Skocz do zawartości

Zamawiał ktoś już coś wysyłkowo z http://www.moritz-bb.de/

skuwa123

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle to ja też wiem, bo udało mi się kilka rzeczy (z męką, bo z męką) kupić , ale w tym roku niestety ..... nie poszło B)

Nie wiem co chciałeś kupić. Może w drobnice się nie bawią.

PS. vanisha 16 za 300e te bez problemu by mi wysłali bo najpierw o nim do nich napisałem.

Spróbuj napisać osobno na maila i osobno na Facebooku

Edytowane przez skuwa123

Kupowałem tylko kołowrotki  ;), ale jak tydzień temu zacząłem z nimi rozmawiać, to jakoś nie bardzo im było na rękę.

Po kilku meilach dałem sobie spoko, nie lubię się płaszczyć. Choć rozmowy były bardzo "kulturne"  , a wręcz grzecznościowe.

Za dużo problemów ostatnio robią - przynajmniej ze mną tak było. Może gdybym bardziej nalegał to pewnie bym wydębił to co chciałem, ale postanowiłem kupić coś innego i gdzie indziej.

Próbuj, może dasz radę  ;) .

Edytowane przez miramar69

Kupowałem tylko kołowrotki  ;), ale jak tydzień temu zacząłem z nimi rozmawiać, to jakoś nie bardzo im było na rękę.

Po kilku meilach dałem sobie spoko, nie lubię się płaszczyć. Choć rozmowy były bardzo "kulturne"  , a wręcz grzecznościowe.

Za dużo problemów ostatnio robią - przynajmniej ze mną tak było. Może gdybym bardziej nalegał to pewnie bym wydębił to co chciałem, ale postanowiłem kupić coś innego i gdzie indziej.

Próbuj, może dasz radę  ;) .

Jak pisałem na maila to po ok 5 mailach dostałem odpowiedź, że nie mają czasu odpowiadać mi na pytania i na razie.

Lecz na Facebooku wydaje mi się, że siedzi inna osoba i rozmowa jest całkiem inna

Właśnie ta polityka trochę dziwna jest.

Mogli by mieć sklep online (zatrudniają jednego człowieka więcej) a zyski stają się sporo większe a nawet wręcz kosmiczne jak sprzedawali by po obecnych cenach.

Mylisz się myśląc, że jedna osoba by wystarczyła :) Tym bardziej, że przy tych cenach raczej mieli by powodzenie.

Może nie chce im się użerać ze zwrotami od kanapowców, którymi coś zaszumiało w fotelu :P

• Like 2

Moritz (przynajmniej kiedyś) był dyskontem w którym firmy upychały nadwyżki produkcyjne i leżaki magazynowe.

Nawet niestety topowe modele nie idą "jak ciepłe bułeczki", więc taki Moritz sprzedawał to po niskich cenach.

Swego czasu nawet z kraju jeździły do nich "wycieczki", jak kiedyś do Warszawy po kiełbasę ;-)

Godski ma więc zapewne rację, że to umowa z producentami im nie pozwala na taką sprzedaż, a że czasem coś sie komuś uda załatwić, to już szło "pod stołem" niejako...

Być może sprawa się rozeszła i była na zbyt dużą skalę, więc przykręcili śrubkę...

• Like 1

Nigdy nie wysyłali za pobraniem. A teraz nie będą wysyłali nawet przy wpłacie.

Tajemjiece wielką z tego robisz.

Wiem ja i nikomu nie powiem.- zachowanie godne przedszkolaka.

Nie sądzę aby od razu każdy zaczął do nich pisać bo nagle chce sobie kupić kołowrotek za 2K.

Nie każdego po prostu na to stać.

A oni też potrzebują klientów więc kurka na maxa nie zakręca.

Wolą coś sprzedać "pod stołem" i zarobić niż ma im to leżeć na regale(nawet jak mają jakieś umowy z producentami)

Edytowane przez skuwa123

Tajemjiece wielką z tego robisz.

Wiem ja i nikomu nie powiem.- zachowanie godne przedszkolaka.

Nie sądzę aby od razu każdy zaczął do nich pisać bo nagle chce sobie kupić kołowrotek za 2K.

Nie każdego po prostu na to stać.

A oni też potrzebują klientów więc kurka na maxa nie zakręca.

Wolą coś sprzedać "pod stołem" i zarobić niż ma im to leżeć na regale(nawet jak mają jakieś umowy z producentami)

Bzdury opowiadasz. Nie znasz się wcale na handlu.

Nie ściągam nic stamtąd pewnie już grubo ponad rok.

Nie o wszystkich rzeczach można napisać na publicznym forum.

Poważny handel to nie przedszkole. ;)

• Like 1

Nie wysyłają...Nawet jak góry zapłacisz.

Oto ich odpowiedź z godz.17-ej;

"Hallo Darius Leider organisieren wir keinen Versand, du müsstest also zu uns in den Laden kommen und die Ware abholen. "

Tzn.niestety nie organizujemy wysyłek i musiałbyś przyjechać osobiście aby zakupiony towar odebrać...

;)

Niech Wam będzie Panowie.

Ja właśnie zamawiam stelle.

I wszystko jest na dobrej drodze.

Jutro wplacam €

PS.

Może do PL nie chcą wysyłać.

Ja zamawiam poza PL i bez problemu.

Dostałem tylko maila ze nie prowadzą sprzedaży wysylkowej ale dla mnie robią wyjątek.

Edytowane przez skuwa123