gumowy Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Nie mam doświadczenia z czeburaszka ale dropszot jest mi znany. Skuteczna metoda, do tego stopnia ze zdziesiątkowała populacje sandacza na moich akwenach. Ciężarek dedykowany czy nie to tylko element zestawu. Z jago przesuwaniem chodzi o to by znalezdz jak wysoko od dna zerują ryby danego dnia. Suwak w ciężarku dedykowanym to ułatwia . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remmak Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Wiesz, jabys nie mial potrzeby przesuwania ciezarka, czyli lowil caly czas na takiej samej odleglosci od dna, to mozesz zastosowac zwykly ciezarek z agrafka, i wtedy fluro sie nie bedzie niszczyl.Za rzeczową analizę dziękuję. Rozumiem, że Twórcom też zdarzają się gorsze dni. Niestety, ale takową potrzebę posiadam. To jest zresztą jedna z podstaw w tej technice połowu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Za rzeczową analizę dziękuję. Rozumiem, że Twórcom też zdarzają się gorsze dni. Niestety, ale takową potrzebę posiadam. To jest zresztą jedna z podstaw w tej technice połowu... Gorszy lepszy Nie wiem w ogole czemu tym fluoro sie przejmujesz, ten kawalek od ciezarka i tak w holu nie bierze zadnego udzialu. Po jakims czasie wymienic go i tak musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratatata Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 @Pansum wrzucisz jeszcze raz zdjęcie kulek? Gdzieś wyparowało, a chciałem obadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pansum Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Proszę uprzejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Jakich haków używacie do tych główek ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Witam Forumowiczów - to mój pierwszy post.Ponieważ temat rozwinął się w kierunku ciężarków do dropszota proszę o radę - dedykowane ciężarki zaciskowe bardzo osłabiają fluorocarbon (0,28). Jak sobie z tym radzicie?Zakładam ciężarek w postaci oliwki lub lepiej kropli, w otworze, którego jest igelitowa rurka, zakładam ją na żyłkę poniżej haka i od dołu blokuję cienką szpilką.Jak chcę ciężarek przesunąć, to szpilkę wyciągam i ponownie zaciskam w innym miejscu. Nie kaleczy żyłki, trzeba tylko dobrać takie ciężarki, w których ta rurka ma odpowiednią średnicę wewnętrzną do stosowanej żyłki i zaciskającej szpilki.Stosuję ten swój patent już od dawna i kiedyś też na tym forum o tym pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Jakich haków używacie do tych główek ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja używam haków, które kupiłem w tym wątku. Rozmiarów tyle, że można dobrać do przynęt praktycznie każdej wielkości.http://jerkbait.pl/topic/50733-czeburaszki-mandulehaki-decoyowner/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Podstawowym przeznaczeniem czeburaszki jest jig. Najważniejszą jej zaletą przegubowe połączenie haka z obciążeniem.Takie połączenie pozwala nie tylko do obciążenia podpiąć nie tylko pojedynczy hak, ale także hak offsetowy, a także podwójną lub potrójną kotwiczką.Oprócz cezburaszek, do jigowania stosuje się jeszcze inne obciążenia, chociażby takie jak ownerowski skopiowany także przez inne firmy JigRig.Na załączonych fot. czeburaszki różnych typów uzbrojone w haki rożnych typów i kotwice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Jeszcze kilka fot. odnośnie opisanego wyżej stosowanego przeze mnie sposobu obciążenia rig'u typu DropShot.Zestaw stary i sfatygowany, w dodatku wiązany na żyłce fluorokarbonowej, którą nie tylko w wodzie ale i położoną na biurku kiepsko widać.Ale widać, że jest to obciążenie centrycznie zamocowane na żyłce, dzięki czemu łatwiej przechodzi przez przeszkody i można go nie uszkadzając żyłki blokować za pomocą szpilki w dowolnej odległości od przynęty.Dostosowane do potrzeb moich łowisk masy obciążenia to 8, 10 i 12g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratatata Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Jakich haków używacie do tych główek ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To zależy, roundy, offsety przeważnie Mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Jakich haków używacie do tych główek ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNajważniejsze aby hak miał dostatecznie duże ucho, wówczas nie będzie się zakleszczał na czeburaszce.Rodzaj - prosty lub offset zależy od tego, jak dużo jest twardych zaczepów w łowisku czy konkretnej miejscówce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remmak Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Zakładam ciężarek w postaci oliwki lub lepiej kropli, w otworze, którego jest igelitowa rurka, zakładam ją na żyłkę poniżej haka i od dołu blokuję cienką szpilką.Jak chcę ciężarek przesunąć, to szpilkę wyciągam i ponownie zaciskam w innym miejscu. Nie kaleczy żyłki, trzeba tylko dobrać takie ciężarki, w których ta rurka ma odpowiednią średnicę wewnętrzną do stosowanej żyłki i zaciskającej szpilki.Stosuję ten swój patent już od dawna i kiedyś też na tym forum o tym pisałem.Idea tak prosta, że aż genialna. Pokombinowałem, spasowałem, sprawdziłem - jesteś Wielki! Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi