Skocz do zawartości

Martwa Wisla - Wodowanie

horac

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Jako ze nigdy nie mialem jeszcze okazji wedkowac na MW ani z brzegu ani ze srodka plywajacego mam pytanie do kolegow po kiju

gdzie najlepiej zwodowac sie pontonem ? I czy dam rade plywac KM300PP z Haibo 54 lbs. Interesuje mnie tylko okon do max glebokosci

6 metrow. Nie prosze o podawanie konkretnych tajnych miejscowek ale jakis odcinek na ktorym za pasiakami mozna poganiac no i sie zwodowac.

Pytanie jeszcze czy z kotwicami gumowymi 5kg i 9kg utrzymam sie w miejscu, czy struktura dna mi na to nie pozwoli.

Nie chce przejezdzac calej MW z Echo zeby wybadac gdzie jest plycej a kompletnie nie znam tej wody. Z gory dzieki za pomoc.

Edytowane przez horac

Nie, ja z Gdyni jestem :) a na MW nigdy nie bylem, dopiero w tym roku plywadlo nabylem, a okoliczne jeziora sa slabe.

Odleglosc taka sama dojazdowa jak do MW. Najlepsze lowisko okoniowe na jakim bylem to J.Rosnowo

i tutaj taki garbusek zlowiony (38 cm), no i oczywiscie Jezioro Bukowo kolo Darlowa - tam to okoni sie lapie w dziesiatkach.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/36443319e347bbb1

A od Konrada to mam Suzuki 4Lb - genialny kij ;]

Edytowane przez horac

acha :) Bo machnął artykuł, który się rozmija z prawdą trochę i tylko patrzyć, jak się na MW zaczną tłumy zjeżdżać. A potem równie szybko rozjeżdżać :)

Przy pontonowym się zeslipujesz, albo skręć w ostatnią drogę w prawo przed mostem i dojedziesz w kilka miejsc, gdzie też da rade na spokojnie - za zabudowaniami

Edytowane przez Dano-G

A ktora czesc to PZW a ktora Morska ?

Co do miejsca wodowania, to bym wolal jakies publiczne miejsce. Slip moze byc bo mam kolka, samochod

w oczy sie rzuca za bardzo i moze kusic zlych osobnikow do oswojenia sie z nim.

I gdze jest ta kapliczka :)

Edytowane przez horac

koło mostu pontonowego jest zakaz zatrzymywania.

TO że ludzie tam stają, nie oznacza, że kiedyś ktoś się nie wkurzy :)

Nie wiem jak w tym ale w ubiegłym roku trochę mandatów się posypało. Wracając do tematu jak chcesz łowić na morskich to tu https://www.google.pl/maps/place/54%C2%B020'39.2%22N+18%C2%B047'33.7%22E/@54.3442199,18.7913612,284m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d54.344218!4d18.792699 można się również zwodować

Eh kolega chyba , nie za często tam łowi ., :) martwa wisła jest okrutna , nie ma szans przyjechać od tak sobie i się na łowić , lata wyjazdów , szukanie miejsc , technik i przynęt . A efekty zawsze jakieś są .

Jak każde łowisko w tym kraju. Podobno są tacy, co nawet na Zegrzu coś łowią :-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

@horac

MW to specyficzna woda ,która czasami potrafi zaskoczyć piękną rybą ale bywają dni kiedy jest naprawdę ,,martwa". Niestety presja wędkarska w okresach ,,dobrego żerowania" jest tak duża ,że nie można liczyć na spokojne wędkowanie..... Wracając jednak do tematu to okoni poszukaj przy ,,figurce" i pod ,,linią". Jak dla mnie to jeszcze za wcześnie ale możesz spróbować coś wydłubać.

Bylem, dramat - pare skubniec, zadnej ryby. Na echo niby az sie pali od sily sygnalu. Ryby rozne bylo widac

ale chyba woda za ciepla. 20.5 stopnia miala. od 14 do 19 nie zlowilem nic na spina. Te ryby na echo

to pewnie jakies leszcze lub inny bialoryb.

Praktycznie co chwile probowalem kolo czcicn po obu stronach od przystani tecza, az za ta duza

gore co widac z wody i za ten zakret i nic.

Co do zarnowca, tam chyba z elektrykiem to nie bardzo, chyba ze sa jakies miejscowki gdzie szybko do brzegu

mozna zawinac plynac na 5 biegu  5.5km/h zeby wiatr kuku nie zrobil ?

Edytowane przez horac

Eh kolega chyba , nie za często tam łowi ., :) martwa wisła jest okrutna , nie ma szans przyjechać od tak sobie i się na łowić , lata wyjazdów , szukanie miejsc , technik i przynęt . A efekty zawsze jakieś są .

Dawid wystarczająco często aby móc coś o tej wodzie powiedzieć. Porównuje ten rok do chociażby poprzedniego i to nie tylko moja opinia, że w tym roku coś jest nie tak :)

• 2 lata później...