Fatso Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Przyznam, że trochę jest właściwym określeniem. Aczkolwiek może właściwsze byłoby troszeczkę . Łączenie buta z resztą nie miało u mnie szczególnie okazji żeby się wykazać. W związku z tym o ich trwałości nic nie powiem poza tym, że na razie nic im nie dolega i nie dziwota. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Trudno Fatso. Nie Twoja wina, że ich prawie nie używałeś (good for you ). Mimo to, dzięki Zdaje mi się, że Kolega Salar nie wypowie się już na ten temat, może inni Koledzy męczyli/męczą się w gumiakach lub pcv-kach i coś podpowiedzą? PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Używam spodniobutów z pcw i przeraził mnie ten artykuł http://www.rakstop.engo.pl/www/pcw-ulo1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Używam spodniobutów z pcw i przeraził mnie ten artykuł http://www.rakstop.engo.pl/www/pcw-ulo1.htm Używasz bezliku produktów z pcw i łatwiej będzie wymazać z pamięci ten artykuł, niż to zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Dużo tych przerażonych ostatnimi czasy. A np. widok skórki od banana, albo perspektywa urwania Meppsa Aglia 3 też Cię przeraża? Bez przesady. Po prostu całe życie jest śmiertelną chorobą Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A czy widok skórki od banana, perspektywa urwania obrotówki powodują poważne choroby?... Po prostu nie zdawałem sobie do tej pory sprawy z tego, że pcw jest tak toksycznym produktem, tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Ale żeby zaraz przerażony? Gdybyś to jadł, to co innego, ale wodery nawet na walory męskie nie wpłyną. No ... nie od razu Pzdr,Fatso P.S. Skądinąd te Demary całkiem przyzwoicie sie prezentują. Pewnie mają inne PCW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Panowie z racji że moje stare wodery przemakały to po drodze na łowisko wstąpiłem do sklepu mieli tylko jeden rodzaj woderów firmy cupido . Co się okazało że materiał z jakiego są wykonane przemaka . Musze je oddać a jakie Wy polecili byście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Mam od niedawna i chyba najlepsze jakie miałem, wygodne, wysokie do samej pachwiny więc woda się nie wlewa. Sprawiają wrażenie, że trochę powinny wytrzymać Wodery Pros:http://allegro.pl/li...ing=Pros wodery Są bez porównania mocniejsze od Lemigo/Lexpo które kupiłem na wiosnę i niestety szybko zaczęły cieknąć, do tego niższe i woda mi się często przelewała jak brodziłem "na maksymalnym zanurzeniu" Edytowane 7 Października 2012 przez apioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Woderów używam rzadko - raczej tylko spodniobuty , jednak także polecam Pros - bardzo solidne.Spodniobuty używam Lemigo , jednak następne też kupię Pros , sprawiają dużo lepsze wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Wiekszośc niedrogich wedkarskich woderów to cerata (pcv) i cieknąć zaczynaja po nawet niewielkim przebiegu...Poszukaj w sklepach z ubraniami BHP dla kanalarzy lub rybaków. Nie zawsze sa piekne, ale przeważnie niezłej jakości.Klasą samą dla siebie były czarne wodery ze Stomilu - niestety fabryka upadła ale czasem zdarzają się jeszcze pojedyncze pary w jakiejś hurtowni BHP (był taki wątek w dziale Kupię)Z typowych wedkarskich najlepiej mi służyly do tej pory (3 sezon) wodery niemieckiej firmy HART.Wodery te są z kauczuku naturalnego a nie z gumy czy ceraty, są wygodne i mocne, mają bardzo fajne buty z grubą podeszwą i niezłym protektorem,no i noga sie tak nie poci jak w gumowych...Tylko raz w roku trzeba umyć i napuścić specjalnym preparatem do kauczuku.Są dwa modele:- z neoprenem (3mm) jako wyściołka,- doskonałe w zimie- cena ok 70 Euro- bez neoprenu- cena ok 35 EuroPolecam obydwa modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 A gdzie takie wodery Hart można nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Także polecam wodery Pros. Mam je trzeci sezon, tylko w okresie letnim ich nie używam bo za gorąco, ale bardzo solidnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Może zerknij do Decathlonu, jest tam parę modeli naprawdę konkretnych, a i w razie ewentualnych reklamacji są mocno ukierunkowani na klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 mam wodery firmy hart (myslalem, ze sa hiszpanskie). mam model z wysciolka z neoprenu i jest to kiszka mz. - podeszwa jest za miekka i w kostce nie ma zadnej stabilizacji. uzywam ich bardzo rzadko bo latwo sobie kostke skrecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) najlepsze wodery jakie mam to wodery oddychajace z TAIMIEN, podeszwa z filcu, buty gumowo neoprenowe, reszta z grubego oddychającego materiału...są zajebiste...całkowicie inny komfort chodzenia, wytrzymałe, wysokie ze sciagaczami u góry, aby nam slimaki nie wpadały, paski z fajna klamerką...naprawde sa super...po założeniu pierwszy raz jest sie w lekkim szoku...a resztę to za psami...oceany, stomile lemigo i inne to sobie rybacy na stawy hodowlane niech bierom o link....ale juz rozmiarów nie ma http://www.taimen.com/pl/pl/product/taimen-river-5l-hip-bootfoot-waders_5546/92765 Edytowane 7 Października 2012 przez MefistoFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Ja mam takie ; i też sobie chwalę. http://hurch.pl/zestaw-keeper-rubber-sole-plus-tungsten-studds-p637.htmlPolecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Ja ostatnio uzywam spodniobutów Patma. Na pewno robią też wodery. Największym plusem jest możliwość zrobienia woderów/spodniobutów na wymiar. W razie potrzeby mogę podać telefon do producenta. Wydaje mi się, że materiałowo są bardzo zbliżone do tych firmy Pros. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Ok dziekuje wszyskim za wyczerpujące wypowiedzi ,teraz widze że te wszystki tanie wodery to szajs muszę się zastanowić co wybrać .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 A ja od siebie polecam Lemigo, mam od 4 sezonów i na zakrzaczone i trudne tereny są idealne, bardzo wytrzymałe, nic nie przecieka po klikuset łowieniach, oczywiście minus to zerowa oodychalność i ich spora masa ale coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 także się podepnę pod opinie o Lemigo u mnie 5-6 sezon góra z pcv ,przez ten czas dwie dziurki na górze ale stormsure załatwił sprawę i dalej oki , myślę że jeszcze długo posłużą , kiedyś myślałem o tych http://www.bogdangawlik.pl/product_info.php/cPath/65_779/products_id/7479 ale za mało opinii o nich ,a z oddychającymi to różnie wygląda pod względem jakości , wątpię aby wytrzymały 6-7 sezonów ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) Żadne oddychalne śpiochy nie wytrzymają tak długo jak gumowe . Jednak nie ma co porównywać . Gumowe służą do roboty , oddychalne do rekreacji. Możesz je ubrać w domu , wsiąść do samochodu i jechać na ryby. Po drodze wstąpisz do sklepu czy do restauracji to nie zrobisz sensacji. Możesz sobie wygodnie usiąść albo przejść wiele kilometrów bez zbędnego dyskomfortu. Jak ci się znudzi to zdejmujesz , zwijasz w mały pakunek i problem z głowy . Ważą mniej niż 0,5 kg. No i czujesz się jak człowiek z kręgu kultury europejskiej a nie jak czupakabra albo potwór z japońskiego filmu. Edytowane 9 Października 2012 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 zgadzam sie że są bardzo wygodne , ale gdy po 4 lub 6 razem wchodzisz do wody i zaczynają cieknąć to zaczynasz sie zastanawiać po jaką cholerę je kupiłema dużo takich opinii mają Tajmieniejak to jest latem to jeszcze pól biedy ale późną jesienią lub zimą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Prosta rada - nie kupuj Tajmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Jako że po 14 latach wiernej służby padły moje stomile, jestem zmuszony nabyć coś nowego. Pytanie, co się nadaje na potocznie rozumiany sajgon. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi