dzerwys Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Tak jak wcześniej pisałem cieżko bedzie uzyskać efekt bez obracania przy wąskich kształtach...Co do łowienia na zaporówkach na blaszki wahadłowe to znam jednego Pana który zgłębił temat. Andrzej zostałeś wywołany do tablicy Ja w tej materii mam mgliste doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Co do łowienia na zaporówkach na blaszki wahadłowe to znam jednego Pana który zgłębił temat. Andrzej zostałeś wywołany do tablicy Cześć Igor Nie wiem czy to ten Andrzej, odpowiem za siebie... Praktycznie to każde wahadło które używam (P. Nadrowski, I. Olejnik, M. Szczęsny) nadaje się do prowadzenia w opadzie i jigowania. Łowię na wodzie 6-10 metrów i tylko na wahadła. Blaszki sprowadzam do dna cały czas mając zestaw pod kontrolą, najmniejsze zakłócenie pracy blachy wyczuwalne na kiju, multiku docinam. Brania czasami są tak delikatne jakby dotknięcie o liść zawieszony w toni. Innym razem zdecydowane puknięcie lub targnięcie. Staram się oczyma wyobraźni widzieć gdzie wahadło w danym momencie się znajduje, utrzymywać kontakt z dnem lub muskać drobne elementy leżące na dnie. Sandacz jest tak samo podatny na wahadła jak na gumy czy koguty. Nawet na Kalewa można go dorwać, musi być tylko odpowiedni profil blaszki + waga a co za tym idzie idealnie dobrana grubość użytego surowca do powierzchni wahadła... Trzej Panowie wiedzą jak to robić więc kupuję tylko rękodzieło... Pod linkiem widać to czym lubię łowić lub przeszło ostatnio przez moje ręce. Zdecydowana większość prezentowanych zaliczyła ryby. Rekordzista ma na koncie kilkanaście sandaczy i o dziwo - Gnom. http://www.andrzejstanek.pl/post/38 Moje ulubione na wodę 6-10 metrów: 94 mm / 26 gram / blacha 1,8 mm83 mm / 29 gram / blacha 2,0 mm65 mm / 16 gram / blacha 1,8 mm74 mm / 21 gram / blacha 2,0 mm98 mm / 39 gram / blacha 2,0 mm85 mm / 21 gram / blacha 1,5 mm63 mm / 20 gram / blacha 2,0 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Andrzej kogo innego mogłem pytać w tym temacie,dobrze go rozpracowałeś i masz spore doświadczenie udokumentowane wynikami Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 HejTroszkę nowych modeli szykuje wiec czas coś zaprezentowaćBlaszki raczej z wagi piórkowej Morsik nr "0" dł 41mm waga 4gr Gnomik nr "0" 27mm waga 3gr Tu widać jakie to maluchy:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Igor morsiki i gnomiki mistrzostwo :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Igor morsiki i gnomiki mistrzostwo :DJuż się tak nie podlizuj, Jacku. Igor, wszystkie to mistrzostwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Super wyszły. Tak w 3% to się czuję ojcem chrzestnym tych blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ile blachy trzeba kupić żeby dojść do takiego mistrzostwa. ? klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dzięki chłopaki za miłe słowa Marcin będziesz miał co rwać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Igor - rozumiem, że się przygotowujesz na cieple wieczorne spacery niedaleko podwórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ile blachy trzeba kupić żeby dojść do takiego mistrzostwa. ? klasa Myślę, że trafniej byłoby zapytać: Ile razy trzeba zbić palce żeby takie blaszki klepać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Mifek dobrze trafiłeś Palce faktycznie nie mają łatwo, ale do wszystkiego da się przyzwyczaić. Najważniejsza jest technika wtedy widać efekty i straty są mniejsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Hej.Miniaturyzacja dobiegła końca na deser i nowy sezon wahadełko jaziowo, kleniowe 23mm waga 1,5gr!Mimo mikro wagi i rozmiarów dobrze to leci i super pracuje, drobna kolebiąca akcja a przy szybszym ściąganiu idzie zakosami Fajnie prowadzi się je pod samą powierzchnią zresztą inwencji osobistej nigdy za wiele Z boku dla porównania, kółko łącznikowe 10mm 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Piękności Igor ty masz chyba magiczne młotki bo moje tak nie klepią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Piękności Igor ty masz chyba magiczne młotki ...Mjölnir? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Igor, jeśli zechcesz dokonać jakieś "machniom", jestem gotów. Coś fantastycznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Pisz Janusz na priva czego potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Igor, Powiem tylko: WOW, masz talent !!! Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Igor, ty chyba przez lupe wybijasz w takim mikrusie wzorki fajna sprawa, wyglądaja super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Na pierwszy rzut oka myślałem że to srebrna obrączka hah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Kapitalne morsiątka i ta jazióweczka, gratulacje. Ta wąska ciemna kotwica to VMC? Jaki to model? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Robert dzięki! Kotwiczka ale która dokładnie bo te w morsikach to kotwiczki no name ale bardzo mocne i bardzo ostre,trafiły do mnie przypadkowo ale import ze wschodu i nie tego dalekiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Hejas!Maluchy w nowym nabiciu i stonowanych kolorkach 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 O żesz Ty orzeszku... Chyba, będę musiał wybrać się do Tartaku S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Igor przeskaluj TO - 4:1 a zostanę fanem tej blaszki... Jak by co to masz numer. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi