Goodstuff Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Drodzy Jerkbaitowcy,Zbliża się dla naszego Stowarzyszenia pracowity i kapitałochłonny okres ochrony tarła ryb łososiowatych. Walka z kłusownictwem to nasze główne statutowe zadanie. Jego wykonanie wiąże się z obciążeniami finansowymi w postaci środków na paliwo, kosztów obsługi fotopułapek oraz bieżących napraw używanego sprzętu.Zwracamy się do Was z prośbą o wsparcie w postaci zastrzyku finansowego na konto naszego Stowarzyszenia. Pomagając nam stajecie się częścią projektu ochrony tarlisk i populacji ryb łososiowatych w dorzeczu Parsęty i Wieprzy. Dajecie nam powera na całą jesień. Wspomagacie kostuchę nękającą pajaców biegających za rybami z widłami, siatkami i przetwornicą. Więcej informacji na temat naszych działań ma www.osa-parseta.pl Stowarzyszenie OSAKRS 0000584528Rachunek 33 1020 2791 0000 7002 0242 9173Dziękujemy za Wasze wsparcie! Edytowane 14 Września 2016 przez milupa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Poszło ode mnie... coś tam, coś tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Ustawiłem cyklicznie 20 zł co miesiąc, zawsze kilka km więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Poszło. O reszcie pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Coś tam poleci do was wieczorem pozdrawiam i podziwiam .!!!Szkoda że tak daleko mam bo bym się z chęcią przyłączył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Poleciało kilka złociszy na pewno się przyda pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goodstuff Opublikowano 16 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Dziękuję Wam za wpłaty. Wpłynęły co prawda tylko 4 przelewy, co jest "kroplą w rzece potrzeb", ale na baterie do fotopułapki wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 A tematy o tym jak polepszyć stanpolskich wód cieszą się takim powodzeniem. Jeden mądrzejszy od drugiego a jak przychodzi do realnych czynów, wsparcia osób które w rzeczywistości a nie na forach walczą z klusolami, to 4 osoby wysyłają przelew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 @ Goodstuff można wam pomóc odpisująć 1% z PIT-u? Jeżeli tak to w przyszłym roku postaram się by parę osób to zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinbob Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 A tematy o tym jak polepszyć stanpolskich wód cieszą się takim powodzeniem. Jeden mądrzejszy od drugiego a jak przychodzi do realnych czynów, wsparcia osób które w rzeczywistości a nie na forach walczą z klusolami, to 4 osoby wysyłają przelew. Jeffrey chyba przesadziłeś z tonem ostatniej wypowiedzi. Nie każdy może ustawić sobie abonament z opłatą na odległe łowiska na które może kiedyś zawita. To kwestia indywidualnej dostępności środków i sensowności ich przekazania, bo celów wokół nas jest wiele, a środków zawsze za mało.Poza tą sprawą myślę, że odpis 1% to byłoby dobre źródło finansowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Pytałem na forum o takie organizacje. W odpowiedzi dostałem polecenie co do jednego koła. Jak znasz te inne cele to proszę zalinkuj, z chęcią wspomoge coś w moim rejonie. Tematy dotyczące pzw zbierają natychmiastowo 10 stron biadolenia z których nic nie wynika. Temat gdzie stowarzyszenie prosi o pomoc w walce z klusownictwem kończy się na 4 przelewach.Nie mów mi że ktoś z dostępem do internetu i komputera lub smartfon nie może sobie pozwolić na cykliczny przelew chocby 5 zł. To nawet nie jest piwo w barze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinbob Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Generalnie takich organizacji jest mało i zapewne dlatego dostałeś tak mało namiarów. Co do popularności biadolenia to jest go tak dużo, bo to popularne ludzkie zachowanie i do tego niektórzy mówią, że to nasz sport narodowy Myślę, że każdy zainteresowany zbiórką pieniędzy nie spodziewa się lawinowych wpłat na przestrzeni jednego tygodnia i swoich działań na rzecz pozyskania środków nie ogranicza do jednego wpisu na forum, więc zapewne nie jest tak źle jak to tu w wątku wygląda. Ludzi nie jest łatwo przekonać do kolejnych wpłat widocznych w comiesięcznym rachunku. Często kierują się choćby wspomnianą sensownością i to niezależnie od rozważanej kwoty wpłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 W skrócie, hipokryzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinbob Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 W skrócie, upraszczasz temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Tak, bo dla mnie jest prosty śmieszy mnie rozbieżność między tym co czytam a faktycznym działaniami. Oczywiście pewnie są ludzie którzy udzielają się w inny sposób ale ilu ich może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goodstuff Opublikowano 16 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Niestety nie jesteśmy jeszcze organizacją pożytku publicznego, w związku z tym nie mamy możliwości otrzymywania 1% podatku.Co do wsparcia. No cóż, jeszcze raz dziękuję tym, którzy zareagowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahaw Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 OSA to stan umysłu! Wielu z nas w sezonie ochronnym jest nad rzeką codziennie a w sezonie wędkarskim nie zagląda tam w ogóle."Łowienie kłusowników" pieszczotliwie zwanych kusiami to coś jak wędkarstwo, myśliwstwo tylko, że polowanie dostarcza większych emocji bo i zwierzyna inteligentniejsza choć zdarzają się wyjątki. Także Panowie zachęcam również do wspierania naszej inicjatywy. Jak mechanik zobaczył moje auto po sezonie to się za głowę złapał i pytał, gdzie to auto jeździło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Nie moje wody, ale jak zobaczyłem jak działa Osa to mnie pozytywnie zszokowało! Żadnego pieszczenia się z dziadami. Leci stówa ode mnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Wieczore puszcze cos pozdro super robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goodstuff Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Wieczore puszcze cos pozdro super robotaWszystkie wpłaty dotarły na nasze konto, Twoja również, Maverik Dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi