Pickerel Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Babka Bycza 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 "Meg":-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DresiQ Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Statham gdzieś by się kręcił w pobliżu a cholera go nie widziałem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 A tak poważnie ,to na pewno sum Ci zabrał żywca ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Stawiam na szczupaka. Pajki lubią leszczyki ~40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Rybka złowiona w starym płytkim,zapomnianym dołku. ??? Edytowane 1 Listopada 2018 przez marianosum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 To jest chyba trawianka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Trawianka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Rybka złowiona w starym płytkim,zapomnianym dołku. ??? https://pl.wikipedia.org/wiki/Trawianka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Właśnie w takich zapomnianych "karasiowyvh dołkach" trawianki mają najlepsze warunki bytowania. Nie wolno jej wypuszczać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Rybka złowiona w starym płytkim,zapomnianym dołku. ??? Trawianka na 100%. Pod żadnym pozorem nie przenosić tego do innych zbiorników. A tak z naukowej ciekawości to jakie okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Trawianka na 100%. Pod żadnym pozorem nie przenosić tego do innych zbiorników. A tak z naukowej ciekawości to jakie okolice?Zdjęcie mam od kolegi z okolic Sandomierza wybrał się z młodym na spławik na karasie(zawsze tam były) Niestety po karasiach (jak stwierdził) ani śladu tylko te trawianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Drapieznik całą wielka gębą Kiedyś na Uniwerku zżarła nam jedyny żywy okaz muławki amerykańskiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Mi w akwarium wcięła piskorza tak ze 2 razy dłuższego od niej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 z tego co czytam, nie miałem przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 (edytowane) Gdzieś na przełomie zimy/wiosny zgarnąłem taką rybkę z kałuży po wylewach. Po pół roku całkiem nieźle się trzyma w akwarium. Ktoś podpowie co to za gatunek? Aktualny rozmiar ok. 8 cm Edytowane 22 Sierpnia 2024 przez robbertzam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Obstawiam Jelca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 (edytowane) Chyba Czebaszek amurski. Edytowane 22 Sierpnia 2024 przez SID 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Pomimo, że otwór gębowy niewidoczny jest na tym zdjęciu, to płetwy już się minimalnie wybarwiają. To jaź. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 (edytowane) Jak podrośnie to dam znać kto miał rację...pierwszemu który trafił wyślę pakiet autorskich gumek okoniowych???? Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez robbertzam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Myślę, że nikomu tu nie chodziło o wymądrzanie, a z mojej strony, jeżeli trafiłem, to proszę przekazać te przynęty jakiemuś młodemu wędkarzowi. Ps Panie Robercie, super pomysł z tą "nagrodą*. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Według mnie to Leucaspius delineatus. Czyli słonecznica i raczej samiczka. Czebaczek na 100% nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 (edytowane) Według mnie to Leucaspius delineatus. Czyli słonecznica i raczej samiczka. Czebaczek na 100% nie.Przez rozmiar oczu też celowałbym w słonecznicę (miejscami błędnie nazywaną stynką, a to zupełnie inny gatunek a nawet rodzina). Muszę przyznać że nieźle odżywiona. Edytowane 29 Sierpnia 2024 przez morrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Jeśli ta ryba to słonecznica, a z pewnością nią nie jest, to za kilka tygodni byłaby największym osobnikiem tego gatunku na świecie ☺ Myślę, że jedno lub dwa ostre zdjęcia z uwidocznionym otworem gębowym oraz informacja o obecnej długości tej ryby, pozwoli na poprawną identyfikację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Ta ma około 8 cm, więc do 12 cm osiąganych przez samiczki słonecznicy (jeśli wierzyć literaturze ichtiologicznej, a raczej musimy) jeszcze trochę jej brakuje. Przyznam się, że takiej 12 cm nigdy nie widziałem. Jeśli powiększyć nieco zamieszczone tu zdjęcie widać (dość jednak słabo), że ma pyszczek górny, niezbyt jaziowy. Tu dla porównania inne zdjęcia słonecznicy: https://tommyaquario.pl/atla-ryb-zimnowodnych/leucaspius-delineatus-slonecznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi