ArturK Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Potrzebuję kupić czujnik do mojej sondy Lowrance x 125 z czujnikiem temperatury. Da radę kupić w Polsce, czy tylko US? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dadex Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Zapytaj w THING BIG lub na http://www.sonarsklep.pl/Dlaczego chcesz kupic nowy przetwornik , opisz problem , moze przetwornik jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArturK Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Pisałem o tym już w innym wątku. Problem polega na tym, że sonda straciła jakby moc. Przy szybszym płynięciu traci sygnał, powyżej 8-10 m głębokości również. Często potrafi się wieszać obraz, tzn. zatrzymuje się i jest stop klatka. Włącza się i miga światełko podświetlenia, ale to pewnie już inny powód, pewnie podszedł jakiś paproch pod klawiaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 To moze byc zarowno problem czujnika jak i samej sondy, jak i przewodow laczacych... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArturK Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 To w takim razie jak to sprawdzić? Oddać do serwisu? Tylko jakiego, bo szczerze powiem, że nie znam takiego. Może dystrybutor na Polskę takowy prowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Sprawdzisz prosto umów się z kimś kto ma taką samą i przełącz przetwornik do jego echa a swoje echo do przetwornika kolegi i wszystko będzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArturK Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Podłączyłem swój czujnik do sądy kolegi. To jednak nie czujnik. Test co prawda robiony w wiadrze z wodą, ale kolegi sonda z moim czujnikiem działała prawidłowo.Echo jest już u elektronika, który wstępnie stwierdził problem z zasilaniem. Mam nadzieję, że się z tym upora. Poinformuję jak już odbiorę.Dzięki za pomoc.Pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dadex Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Czy miałeś założony bezpiecznik przy aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArturK Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Nawet nie wiedziałem, że takowy się tam znajduje. Jeżeli dają fabrycznie, to pewnie był. Osobiście nie dokładałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArturK Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Dopiero doczytałem,że przy akumulatorze a nie przy sondzie. Nie, nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dadex Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Bezpiecznik sakladasz sam , na plusowy przewód idący z akumulatorka z bezpiecznikiem 3AmpWiec jak otrzymasz echo z naprawy koniecznie zrób tą czynność , zawsze jakies zabezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ArturK
Potrzebuję kupić czujnik do mojej sondy Lowrance x 125 z czujnikiem temperatury. Da radę kupić w Polsce, czy tylko US?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi