Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

zastanawiałem się, czy założyć nowy wątek, ale chyba nie ma co śmiecić. 

Proszę Was o opinie, szczególnie osób łowiących kijami st.croix LES 70LF lub ES 70 LF

Pytanie moje jest takie, czy między tymi dwiema elitkami jest jakaś przepaść? (nie myślę o cenie)

Mam okazję zakupić LES, ale zastanawiam się, czy nie dorzucić jezszce tych 4 stówek i kupic najnowszą ES.

Proszę o jakieś zdanie w tej sprawie. Czy w czuciu przynęty/ pracy wędki jest jakaś znacząca różnica, czy nie ma potrzeby dopłacać dodatkowej kasy?

jak coś można pisać na priv.

Proszę Was o opinie, szczególnie osób łowiących kijami st.croix LES 70LF lub ES 70 LF

Pytanie moje jest takie, czy między tymi dwiema elitkami jest jakaś przepaść? (nie myślę o cenie)

Mam okazję zakupić LES, ale zastanawiam się, czy nie dorzucić jezszce tych 4 stówek i kupic najnowszą ES.

Z mojego skromnego doświadczenia, 400PLN do ES względem LES bym nie dołożył... Coś tam na priv skrobnę jakbyś miał ochotę.

a co za różnica ? jedna wędka (LWS70MLF2) jiguje, łapie na dropshot, jako przynęt używam gum z kopytem. Ryby naprawdę nie wiedza jaka masz wędkę i czy dana przynęta jest do dropshota. A mity ze do opadingu musi być sztywna pała a do dropsota delikatna szczytówka, ze guma w dropshocie musi "ładnie pracować", bla bla bla... można wsadzić miedzy bajki :)

Nie chce być złośliwy (no offence!), ale widzę ze kolega to chyba lubi nabijać sobie extra posty "pustymi" komentarzami :D

Edytowane przez Przemek.
  • Like 4

Panowie czy ktoś pokusił by się o porównanie wędki LBC80HMF do MJC711HMF. Planuję kupić kij pod jerki i duże gumy. Do tej pory łowiłem kijem 198 cm, brakowało mi długości dolnika podczas rzutu, po kilku godzinach łowienia mocno odczuwałem to w ramieniu. Oba kije mają identyczny opis i prawie identyczną długość. Rozumiem, że różnica w cenie bierze się z jakości użytych komponentów do produkcji. Wędka LBC80HMF była dosyć dobrze opisana przez Remika z Corona Fishing, z przeznaczeniem pod takie właśnie łowienie. Jeżeli MJC711HMF miał by podobną charakterystykę chętnie bym się na niego zdecydował, te 600 zł jednak robi mi różnicę.