Skocz do zawartości
  • 0

Pomocy, co z tym sandaczem na spinning.

SpinningMazowieckiTeam

Pytanie

Witam spinninguje od dawna, mam spore doświadczenie jednak ciągle się uczę. Zaciekawiła mnie łowienie sandacza o zmroku. Kijek kupiony Shimano Yasei 7-28g,kolowrotek również Shimano i plecionka Mikado nihonto fluoru 0,16. Teraz co do miejsca, wędruje nad zalewem Siczki, głębokość do 3m dość twarde dno. No i teraz pytanie gdzie szukać tego sandacza, chodzę od kilku dni w godzinach 18-20:30 ale nic, wczoraj jedynie łowiąc na keitecha 3'' z główka 10g miałem jedno pstrykniecie,jednak to nic zadowalające. Pomóżcie bi sezon się zaczyna a chcę być bogatszy w nowe doświadczenia, jakie przynęty? Gramatura? W jakich miejscach go szukać? O jakich godzinach?

Przy okazji zapraszam na moj fp : Spinning Mazowiecki Team

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na Siczkach nie miałem jakichś spektakularnych efektów, ale trafiały się w nocy na odcinku od kąpieliska do rybaczówki. W nocy na woblera, gumę albo wahadło. Łowiłem na upatrzonego z powierzchni, tam, gdzie widziałem że coś gania. Nie wiem jak jest na drugim brzegu, bo dla mnie było to łowisko rezerwowe na weekend u teściów, a drugi brzeg był zawsze mocno obstawiony przez gruntówki, więc odpuszczałem.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• 0

U mnie o 20:30 to wychodzi młodzież. Jak przestają brać kajtki to za ok godzinę pojawiają większe sztuki. Według mnie jedyną receptą na Twoje bolączki to być na rybach. Zakładam że nie jest to zbiornik z ogromną populacją sandacza więc swoje musisz wychodzić.

• Like 1

• 0

U mnie o 20:30 to wychodzi młodzież. Jak przestają brać kajtki to za ok godzinę pojawiają większe sztuki. Według mnie jedyną receptą na Twoje bolączki to być na rybach. Zakładam że nie jest to zbiornik z ogromną populacją sandacza więc swoje musisz wychodzić.