PAMALINKA5 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Witajcie! Mam staw mniej wiecej 300m2, gleboki na 3 m ( aktualnie ponad 1m wody). Po podkarmieniu mieszanka zboza i karmy (w postaci kuli na mokro) zaczyna mocno bądblować, i "cos " wyrzuca duze czarne kawaly z mułu na powierzchnie wody. Prosze o opinie. Pozdrawiam. Paulina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Wieloryb :P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Zarzuć tam wędkę z kukurydzą na haczyku, to powinno rozwiązać zagadkę. Ale już teraz obstawiam karpia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Karp albo ew lin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Może jakiś nurek tam praktykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Karp, leszcz, lin ogólnie ryby żerujące na dnie zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMALINKA5 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Oby karp... 10 lat temu zostal wpuszczony sum. Nikt nie myslal wtedy o konsekwencjach zwiazanych z jego natura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Jak daleko ten Gniew ?to wpadniemy z kolegami i zobaczymy co tam za sum pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMALINKA5 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Skad jestes ? To bäblowanie jest bardzo intensywne. Pierwszym razem wygladalo to tak, jakby duza pompa byla w wodzie. Widok jak w filmach kiedy coś wielkiego z wody wyskakuje:-) Tak robi duzy karp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Paskuda?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Nie wiem co to, ale będę śledził wątek ☺ Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMALINKA5 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 A ja staw:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Na moje oko to bedzie wilk-reaktywacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMALINKA5 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Opisuje wszystko "łopatologicznie", bo nie mam pojecia o rybach i łowieniu ich. Zainteresowalam sie nimi po akcji " z pompą" i kilkuminutowej z zalozeniem siatki w ktora weszly duze tołpigi i karp. Na wedke uda sie tylko zlapac okazy "dla kota":-) Moje przekonanie bylo zawsze takie: "tu nie ma ryb". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Nie wiem kto pyta,ale generalnie wygląda na to, że pod wpływem opadania zanęty podrywa się osad,co zaś powoduje uwolnienie powietrza (widziane bąbelki na powierzchni),co często mylone jest z żerowaniem jakiegoś wodnego potwora.Ot i koniec tajemnic pewnego stawu............. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Nic tylko gaz łupkowy się wydziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMALINKA5 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Az tak silnie pompujac (tofik)??? Edytowane 6 Września 2016 przez PAMALINKA5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMALINKA5 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Ta... ropa wybija Edytowane 6 Września 2016 przez PAMALINKA5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 to Twój staw: https://www.google.pl/maps/place/Zamek+Gniew/@53.8454134,18.8241872,1568m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x1bda9edf3e0e1d97!8m2!3d53.8343787!4d18.8278896 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMALINKA5 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Pomyliłeś studnie ze stawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Pomyliłeś studnie ze stawem. to który to Twój staw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 to który to Twój staw?ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 ten he, to akurat jest oko i to morskie ale mogłeś nie wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 he, to akurat jest oko i to morskie ale mogłeś nie wiedzieć Wiedziałem , miało trącać sarkazmem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DresiQ Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Panowie mam małą zagwozdke a mianowicie miałem chęć na troszkę relaxu i odmiany od spina i wybrałem się na sąsiadkę karpiową na żwirownie cały czas brały czy raczej skubaly małe Leszczyki +/- 40cm i ściągając takiego brzdaca coś potężnie uderzyło w koniec zestawu chwila walki dosłownie 10sec i luz zestaw przepadł żyłka 0.28 przy końcu chropowata a końcówka jakby przecięta nożyczkami Panowie co mogło z takim impetem uderzyć w rybkę 5m od brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi