Skocz do zawartości

Obrotówki na płytką wodę.

hudy76

Rekomendowane odpowiedzi

Przemek jakby co to również jestem chętny.

Jeśli macie w swojej okolicy sklep z dywanami np. Komfort.

Podejdzcie do kogoś kto obszywa zakupione przez klientów wykładziny "na wymiar" i "zagadajcie" 

do obszywania używają wiskozy która idealnie nadaje sie na chwosty 

PZDR

Zanderix

• Like 3

Rublexy sa naprawdę ok na plytkie wody.

Szczególnie nr 6 onndex tylko w Pl niedostępne :-(

Istotnie Ondexy nr 6 są w PL niedostępne, jednak mimo to udało mi się parę lat temu kilkanaście sztuk kupić.

W pozostałych wielkościach mam ich równie pokaźną ilość.

Pozdrawiam

• Like 1

Ja w takich łowiskach używam kija min 275 cm i wędka uniesiona wysoko. Sama waga obrotówki to nie wszystko.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Jeśli łowisz na Ondex'y lub Winner'y a nawet Veltic'i starego typu z lżejszym korpusem, tuż pod powierzchnią można le prowadzić przy pomocy o wiele krótszego kija np. 2,1m.

W Veltic'ach tylko trzeba dorobić chwost na podobieństwo tych w Ondex'ach.

Ondex'a nr 7 nigdy nie produkowano, nr 6 dostatecznie mocno się "opiera" w trakcie prowadzenia.

Z uwagi na fakt, że proporcje długości do szerokości wszystkich Ondex'ów są podobne, przez ekstrapolację można wykonać dla siebie egzemplarz dowolnej wielkości.

Nie mam tylko w swojej tabeli głębokości tłoczenia tego modelu, ale jak chcesz, to mogę ją zmierzyć?

Pozdrawiam

oj produkowano,ale to było bardzo krótko i dawno temu,no ja swoje wahadełko i tak w górę będę skalował,to przy zachowaniu proporcji bym zrobił a'la ondex'a 7 skrzydło,potrzebuję tylko sztukę ,żeby zeskanować to w 3d i przeliczyć dla mojej wahadłówki promienie do stempla,żeby dopasować.