Skocz do zawartości

Wędki St. Croix

Yunker

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie ma podziału USA i reszta świata. Elity z serii Salmon Steelhead np podobno u nas i u ruskich się sprzedają super, a u amerykańców są marginesem. Chyba można powiedzieć że są tak trochę pod nas robione. Ja mam tylko odczucie, że na wschód idą wędki w gatunku II. Kupujesz wędkę z najwyższej póły StC np Elite i każda ma jakiś mankament większy lub mniejszy, a to ubytek w lakierze, a to krzywo wklejona przelotka, a to krzywy blank (sic!), a to wędeczka z wystawki z wyblakłym śladem od słońca w miejscu po metce takiej przyklejanej z ceną . Trochę antyreklama ale tak jest.

Edytowane przez Kupisz

Nie wiem czy można to nazwać podziałem ale są serię produkowane i zastrzeżone wyłącznie na wschodni rynek. Przykładowo Legend Tournament Europe.

https://fmagazin.ru/st_croix/snasti/udilisha/spinningi/spinningovye_udilisha/shtekernye_spinningi/spinning_st_croix_legend_tournament_europe.ltes80lxf2.html

TO jest przykładem tego , że jak cię stać i zamówisz kilka setek wędek/blanków,  to ci zrobią coś takiego w innym IMAGE niż seryjne.

Tak też było z CD ; gdzie ruscy pod swoje potrzeby zamówili pewną partię wędek i nazwane były: " DMITRYJ ". Ruscy to największy rynek wędkarski w europie oraz jeden z największych na świecie;  maja kasę i popyt na towar bez ograniczeń. Oni w tej chwili dyktują trend na Europę i praktycznie tylko dzięki nim jest kilka rzeczy robionych pod ich rynek , a nie na Europę  ;)  z których chętnie korzystamy . 

Problem , to zakupy za wschodnią granicą robione "wirtualnie"  :( .

Tak jest z SUZUKI gdzie BRC zamawia, tak było z LAMIGLASEM i jeszcze kilka firm by można wymienić.

Chodzi tylko o to , że w większości to te same blanki tylko ich uzbrojenie/wykończenie różni się od standardu.

W większości !!! , bo są blanki oczywiście zaprojektowane specjalnie pod zamówienie lecz to margines produkcji.

Problem tego jest jeden i nazywa się KASA  ;)  :) oraz duża ilość zamówienia .

Obecnie kilka firm jest gotowa i otwarta na klienta jeżeli spełni powyższe warunki.

Edytowane przez miramar69

Nie wiem czy można to nazwać podziałem ale są serię produkowane i zastrzeżone wyłącznie na wschodni rynek. Przykładowo Legend Tournament Europe.

https://fmagazin.ru/st_croix/snasti/udilisha/spinningi/spinningovye_udilisha/shtekernye_spinningi/spinning_st_croix_legend_tournament_europe.ltes80lxf2.html

Oprócz tego widać u nich brak nowości.. wcześniej Avia X, Mojo Bass, Elite 2016 a tym bardziej tegorocznych modeli. 

No niestety nie znam tam nikogo. Oprocz Putina ale nie mam z nim kontaktu i nie wiem czy wypada sie z nim kontaktowac w takiej sprawie.

A tak zupelnie powaznie to sprobuje napisac do nich i podpytac czy mają i czy wysla do Polski.

Rozumiem, ze przesylka zostanie oclona i ovatowana ?

Albo zapytam Zbika czy nie ma mozliwosci zamowic takiego kija

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Potrzebuje pomocy przy wyborze blanku do łowienia ciężkimi kogutami moja uwagę zwróciły te dwa blanki wędka ma być uzbrojona pod spinning czy to będzie dobry wybór może któryś z użytkowników łowi tymi wedkami na koguty i jest w stanie powiedzieć ilu gramowego koguta pociągna te kije maksymalnie i który z nich będzie odpowiedniejszy do tej metody i bardzo ciężkiego łowienia?

-ST.CROIX XTREME 5C68MHF-B BLANK

-BLANK ST.CROIX LEGEND ELITE 5C68MHF-G

Szukałem w ofercie blanku krótszego ale niestety te w długości 198 do 28gram są już nie produkowane i nie zapowiada się żeby się coś zmieniło tak więc liczę na waszą pomoc i sugestie. 

Witam. mam pytania dot. wedki. ST CROIX Avid AVC70MHXF 7' 0 Chodzi za mna kupienie owego kijka na sandacza. Czy ktos z was ma jakies doswiadczenie z nim?

Zamierzam lowic z lodzi na rzece nizinnej o dosc wolnym uciagu. gumy ok 3" glowki 10-20g

Jaki polecilibyscie multik do tego kija?

Ew jakies inne propozycje? Dziekuje

ST CROIX Avid AVC70MHXF 7' 0"

Edytowane przez MaSsAcReR