Skocz do zawartości

WAHADŁA IGORA OLEJNIKA - @DZERWYS

Rekomendowane odpowiedzi

Igor, Gratulacje jeszcze raz. Niezły tydzień- w środę srebrniak, w niedzielę kelt. Az żałuje, że nie zostałem do niedzieli... A te Twoje Morsy to po prostu rewelacja, że na srebrniaki to strzał w 10-tke to wiedziałem a tu dodatkowo na keltach się tak dobrze sprawdzaja... Super!!!!

Może wstaw tez fotki tych karlinek- T01 w nowej szacie (jezeli masz zdjęcia, bo Ci chyba wszystkie zabrałem...) co nam się w środę sprawdziły.

Oj tam, oj tam z ta wielkoscia....Po tak kiepskim styczniu i tych wszystkich informacjach o plesniawce, te środowe srebrniaczki powróciły u mnie wiarę w łapanie trotek w zachodniopomorskim. W marcu jestem na bank.

Jeżeli chodzi o karlinki w kropki to postaram się w sobotę zrobić kilka fotek, uważam, ze wyszły Ci zarabiscie. Nawet moja żona jak je zobaczyła to powiedziała, ze są piękne i zaczęła sobie przymierzyć do uszu... Może kolczyki w tym designie zaczalbys robić ;-)

Edytowane przez Marcys1973

Polecam Ci na początek blachę miękką miedź i mosiądz,ten materiał występuje tez w  wersji twardej i możesz mieć z nią problem.

Do robienia dziur (otworów) to dobre są wiertła ;) a wzorki na blaszkach robi się nabijakami niestety nie można ich nigdzie kupić trzeba samemu zrobić.Jak chcesz ozdobić ją byle czym na początek to polecam gwintownik, jakiś tam ślaczek nim nabijesz ;)

• 2 tygodnie później...

Witam

Zawsze podziwiałem niesamowity kunszt wykonania przez Igora jego wahadełek. Teraz, gdy jestem na forum mam niesamowitą przyjemność złożenia gratulacji :)

Nie spotkałem się z tak wręcz artystycznym wykonaniem tego rodzaju przynęt. Dla mnie jest to najwyższy stopień mistrzostwa artystycznego. No, a gdyby oczko było np. z kamyczka szlachetnego - to moglibyśmy dyskutować jaka mogłaby być wartość kolekcjonerska takiego cacka. ;)

GRATULUJĘ

Pozdrawiam

Harjer

• 3 tygodnie później...

Hej.

Bylo troszke czasu wolnego wiec troszke "nowosci" do wklejenia :)

Obrotoweczki cos pomiedzy nr 1-2 ciezko to ocenic waga 5gr skupiona masa wiec z celnoscia rzutu na kropkach bedzie oki ;)  chodza dosyc szeroko ale ja tak lublju!Strzemiaczko sam zrobilem jak za dawnych czasow docelowo beda gotowce :P

post-48814-0-42783700-1364065069_thumb.jpg

post-48814-0-59554100-1364065192_thumb.jpg

Ruszyl nareszcie projekcik z boleniowkami Marcin z ktorym eksploruje ostatnio rzeczki na pomorzu wszedl mi skutecznie na ambicje ;)

To sa prototypy ale jestem juz znich zadowolony. Sa bardzo proste na fotce widac podgiecie i to tylko w temacie.

Blacha to bialy mosiadz 2,5mm dl.blaszki 82mm szerokosc 11mm waga 15gr.

Praca oszczedna blacha jest jakby usztywniona podczas szybkiego sciagania i wykonuje tylko odskoki na boki jakby zwody nazwal bym ta prace "niemiecka" :D w opadzie bardzo mocno,drobno sie kreci.

Przy szybkim naprawde szybkim prowadzeniu idzie ostro pod powierzchnia i czasem chlapnie na powierzchni jak dla mnie bomba efekt :)

post-48814-0-81585200-1364066105_thumb.jpg

post-48814-0-53499100-1364066143_thumb.jpg

post-48814-0-42126800-1364066176_thumb.jpg

post-48814-0-26782800-1364066342_thumb.jpg

• Like 4