Skocz do zawartości

WAHADŁA IGORA OLEJNIKA - @DZERWYS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

To i ja dorzucę swoje 5 groszy,a nawet więcej.

Praktycznie z wędkarskiego punktu widzenia jestem od najmłodszych lat wychowany na wahadłówkach.

Do tych przynęt potrzeba dać coś z własnej inwencji,improwizacji pomimo ich nienagannego wykonania,Łowienie nimi to czysta niespieszna poezja.

Do dzisiaj jestem im wierny i jest to moja podstawowa przynęta.

To one przyniosły mi najpiękniejsze i największe ryby.Łowiłem na różne firmowe wyroby,polskie i zagraniczne.Polskie do pewnego czasu prezentowały dobry poziom,mam na myśli błystki ze znakiem czapli w kółeczku.Potem było już coraz gorzej,więc zacząłem sam sobie coś tam robić,ale niestety nie mam takiego talentu jak Pan Igor Olejnik.

Jego błystki są rewelacyjne zarówno pod względem wykonania jak i skuteczności.

Łowiąc na błystki pana Igora poczułem się naprawdę bardzo szczęśliwy,nie tylko że posługiwałem się tak misternie wykonaną przynętą,ale też że na te przynęty złowiłem piękne ryby

Panie Igorze tak trzymać.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Edytowane przez Józef Lesniak

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Hej po długiej przerwie!

W sezonie 2014 chcę porobić sporo modeli pod nazwą Classic.

Będą to modele bez zdobień, wykończone na wysokim poziomie w wielu wersjach kolorystycznych i atrakcyjnych cenach :)

Poniżej blaszki ala Gnom, Mors nr 1

post-48814-0-35431500-1392237633_thumb.jpg

W między czasie doszło do mnie sporo tzw. materiałów reklamowych ;)

post-48814-0-23006400-1392238236_thumb.jpg

• Like 6

Dzięki Marcin  może coś się uda złowić i tym razem :)

Mifek wiesz w jakich szewc chodzi butach :) ja tez tak mam wiec wole nie necić za dużo hehe

Na stronce www.oldstream.pl będą dostepne wszystkie produkty reklamowe tylko jeszcze kilka dni trzeba poczekac :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam nowy na forum ,pozdrawiam Pana Igora i wszystkich miłośników wahadeł.Panie Igorze czy jest techniczna możliwość wykonania wahadła do opadu ,jigowania na wody stojace  ,które podczas opadu nie kręciło by sie wokół własnej osi tak jak np mors czy mepps syclops tylko lusterkowało i odskakiwało na boki?

Cześć bez Panowania mi tu ;)

Wąskie blaszki mają to do siebie, że w opadzie mocno się obracają ale to czasem też prowokuje ryby.

Do opadu dobre są blaszki lekkie o sporej powierzchni czyli szerokie, opadają spokojnie długimi odjazdami w prawo/lewo. Z jigowaniem blachami nie mam doświadczenia nie wiem też co masz na myśli pisząc jigowanie :) Jeśli chodzi o klasyczny opad to stosuję go bardzo często na wodze stojącej i w ruch idą cieżkie blachy od 25 gr w góre :)

Witam Igor.Chodzi mi o wody stojące dokładnie Czorsztyn ryba sandacz głębokości od 4 do 25 metrów(spinning)wahadło żeby było mniej szczupakowo-okoniowe czyli bez tego obracania sie wokół własnej  osi w pionie podczas opadu .Mors 1/2 wagi jest prawie idealny bo jest wąski fajnie odbija na boki tylko to kręcenie się zaraz się jakiś okoń uwiesza.Problem właśne w tym ,że mu bardziej wąskie blachy pasują bo mu ukleje przypominają,gnomem próbowałem bez efektów....Zanalazłem w necie  kuusamo rasanen 7 cm 20 gram-taki chudy gnom niezbyt wykrępowany.Mógłbys coś doradzić ,zrobić na zamówienie w miarę waską blachę o pracy tylko odskakujacej.A może ci zawracam głowę a ty masz w swojej ofercie wahadło na zaporówki do opadu ,które lubi sandacz.Pozdrawiam.