Skocz do zawartości

WAHADŁA IGORA OLEJNIKA - @DZERWYS

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Złowiona na wahadło Igora w opadzie, na jeziorze Varpen w środkowej Szwecji. Wahadadło ma ok 15 cm długości waży ok 50 gr, uzupełniłem je kotwicą z okazałych chwostem dzięki czemu w opadzie ładnie się kolebie nie wpadając w ruch obrotowy. Pierwotnie miało służyć do trollingu ale chętniej łowię nim z ręki bo ma mocną prace którą dobrze czuć nawet na jerkówce.

Stałem na stoku, na głębokości ok 14-13 metrów, rzucałem na 4-5 m głębokości, branie nastąpiło w okolicach 10 m głębokosci. Jak widac nawet na tak głębokiej wodzie można skutecznie łowić wahadłówką, pod warunkiem że jest odpowiednio duża i ciężka.

post-45567-0-42431800-1476316051_thumb.jpg

• Like 10

• 5 tygodni później...

Igor, może kiedyś gdzieś razem pojedziemy. Blachy już uzbrojone w sumowe ownery czekają grzecznie w pudle. Najśmieszniejsze że brakuje mi jeszcze żyłki, wyjazd 18-stego a zamówiony Stroft jeszcze nie dotarł :). Niby wszystko jest, a jak co do czego to nie ma. Traveli w ofercie polskich sklepów generalnie też nie ma. Trzeba wszystko składać na zamówienie.

Dawaj, towaru mam dużo, ale najwyżej domknę pudło nogą :)

A z Wisłą nie ma problemu, można jakiś dwudniowy zlocik zrobić z nocowaniem na wyspie, choć z Wisłą tak jest że ryba bierze okresowo i trzeba trafić. Klimat za to gwarantowany.

Edytowane przez wujek
  • Like 1

• 3 miesiące temu...