mar555 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 KoledzyCzy ktoś miał kontakt z tymi silnikami? Czy to jest to samo co Parsuny, SeaKingi i inne China?Cena za 9,9km to 4200 zł, także super atrakcyjna.Proszę o info w miarę możliwościDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Polecam poczytać o podobnych klonach, takich wątków jest więcej http://www.motorowodny.pl/forum/viewtopic.php?t=16 Sam uważam że jestem zbyt biedny na takie eksperymenty.Wolałem używkę japan i wiem że troszkę popływam.Są tacy co sobie chwalą takie wynalazki z pod małych żółtych rączek,lepiej uzbierać kaskę i zainwestować w coś lepszego.To moje prywatne zdanie i nie musisz się z nim zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruszyn Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 witamużywam yamahy 15 km 1996 r,pytając w serwisach o powyższe marki odpowiadali mi żebym pozostał przy tym co mam jak nie stać mnie na nowszy bo na nim popływam dłużej niż na nowych wyżej wymienionych i tego się trzymam i nie nażekamKoledzyCzy ktoś miał kontakt z tymi silnikami? Czy to jest to samo co Parsuny, SeaKingi i inne China?Cena za 9,9km to 4200 zł, także super atrakcyjna.Proszę o info w miarę możliwościDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 z tego co się orientuję jest to taki sam silnik jak sea king.o dziwo kolega chciał kupić a sam sprzedawca po dłuższej rozmowie nie polecał tych silników.chodziło mianowicie o wytrzymałość.odradził kupna silnika komuś kto intensywnie chce go używać.chodziło o silniki 4 i 5 km czyli jedno tłokowe.jak jest z 9,9 km nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Jakos tutaj poki co nie widac takich co chwala... Kolejny watek, gdzie wymagane jest porownanie najlepiej kilku silnikow. Chyba z uwagi chocby na czas (im dluzszy przy bezawaryjnej pracy) uzytkowania bardzo to trudne do przeprowadzenia. Bywajac w serwisie widuje takie silniki jak Suzuki,Yamaha,Honda, Johnson, Merkury i inne rownie znane marki po ktorych widac co przeszly a mimo to przy fachowej rece serwisanta sa w stanie byc uzytkowane nadal.Wiadomo, ze sa jeszzce rozne pulapki w rodzaju - do niektorych marek na czesci czeka sie miesiacami (sily nie ma - jak sie zepsuje to sprawa konczy sie na katalogu czesci i zamowieniu w/w), niektore autoryzowane serwisy sa nienaturalnie ekspensywne, wreszcie istotna jest dostepnosc w ogole serwisu zajmujacego sie dana marka... A sa jakies serwisy silnikow, o ktorych mowa w tym watku? Mysle zarowno o gwarancyjnych jak i pogwarancyjnych (bywa, ze serwis pogwarancyjny w serwisie autoryzowanym jest najdrozszym rozwiazaniem..zwlaszcza jak brak zakladow zajmujacych sie marka. Reasumujac..wg. mnie czlowiek, ktory nie ma konta z 6 zerami albo taki co to musi miec kazda nowosc 1szy powinien udac sie grzecznie i kupic cos sprawdzonego od lat....biorac pod uwage te kilka slow powyzej... Mnie z tego wyszlo Suzuki i Yamaha. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mar555 Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Dzięki za wszystkie rady Ja sam użytkuje Suzuki DF50 przy motorówce, po pół roku stania na przyczepie po spuszczeniu na wodę odpalił od razu... Fajne uczucie Tak jak myślałem jak ma pochodzić z 10 lat to lepiej zapłacić trochę więcej.Mimo że Suzuki jest super silnikiem to trochę kuleje dostęp do części.Podsumowując, generalnie chyba zostanę przy Suzuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kazik01 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Witam mam pytanko ktoś jest posiadaczem silnika hidea?jak tak to proszę o kilka słów na temat tego silnika.Z góry dzięki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 wydaje mi się, że ciężko będzie ci znaleźć opinie użytkowników. jakiś czas temu rozglądałem się za nim i szukałem informacji. Nie znalazłem ich wiele, ale wszystkie były niezbyt pochlebne. Przede wszystkim serwis, podzwoń po punktach serwisowych w swojej okolicy i zapytaj czy ktoś się podejmie tego naprawy i jak z dostępnością części - mimo, że to replika Yamahy to niekoniecznie mogą podzespoły pasować. raczej weź sprawdzoną konstrukcję Yamaha, Mercury, Mariner, Tohatsu, Honda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CLAUDIO Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie.Mam mozliwosc kupna tego silnika za dobra cene i mam pytanie czy to prawda ze to to samo co Yamaha. Podobno czesci sa te same. Bede wdzieczny za jakie kolwiek wiadomosc sci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Pewnie to prawie to samo. Jak Parsun. Prawie czyni różnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peresada Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 popróbuj, ja bym się za dużo nie spodziewał po chińskim silniku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Kilka miesięcy temu miałam podobny dylemat. Silnik jeszcze na gwarancji, super stan itd. Jednak po rozmowie z zaprzyjaźnionym mechanikiem zrezygnowałem z tej "okazji". Silnik pracuje poprawnie 2-3 sezony i później zaczyna się pasmo nieszczęść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Z pewnością nie są ich odpowiednikami. Mogą być co najwyżej nieudolnymi kopiami. Jak większość chińskich produktów robionych na wzór markowych produktów.Jako nowy sprzęt można kupić i używać 2-3 sezony, na dłuższą bezawaryjną pracę bym nie liczył. Te niskie ceny na prawdę nie biorą się znikąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Hidea nie ma juz na rynku Polskim jakies resztki w Szczecinie , nie wiem czy to klon czy kopia robione przez dla ? ale w CHRLD jest kilka wytwórni nie tylko Parsun, nie wiem dla kogo robią może inaczej dla kogo robią i jak naklejają jedyną licencją Yamahy to włoska Selwa ale tez nie gwarantuję gdzie klepaneTe silniki nie sa juz tak atrakcyjne cenowo po tegorocznej obniżce Yamaha i Mercury Jezeli silnik pinpong uzywany to ja jestem na Nie lepiej rożejrzec się za używką , na forum jest Evindura , też jest sprzedawca na Allegro kemer-tolls jest przedstawicielem i sprzedaje silniki uzywane z gwarancją przyjęte w rozliczeniu za zakup nowego silnika , Edytowane 14 Marca 2016 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
mar555
Koledzy
Czy ktoś miał kontakt z tymi silnikami? Czy to jest to samo co Parsuny, SeaKingi i inne China?
Cena za 9,9km to 4200 zł, także super atrakcyjna.
Proszę o info w miarę możliwości
Dzięki
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi