dawidostroda Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Witam kolegów po kiju Nie wiem czy w dobrym miejscu ulokowałem temat ale .. wracając do tematu . Kieruje się z prośba do kolegów którzy mieli okazje łowić czymś takim . Do tej pory łowiłem przynętami głównie w przedziale 13-17cm . w tym roku po długich namowach postanowiłem przesiąść się na nieco większy kaliber tzn 21-25cm . Oczywiście łowie na naszych wodach nie jakaś szwecja czy norwegia , Głownie w pogoni za 100cm mętnookim gadem reszta drapieżników to tylko przyłow Pytanie moje brzmi . łowił juz ktoś tak dużymi przynętami ? jakieś efekty ? jakieś wskazówki ? za wszystkie wpisy wielkie dzieki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Znając naszą skłonność do dzielenia się czymkolwiek chyba będzie ciężko :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Ja lowie raczej na mniejsze tzn do ok 15cm Pozdr Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) ...bolenie ? (nic więcej nie napiszę tutaj Adamie ) Edytowane 8 Września 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Cierpliwości :D Ci życzę a wyniki kiedyś przyjdą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Jak pogodzić RAPR z uzbrojeniem 25-centymetrowej gumy. Na dwie przynęty paczka ownerów ST by się przydała @dawidostroda tak z ciekawości co to za produkt ? Kawał gumy, ciekawe czy mann's lub relax wypuszcza takie giganty. Tak czy tak problem ze zbrojeniem bankowy. Edytowane 8 Września 2016 przez duzers 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Chyba finS-fish 10" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 10" Fin-S Fish (Lunker City) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Nie tymi ktore wymieniles, ale innymi gumami o długości ponad 20cm+ - często lowie (ale szczupaki) Zbrojenie: wystarcza dwie kotwice 2/0 lub 1/0 zawieszone na systemie pod przynęta - i temat zalatwiony Edytowane 8 Września 2016 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 ...bolenie ? (nic więcej nie napiszę tutaj Adamie )[emoji3] kolega pytał o 100cm mętnookie to chyba o sandacza się rozchodzi, chociaż ostatnio złowiłem sandacza na obrotówkę nr 2 na krótkim dyszlu +- 60cm rybka, ze szczytu glówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidostroda Opublikowano 9 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Jak pogodzić RAPR z uzbrojeniem 25-centymetrowej gumy. Na dwie przynęty paczka ownerów ST by się przydała @dawidostroda tak z ciekawości co to za produkt ? Kawał gumy, ciekawe czy mann's lub relax wypuszcza takie giganty. Tak czy tak problem ze zbrojeniem bankowy. Relax ma kopyta 22,5 cm :-) a problemu ze zbbrojeniem raczej wielkiego nie ma , bo stosuje takie kielbaski do drop shota , hak 10/0 + dozbrojka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welik Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Fajny temat. W tym roku lowie wyłącznie przynetami 20 + i sa wyniki, oczywiście trzeba mnóstwo cierpliwości. Ale sie oplaca W zimę mam w planach wystrugac imitacje szczupaczka 40 cm. Coś na podobe Jaxon pike max 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Osobiście nie, ale widziałem i rozmawiałem kiedyś z gościem co łowił sandacze ne taki zestaw. Założeniem była selektywność rozmiaru. Pech chciał iż przy mnie złowił na to ustroistwo zanderka 50+????. Z tego co pamiętam, to mówił że głównie trolinguje takimi gumami. Czasami z ręki. Średnio rybki w przedziale 70 cm. Mniejszych niż 50 chyba wcale. To był jego pierwszy sezon wtedy. A było to z 8 lat temu. Jego kolega pojawia się na forum, także może coś wtrąci jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Łowię tej wielkości przynętami sandacze i przynęta niestety nie jest jakoś super selektywna bo nawet krótkie ryby sie zdarzają.co do zbrojenia to nie ma problemu hak do dropa plus dozbrojka w zupełności wystarczają a i tak 90% ryb zapiętych jest za pojedynczy hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Ja na przynety 20+ narazie bez efektów jeżeli chodzi o sandacze ale moje zbrojenie to główka/długi hak do czeburaszki i kotwica gamakatsu twinex. Na 15-17 cm miałem parę krótkich w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Paradoksalnie czesciej (przynajmniej jesienią) dużych sandaczy łowi sìę na nieco mniejsze gumy niż 20-25cm gdyż duży sandacz żeruje dość rzadko i zazwyczaj ryby 90+ żywią się takimi 40cm. w zimnej wodzie proces trawienia przebiega dość wolno (kilka dni nawet do tygodnia)więc prędzej przekąsi coś małego w między czasie niż my wstrzelimy sie w mega krótki okres kiedy żeruje.takie przynajmniej są moje doświadczenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidostroda Opublikowano 10 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Fajnie dowiedziec sie czegos nowege. Super spostrzezenia na pewno bede mial je na uwadze . Dzieki wielkie koledzy , czekam na wiecej madrosci :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 http://jerkbait.pl/topic/61981-nocne-lowienie-sandaczy-na-duze-woblery-wasze-doswiadczenia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi