Skocz do zawartości

WAHADŁA IGORA OLEJNIKA - @DZERWYS

Rekomendowane odpowiedzi

Świetne blaszki. Mam co prawda jedną T05 ale jest mega łowna - podczas jedego wypadu złowiłem na nią bolenia, szczuapaka i sandacza więc rybkom smakuje. Mam pytanie - czy można zamówić wykonanie blach na wzór Polspinga Perkoza? To bardzo skuteczna blaszka na moich wodach szczupakowych, lecz niestety gnije na potęge. 

Igor super ,  zęby bym wybił przez te Twoje blachy :D

Nie mogłem z ciekawości dojść do domu tylko po drodze już podarłem przesyłkę .

I podziwiam kunsztowne rzemiosło . Pod nogi człek nie patrzy bo głowa w chmurach i jak tu nagle ktoś podrzucił płytę chodnikową  ...jak szedłem na pocztę to zdawało mi się że jej nie było ,sandał przegrał nierówną walkę czego skutkiem była rozsypana biżuteria . Szybko się pozbierałem i już ze spuszczoną głową powędrowałem do domu . Ale w sumie specjalnie zły nie jestem bo wcześniej też się ktoś musiał tam wyłożyć bo wszystkiego nie zebrał bo jak w pośpiechu się zebrałem to jedna więcej mi się znalazła  :D  :D  :D  blacha .

Bardzo Igor dziękuje .

ps. koszulka lux wyglądam jak pasztetowa na słońcu :lol: :lol:

• Like 3

• 4 tygodnie później...

Hej.

Mój świat ostatnio mocno wiruje  :) więc wstawiam coś na szybko, niebawem C.D.N ;)

Na początek blaszka typu Aglia nr. mocne cztery waga 18gr, ideał na jeziorowego szczupaka. Docelowo mam zamiar na kotwicy robić odlotowy chwost. Blaszki na zdjęciach uzbrojone są w VMC 1/0 takie inf. lepiej zobrazuje jej gabaryty ;)

Skrzydełko mocno wykrempowane co widać na foto 4 sprawia, że blaszka jak na takie rozmiary chodzi dość wąsko i nie stawia wielkiego oporu w wodzie.

post-48814-0-75357100-1406922822_thumb.jpg

post-48814-0-71201200-1406922876_thumb.jpg

post-48814-0-47498000-1406922910_thumb.jpg

post-48814-0-00745300-1406922968_thumb.jpg

Edytowane przez dzerwys
  • Like 4

Długość całej to 85mm skrzydełko ma 40/25mm, niebawem na tym korpusie będe robił Aglie 5 ze skrzydełkiem dł 50mm/szer 30mm :) to dopiero będzie wir tym bardziej że nie mam zamiaru jej tak mocno krempować co da szerszą pracę.

Edytowane przez dzerwys