drozsza to juz potrzeba marketingu wielkiego by sprzedac stad mamy owe 15 lat, nie podparte niczym, ot tak z d..y strzelone. Na niektorych dziala pewnie bo sie pojawia ich duzo na rynku wtornym 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Wiktor, a kupiłbyś w detalu? Pytanie bez jadu i podtekstu. Bo wiadomo, ktoś na forum sprzedaje tanio to pójdę wylookać w sklepie No offence. Jak szukalem wedek to kupowalem najtaniej jak sie da. Te ktore zostaly "zatwierdzone" do dalszego uzytkowania zostaly zbudowane od podstaw w pracowniach w/g moich upodoban. Czesto wychodzily taniej niz oryginalnie zbrojone a byly na lepszych komponentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Temat o St.Croix, które uwielbiam , ale ma u mnie zagościć MHX to mi się przypomniało, że też im się dostało - poziom Mikado Było, minęło a swoje zdanie sobie wyrobiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Przypominam, że jest to wątek o wędkach StC! Szczególnie, że poruszane tutaj wątki poboczne były już kilkukrotnie podnoszone w innych tematach i nie widzę sensu ich wałkowania także tutaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Zima coraz bliżej... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 ..albo ryby nie "bierom" :] ( za dużo czasu przed kompem??)Co do wędek ST.Croix,gdybym miał zabrać jedną wędkę na bezludną wyspę ( na Odrze ) ...wziąłbym scv 8'6 12lb 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 ..albo ryby nie "bierom" :] ( za dużo czasu przed kompem??)Co do wędek ST.Croix,gdybym miał zabrać jedną wędkę na bezludną wyspę ( na Odrze ) ...wziąłbym scv 8'6 12lb Patryk, czyli najbardziej uniwersalny chłam . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 ..albo ryby nie "bierom" :] ( za dużo czasu przed kompem??)Co do wędek ST.Croix,gdybym miał zabrać jedną wędkę na bezludną wyspę ( na Odrze ) ...wziąłbym scv 8'6 12lb A bardzo się ona różni od 9'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Obstawiam że 8'6" jest szybsza lub jak kto woli... mniej spolegliwa;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Ma ktoś może TRS90LM2? Jedyne info jakie znalazłem to forum corony i fishing test. Jednak chciałbym poznać opinię osoby która ten kij używała a nie sprzedawała. Wędka na klenia-jazia, smużaki i małe woblerki.Wiecie od kiedy zmieniło się logo na blanku z triumph na st. croix? Edytowane 21 Lipca 2015 przez Hvast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 A bardzo się ona różni od 9'?..troszkę tak, z racji długości. Tyle że ja mam customa, który wyraźnie przyspieszył szczytem z racji lżejszego zbrojenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) ..albo ryby nie "bierom" :] ( za dużo czasu przed kompem??)Co do wędek ST.Croix,gdybym miał zabrać jedną wędkę na bezludną wyspę ( na Odrze ) ...wziąłbym scv 8'6 12lb z racji odmiennosci lowisk moj jedyny skarb to LXS76MF2ale "dam glowe" ze na Odrze tez da rade Moze niebawem bedzie okazja sprawdzic Edytowane 21 Lipca 2015 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) ..troszkę tak, z racji długości. Tyle że ja mam customa, który wyraźnie przyspieszył szczytem z racji lżejszego zbrojenia...Tak pytam, bo więcej piszę się (wyłącznie pozytywnie) o wersji 8,6, a o 9 jakby mniej się wspomina.Mam 9 od Yglo, oskrobaną z lakieru i uzbrojona w alkonity i bardzo mi odpowiada (poza tym, że mi jej szkoda, tzn. szkoda mi brać wędki za tyle kasy na ryby, wiec kiedyś myślałem sprzedać to w pieruny. Teraz myślę o dokupieniu 8,6).Czyli "mocowo" i ugięcie podobne. Tylko dećko szybsza. Edytowane 21 Lipca 2015 przez krzychun 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Uzywam na Odrze LXS76MLXF2 i LXSMF2 , dają radę poza najgłębszymi miejscami - a takich obecnie mam 0. Poziom wody jak na mokrej szmacie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Tak pytam, bo więcej piszę się (wyłącznie pozytywnie) o wersji 8,6, a o 9 jakby mniej się wspomina.Mam 9 od Yglo, oskrobaną z lakieru i uzbrojona w alkonity i bardzo mi odpowiada (poza tym, że mi jej szkoda, tzn. szkoda mi brać wędki za tyle kasy na ryby, wiec kiedyś myślałem sprzedać to w pieruny. Teraz myślę o dokupieniu 8,6).Czyli "mocowo" i ugięcie podobne. Tylko dećko szybsza.Hmm , coś mi się wydaje , że 8,6 będzie mocniejsza od 9 - tzn lepiej i ciut więcej podbije bo wyrzutowo to pewnie zbliżone pozostaną. Edytowane 21 Lipca 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 oskrobaną z lakieru i uzbrojona w alkonityto wydaje sie jak swietokradztwo.....odchudzic blank i dac ciezkie przelotkiMam prawie zadne doswiadczenie w budowaniu wedek ale jaki ma sens taki zabieg??Bez podtekstow....pytanie techniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 to wydaje sie jak swietokradztwo.....odchudzic blank i dac ciezkie przelotkiMam prawie zadne doswiadczenie w budowaniu wedek ale jaki ma sens taki zabieg??Bez podtekstow....pytanie techniczneNie wiem, nie znam się, pytaj Zbycha.Ja tylko wiem, że lżejsze to już pewnie te... no... tytany, a z takimi to bym z tuby wędki nie wyjął. O i co, bo SiC w stalowej ramce (czyli fabrycznie zbrojone) lżejsze nie są.Z tego co pamiętam, to blank kupiłem oskrobany, w niezłej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi