Skocz do zawartości

WAHADŁA IGORA OLEJNIKA - @DZERWYS

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sporo blaszek PN i jest to wzór prawie niedościgniony. Świetnie, że Igor podgląda jego prace wypracowując sobie swój własny charakterystyczny styl. Tylko poprzez takie działanie będzie rozpoznawalny i ceniony przez kolekcjonerów i wędkarzy. Robi w tym duży postęp, jednak praca czeka go wielka. Szacunek Igor za wybraną drogę. Jest trudna - jednak właściwa.

Na rynku rękodzieła jest sporo blach które cieszą nasze oczy, tylko kilku autorów wypracowało sobie osobliwy rozpoznawalny charakter prac.

Śmiało mogę powiedzieć , że blaszki IO rozpoznam wszędzie.

Moje pudła przechowują perełki PN, MSz, IO. Cenię sobie ich wszystkich i ryby także... B)

Wypada mi odpowiedzieć - egzemplarze z fotek po obróbce fot-graf zostały u mnie. Zaręczam, że już w kwietniu niektóre z nich będą mieliły wodę Dunajca dzwoniąc po kamieniach i głazach. Koledzy na zlocie poświadczą. Po tych wszystkich zabiegach będą jeszcze ładniejsze, szczególnie te miedziane... <_<

• 1 miesiąc temu...

@Andrzej

Przy takim montazu przyponow nie masz przypadkow, gdy podczas dlugiego jednostajnego naprezenia agrafka niczym noz tnie fluocarbon przyponu ?

Mi sie to niejednokrotnie zdazalo i zawsze daje jak nie kretlik, to chocby kolko lacznikowe...

To taki maly offtop techniczny ;)

Pozdrawiam

• Like 1

Daniel - Ty masz inne ryby... :mellow:

No nie, jeszcze mi się nie zdarzyło by coś poszło na tym odcinku jak i na całym FC. Stosuję minimum 0,6 i jest ok. Jedynie do sandaczy daję 0,5. Jednak Twoją opinię biorę pod uwagę jako bardzo cenną i coś pomyślę w tej materii.

Bywało, że FC był mocno podtarty na omułkach lub zębolach szczupaczków jednak przy tej grubości nigdy nie strzelił...

Dzięki

Daniel - Ty masz inne ryby... :mellow:

No nie, jeszcze mi się nie zdarzyło by coś poszło na tym odcinku jak i na całym FC. Stosuję minimum 0,6 i jest ok. Jedynie do sandaczy daję 0,5. Jednak Twoją opinię biorę pod uwagę jako bardzo cenną i coś pomyślę w tej materii.

Bywało, że FC był mocno podtarty na omułkach lub zębolach szczupaczków jednak przy tej grubości nigdy nie strzelił...

Dzięki

Ryby moze i czasami trafiaja sie inne, ale zaczepy pod woda mamy takie same :D