Skocz do zawartości

Woblery P.D.

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Ostatnimi czasy troche posiedziałem w mojej podziemnej woblerowej komnacie :)Panowie mam takie pytanko gdzie można dostac farbe akrylową biała perłą jest sporo w plastycznych sklepach ale wszystkie sa bardzo geste i nawet po dodaniu wody czy innych specyfików nie chcą przejsc przez dysze aerografu.Szukałem z motipa bo te farby są swietne do aerografu ale nie ma białej perły :(

post-3577-1348915667,1645_thumb.jpg

post-3577-1348915667,2429_thumb.jpg

post-3577-1348915667,4507_thumb.jpg

post-3577-1348915667,5127_thumb.jpg

post-3577-1348915667,5721_thumb.jpg

No w końcu zes sie pokazał :mellow: musze pochwalic boleniówki sa Zajebiste bo inaczej nie mozna powiedziec,wysmienita praca,i na jedenego miałem takiego bolasa(a wczesniej w tym miejscu próbowałem kilku innych wobków) jak mi huknał w warkoczu to na pp15lb i cts do 35gr nic nie mogłem mu zrobic,tylko patrzyłem jak linka znika,a potem sie wyhaczył,na prawde polecam,

Jako że nie jestm zwolennikiem woblerów boleniowych które idą przez wode jak ołówki to praca moich jest bardziej wyraźna tzn.drobne lusterkowanie o mnniejszej lub wiekszej amplitudzie wychyleń bocznych.Nie wiem dlaczego ale nie mam kompletnie przekonania do woblerów typu thrill jak i innych bardzo znanych handmade ale nie bede pisał konkretnie wykonawców gdzie ich praca jest praktycznie zerowa.Dla mnie woblerek musi bardziej lub mniej ale zawsze lusterkować :D

• Like 1

Wiele osób ma taki pogląd na boleniówki jak Ty :D Super warsztat, najbardziej mi się podoba to w jaki sposób wykorzystujesz tkaninę w połączeniu z farbami. Powstaje bardzo realistyczny efekt rybiej skórki. Najlepiej widać to na uklejach i niektórych pstrążkach. Gratulejszyn.

Krisu, źle mnie zrozumiałeś...

Nie zalezy mi na kopiowaniu innych. Chodzi o zapoznanie się z nową metodą. Ja też robię wobki i mam swój sposób malowania.

Ale chyba jeśli można wprowadzic jakieś usprawnienia w swojej pracy, to należy to robić, nieprawdaż?

Nie chodzi o to, zaby zamknąć się na świat i robić swoje... Ja chcę poszerzać horyzonty...

Pozdrawiam!

• 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...