Skocz do zawartości

Kulturystyka

NERO

Rekomendowane odpowiedzi

To jeszcze nic, znam takich którzy w ogóle nie skończyli żadnych kursów i pracuja jako trenerzy :-P

W tym miejscu chyba wypadałoby napisać coś o sobie, żeby być w miarę wiarygodnym.

Skończyłem kierunek Wychowanie fizyczne na warszawskiej AWF, kurs trenerski robiłem w Polskiej Akademii Sportu, a ponadto jestem instruktorem pływania i boksu.

Z klientami pracuje drugi rok prowadząc na co dzień indywidualne treningi.

Gdyby ktoś miał jakieś pytania to śmiało pisać czy tu czy na priv a postaram się pomóc ;-)

• Like 2

O tak, w tym wypadku wykształcenie wyższe jest pewnym wyznacznikiem. Trening to nic innego jak połączenie dietetyki, anatomii, fizjologii i biomechaniki. Tego nie da się nauczyć w kilka dni, można jedynei nauczyć się schematów, nie rozumiejąc co i dlaczego działa jak działa.

Sam jestem studentem ale fizjoterapii i autorem wspomnianego wyżej bloga. @MichałM łowisz w Warszawskich okolicach?

Gdyby ktoś miał jakieś pytania to śmiało pisać czy tu czy na priv a postaram się pomóc ;-)

Mnie ten instruktor boksu zainteresował - masz karierę amatorską na koncie ? Czy jesteś po zwykłym kursie weekendowym za 1000 z hakiem ?

O tak, w tym wypadku wykształcenie wyższe jest pewnym wyznacznikiem.

I tutaj drodzy studenci i absolwenci uczelni wyższych powiem tylko , że g prawda - tutaj wykształcenie nie jest żadnym wyznacznikiem ! Oczywiście @Jeffrey i @MichałM nie neguje waszych kompetencji i zazdroszczę trafnych życiowych wyborów. Edytowane przez Szymon82

Nie twierdze, że ktoś bez studiów od razu z miejsca jest kiepskim trenerem, może być i lepszym niż ten po studiach ;) nie chce żebyś mnie źle zrozumiał. Ukończona szkoła wyższa z tego co widziałem jest dobrym wyznacznikiem, chociaż nie daje 100% gwarancji. Prędzej poszedłbym do trenera który uczył się 5 lat i jego wiedza została zweryfikowana, niż takiego po kursie.

• Like 1

Mnie ten instruktor boksu zainteresował - masz karierę amatorską na koncie ? Czy jesteś po zwykłym kursie weekendowym za 1000 z hakiem ?

Mam za sobą kilka lat trenowania sztuk walki i ukończony kurs trwający jeden pełny rok akademicki.

Tu rozróżnijmy instruktora sportu od trenera danej dyscypliny.

Mam wiedzę i umiejętności aby prowadzić zajęcia z boksu na poziomie rekrecji ruchowej. Natomiast przygotowanie zawodnika do udziału we współzawodnictwie to już nie moja liga. Od tego są dyplomowani trenerzy.

@Jeffrey, nie często bo mieszkam poza miastem ale czasem łowię na Wiśle. Częściej bywam w Zielonce

• Like 2