Skocz do zawartości

WAHADŁA IGORA OLEJNIKA - @DZERWYS

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki wielkie chłopaki!!! :)

Marcin zobaczymy w praktyce, jak coś to się zmieni na mocniejsze.

A tak na szybko jeszcze pokaże wszystkie kształty paletek jakie będą dostępne już za jakiś czas.

Obrotki będą w trzech rozmiarach 1,2,3 tylko aglia jeszcze 4 no i dzisiejsza piąteczka :D

Chyba skusze się na lakierowanie paletek ,próby już za mną (ostatnie foto)wygląda to fajnie a klienci nie martwią się, że blaszka szybko śniedzieje :)

post-48814-0-48760800-1407184610_thumb.jpg

post-48814-0-18537500-1407184738_thumb.jpg

• Like 4

Chyba skusze się na lakierowanie paletek ,próby już za mną (ostatnie foto)wygląda to fajnie a klienci nie martwią się, że blaszka szybko śniedzieje :)

Igor - lakier na blachę to tak jakby folię malarską na perski dywan położyć... Patyna dodaje uroku, zawsze można oczyścić płynami sanitarnymi. Mam kilka wahadeł świetnego rzemieślnika (S) coś mu się ubzdurało i zaczął lakierować. Nówki wyglądają jak odpustowa biżuteria, dopiero w wodzie przypominają do czego zostały stworzone, jedne z łowniejszych jakie miałem. Najgorsze jest to, że za cholerę nie idzie zmyć "śmierdziucha" - lakier.

• Like 2

Andrzej pamiętam opowiadałeś mi kiedyś o tym. Niestety większość klientów kręci nosem ,że blaszki fajne ale szybko śniedzieją ja chcę lakierować tylko skrzydełka obrotówek i ewentualnie customy. Trochę uderzam na inne rynki niż PL a tam ludziska to dopiero wybredziochy ;)

Na czasie zrobię też filmik z pracą blach, które produkuję, ciekawe jak wyjdzie bo do dyspozycji mam tylko spory dmuchany basen i operatora z kamerką . Aha jeszcze maska i rurka :D

Połączenia srebra, mosiądzu, miedzi oraz patyny dają niesamowity efekt. Dokładając do tego przecierkę powoduje się ,że blacha wygląda wprost idealnie :) .  Przynęta po takich zabiegach nabiera głębi i duszy. :)  Lakierowanie tak ładnych przynęt to faktycznie profanacja. Nie którzy ludzie tego nie rozumieją a przecież nie ma nic piękniejszego niż starzejący się razem z nami kawałek blachy :D .

• Like 2

Hej.

Ostatnio troszkę zmieniałem kształt korpusu w obrotkach. Dało to bardzo fajny efekt w wodzie, wirówka wygląda jak owad, wiem ze takie blaszki już były robione ale co tam. :)  Wykorzystana jest tu jako korpus wygięta rurka mosieżna fi 6 ogólnie bardzo fajny patent jesli chcemy mieć blaszkę o niewielkiej wadze.

post-48814-0-66334900-1407918109_thumb.jpg

A tym czasem znikam na jakiś czas bo pora wybrać się na rybki w inne regiony ;)

post-48814-0-65981600-1407918720_thumb.jpg

• Like 3