Skocz do zawartości

Wodery do bioder

Fatso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Chcę kupić wodery (biodrówki) gumowe. Na razie znalazłem takie w ofercie Lemigo i Decathlona (Aigle). Pomijam czarne ze Stomil'u - te mi jakoś nigdy nie pasowały i nic na to nie poradzę. Zaznaczam, że nie chcę gumowych z neoprenową wyściółką, a jedynie gumowe ze szmatą w środku. Czy ktoś z Was ma takowe i mógłby coś o nich napisać? No chyba, że możecie polecić jakieś dobre (a niedrogie) oddychające...
Pzdr,
Fatso

Moge cos napisac tylko o tych ze Stomilu. Mam zarowno do pachwin, jak i dluzsze. Sprawdzaja sie, spelniajac swoje zadanie.

Maja swoje wady, z tym ze takiego traktowania raczej nie znioslyby zaden inny material.

Rozwiazanie raczej nie do przyjecia dla kogos, kto czesto wedkuje brodzac. Wtedy lepiej zainwestowac w cos o wiekszym komforcie, co bedzie sie wiazalo z duzo wiekszym wydatkiem.

Swego czasu zamierzalem nabyc jakies tansze Whiterivery (dobre opinie uzytkownikow) oraz niezbyt drogie buciki (sklepy zza Wody) ale pomysl upadl, zbyt rzadko sa mi potrzebne.

Gumo

Dzięki za info. Mam wodery neoprenowe i potrzebuję gumowe (albo tanie oddychające) na cieplejsze dni. Te wodery Lemigo - czy podeszwy mają dobrą przyczepność?

Pzdr

fatso

P.S. W Decathlonie jednak nie da się zamówić tych Aigle cholera!! Przed chwilą poinformowali mnie o tym. Zostają Lemigo, chyba że...

na stronie firmy NOPEX (BHP) z Krosna znalazłem kilka rodzajów woderów, ale nic mi o nich nie wiadomo

Jeśli szukasz gumy to mogę polecić Patmy. Używam od 2 sezonów i są OK. Trzeba tylko do butów wsadzić jakieś wkładki bo w przeciwnym razie jesli dużo łazisz odpadną Ci kopyta :lol:

Ja do swoich wsadziłem filcow wkładki i jest super.

Jeśli oddychacze to tylko zakupy za wielką wodą. Za 100 dołków kupisz już coś przyzwoitego za co u nas musiał byś zapłacic 2 lub 3 razy tyle. Jesli chcesz mogę podać namiary na człowieka, który pomaga w zakupach u amerykańców.

No i wyszło szydło z gumy :unsure:

But w woderach gumowych Lemigo (W Lemigo powiedzieli, że są robione w Polsce, a tymczasem made in China :angry: ) rozmiaru 43 jest de facto rozmiaru ok 45, a w łydce chudzielce. No to dupa, jeśli chodzi o gumowe Lemigo. Kupiłem Demar z PCW. Trochę na pewno posłużą.

Pzdr,

Fatso

• 1 rok później...

Witam, mam zamiar w niedalekiej przyszłości zakupić wodery do bioder tylko nie za bardzo wiem jakie, jestem niestety gabarytowy i boję się �źe wodery mogą być za ciasne( nie mam za bardzo mo�źliwości przymiarki w sklepie)przymierzałem wodery znajomego ale są za ciasne w łydce unsure.png Mo�źe macie jakieś sprawdzone wodery na wieloryba? laugh.png Na ten zakup mogę przeznaczyć do 100zł max 120zł biggrin.png

Sprawa woder?łw załatwiona, wczoraj przymierzałem wodery pros w udzie dobre ale w łydce za ciasne, skontaktowałem się z tą firmą telefonicznie i dla takich os?łb jak ja robią wodery na kr?łtkim kaloszu i jest po problemie cena przystępna 60-70zł i nie zła jakość jak za tą kasę :D

post-2384-1348915310,6966_thumb.jpeg

• 2 tygodnie później...

(...) Kupiłem Demar z PCW. Trochę na pewno posłużą.

Pzdr,

Fatso

Hej Fatso. Pochodziłeś w nich trochę? Jak łączenie nogawki z butem, dało radę?

I mam pytanie do wszystkich użytkowników podobnych rozwiązań. Czy jest zasadne, a jeśli tak to jaką drogą, profilaktycznie wzmocnić (uszczelnić) newralgiczne punkty?

Pozdrawiam

Grzesiek