Skocz do zawartości

WAHADŁA IGORA OLEJNIKA - @DZERWYS

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Igor. Dlatego sie pytam bo faktycznie blaszki co niektore nie dolatywały w okolice dna i trzeba było stosować patent jak to robią miejscowi. Oliwka metr przed blachą :D Pozdrawiam serdecznie i mysle ze nowy sezon otworze w tym roku napewno w twoich rewirach na Inie bo na Redze i Parsęcie padaka straszna <_<

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj dostałem błystki od Igora i takich wahadłówek jeszcze nie widziałem, piękna robota, aż strach nimi łowić bo każda jest inna i każdej byłoby szkoda stracić. Żonka powiedziała że są piękne, jak biżuteria. W przyszłym tygodniu będą mocno testowane :D.

wujek

• 2 tygodnie później...

Ruszylem troszke zalegle projekty i oto efekty :D

Blaszka pod grubego zwierza dł 8cm,szer 4,5 i waga 50gr blacha miedz gr. 2mm.

Ksztalt moze nie oryginalny ale powstal doslownie w 5min co w moim przypadku jest nieprawdopoobne bo zazwyczaj dumam nad tym jak ....no :D na fajrant krzywik w lape rach ciach i oooo jakie ladne :huh:

Blaszka ma prace mozna powiedziec majestatyczna hehe chodzi dosc leniwie raz w prawo raz w lewo niestety czasem sie zakreci :angry:

moze sie to nie podobac mi osobiscie az tak nie przeszkadza.

post-3458-1348917467,1103_thumb.jpg

post-3458-1348917467,3091_thumb.jpg

post-3458-1348917467,5695_thumb.jpg

post-3458-1348917467,8588_thumb.jpg

Po raz kolejny sie okazało ze testy w wannie a testy nad rzeka to co innego :lol:

Blaszka z podcieciem bardzo pozytywnie mnie dzis zaskoczyla wystarczylo zawiesic kotwiczke na drugiej mance zeby z czegos przecietnego powstalo cos super!

Bardzo stabilna praca przy umiarkowanym tempie mozna powiedziec drobna (kolebanie na boki)przy szybszym tempie zasowa zakosami az milo :D moze byc ciekawie...

post-3458-1348917468,3558_thumb.jpg

post-3458-1348917468,6621_thumb.jpg

post-3458-1348917468,9621_thumb.jpg

Przed wyjazdem do Islandii poprosiłem Igora o zrobienie dla nas wahadłówek. Dobrze zrobiłem bo gdyby nie one mogłoby być ciężko. Woblery, obrotówki w ogóle nie były skuteczne. Za to wahadłówki Igora praktycznie każdy egzemplarz który się założyło na agrafkę łowił i to w krystalicznie czystej wodzie. Wyglądały i zachowywały się naturalniej niż woblery. Malutkie pstrągowe idealnie wtapiały się w czystą wodę, a łososiowe po prostu łowiły łososie. Pierwszy łosoś padł w trzecim rzucie, drugi był Moni, a trzeci największy mój, który wziął w pierwszym rzucie. Jeżeli ryby były i miały ochotę coś zjeść, nie grymasiły widząc wahadłówki Igora. Świetne przynęty, dzięki Igor bo łatwo o ryby nie było.

post-161-1348917495,294_thumb.jpg

post-161-1348917495,4227_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...