xeniowy Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Łowisz xtreme? Ja mam dwie i użytkuje je dość intensywnie. Takie jest jak napisałem wyżej " moje zdanie". Kolega posiada kijek na blanku xtreme (tym samym co mój) wykonany w pracowni i jest różnica. Już od jakiegoś czasu chodzi za mną myśl o przezbrojeniu jednej seryjnej xtremki. Coś w tym jest, uchwyt jest pokryty czymś w rodzaju twardej gumy, a ta ma właściwości tłumiące wszelkiego rodzaju drgania. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Co ma uchwyt kiedy jest nim SKSS?Przecież palec na blanku leży.No tak mi się wydaje, że nie powinno mieć to wpływu... Edit:Miałem Extreme 70 MHF z pierwszej serii na Rec'ach , to był najbardziej elektryczny kij jaki miałem, może ze względu na przelotki właśnie...Ale tam był korek, a nie ta "guma". Dolnik w tym modelu był bardziej podobny do tournamenta. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Tak, był korek ale jak napisałem wyżej, WYDAJE MI SIĘ że robotę robiły w tym przypadku przelotki.Nie podważam twoich doświadczeń tylko nie sądzę aby była to wina tego uchwytu, skoro palec dotyka banku.Na "czucie" ma też wbrew pozorom duży wpływ kołowrotek, im lżejszy i nie plastikowy tym lepiej, może tutaj leży przyczyna twoich odczuć bo choć producent nie powie nam jak ale z jakiego materiału blanki powstają mówi oficjalnie, a zarówno elitki jak i extremki to ten sam materiał więc teoretycznie ( i z mojej praktyki ) wynika, że odczucia powinny być na tym samym poziomie pod warunkiem, że weźmiemy dwie bardzo podobne charakterem wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) Miałem LES610MXF i teraz mam LXS610MXF i przy obu podpięty był Shimano TP 2500F. Różniaca jest na korzyść elitki, kolega odkupił ją ode mnie i mam porównanie.I skoro są z tego samego materiału, to gdzie tkwi problem? Swoją drogą już kilku moich znajomych sprzedało seryjne xtremki i kupiło blanki pod zbrojenie. Edytowane 9 Września 2017 przez xeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Bo to trochę moda na custom i nie każdemu się seryjniak podoba, a jeszcze jak się na forumie rozpiszą, że do dupy taka extremka bo ma pół grama lakieru za dużo to już w ogóle... Jeśli stricte o sandałka chodzi to jakoś bardziej polubiłem GLX-a od Loomisa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Bo te sandałki to strasznie kapryśne są, raz huknie że mało kija z rąk nie wyrwie, a innym razem żebyś nie wiem jak "wąchał" to i tak nic nie poczujesz Jak kobiety, nieprzewidywane są 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Chłopaki, pytanie do użytkowników Avidow.Podajcie górne max cw dla modeli.Np. Główka plus gumaAVS70MF2AVS66MH2Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 AVS66MHF to 35g plus guma ale to już max komfortu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Tak, był korek ale jak napisałem wyżej, WYDAJE MI SIĘ że robotę robiły w tym przypadku przelotki.Nie podważam twoich doświadczeń tylko nie sądzę aby była to wina tego uchwytu, skoro palec dotyka banku.Na "czucie" ma też wbrew pozorom duży wpływ kołowrotek, im lżejszy i nie plastikowy tym lepiej, może tutaj leży przyczyna twoich odczuć bo choć producent nie powie nam jak ale z jakiego materiału blanki powstają mówi oficjalnie, a zarówno elitki jak i extremki to ten sam materiał więc teoretycznie ( i z mojej praktyki ) wynika, że odczucia powinny być na tym samym poziomie pod warunkiem, że weźmiemy dwie bardzo podobne charakterem wędki.Chłopaki dzięki za odpowiedzi. Jak z ugięciem ES76MF2 vs LXS76MF2? Elita jest tak samo sztywna przy podbiciu jak xtreme a pod rybą jak z gumy? Czy dzięki torzite jest szybsza? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 A jak AVS86MHF2 obsłuży meppsa aglie long w rozmiarze 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 A jak AVS86MHF2 obsłuży meppsa aglie long w rozmiarze 3? ...i nawet się nie zająknie...Na stojącej wodzie ciągałem giant killera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Nie będzie dla niego zbyt lekka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 za lekka? nie wydaje mnie się, a raczej jestem tego pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Nie będzie dla niego zbyt lekka?MHF rzuca dobrze już zwykłymi Aglia od rozmiaru 3 Nr. 2 poleci, ale blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Ten mepps waży tyle ile dolne cw AVS86MHF2. Boję się, że faktycznie może być ono wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Ten mepps waży tyle ile dolne cw AVS86MHF2. Boję się, że faktycznie może być ono wyższe.Inaczej poleci lekki wobler a inaczej lekka blaszka . Skupiona masa leci ok od 7 g spokojnie, o ile nie zakładasz pletki 25 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Dzięi Panowie. To ma być mój docelowy kij na szczupłe, więc nie może być lipy, bo Aglia to moja podstawowa przynęta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Bo to trochę moda na custom i nie każdemu się seryjniak podoba, a jeszcze jak się na forumie rozpiszą, że do dupy taka extremka bo ma pół grama lakieru za dużo to już w ogóle... Jeśli stricte o sandałka chodzi to jakoś bardziej polubiłem GLX-a od Loomisa I to prawda że teraz jest moda na custom bo nie każdy chcę mieć taka samą wędkę która jest wykonana niezbyt starannie i na dodatek ma nadlewki lakieru za którą trzeba płacić 2 tyśno sorry to ja wolę kij z pracowni który jest zdecydowanie lepiej wykonany i tak jak ja chcę pod mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Nigdzie nie napisałem, że custom jest beee, sam mam kilka, a także przerobione uchwyty w seryjnych wedkach celem poprawy komfortu ale jak łowię to nie patrzę na omotki czy aby nie nadlała się kropelka za dużo.Rozumiem jakby sople wisiały Dla mnie jest to narzędzie, ma być funkcjonalne, wygodne, niezawodne. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Nigdzie nie napisałem, że custom jest beee, sam mam kilka, a także przerobione uchwyty w seryjnych wedkach celem poprawy komfortu ale jak łowię to nie patrzę na omotki czy aby nie nadlała się kropelka za dużo.Rozumiem jakby sople wisiały Dla mnie jest to narzędzie, ma być funkcjonalne, wygodne, niezawodne.Z tą niezawodnością bywa różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Siemanko!Czy les90mhf2 pociągnie komfortowo gumaka 15cm (LCShaker) z ołowiem w sumie to jest 38 gram w rzece? Czy raczej brać heavy power? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 HF będzie lepszym wyborem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 38 g to, moim zdaniem, za dużo dla uncjowej elitki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi, a może ktoś z was posiada es90hf2? Od jakiej wielkości gumy z kopytem będzie czuć dobrze jej pracę na tym kiju w rzece? Np Lunker shaker 4,5 cala (11,5 cm) plus ołów 10g czyli w sumie ~20g będzie dobrze czuć czy to raczej za mało? Edytowane 15 Września 2017 przez Kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Miałem Elitkę 25lb, tyle że w długości 8'6 i powinno być czucie. Wbrew pozorom, mimo że to jest o dużej mocy, jest w miarę subtelny w szczycie. Polecam ten kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi