kryst Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Robię to bez pozwolenia i wiedzy Michała. Dzisiaj zaliczył 77 cm. W Walii. Jeśli uzna, że mój entuzjastyczny post jest do du.... . To go usunie! Hear, hear @Bujo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 To CI Bujo, na co go podebrał.Streamer czy spin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Streamer! Może sam opisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 redaktor i nie chce pisac ? ...to niedopuszczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Jurku, Jeszcze goni za pstrągiem. Czeka na owady. Chce zmusić pstrągi do brania. Po prostu jesteśmy na łączach. Q..., jak mu zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 redaktor i nie chce pisac ? ...to niedopuszczalne Pewnie w salonie masażu zakwasy likwiduje Gratki Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Witam, Niestety nie bedzie pieknych zdjec ryby. Byl to po prostu kelt, trafil sie przypadkiem na slajzura prowadzonego pol metra pod powierzchnia w dole okolo 3 metrow. Sprzet tez typowy na pstraga czyli wedkaScott G,8'8'' #5, przyon 0.25 Stroft. Powalczyl troche, nie mial za bardzo gdzie uciekac.Podebralem klasycznie za ogon wzbudzajac oklaski kilku przechodniow.Poczatkowo myslalem, ze mam duzego pstraga Wrocil szybciutko do wody. Dla wiekszosci ryba to totalnie nic szczegolnego, dla mnie pozostanie pierwszym lososiem zlowionym na muche W sumie ciekawy dzien byl, zlowilem kilka pstragow na suchara ale nie mieszczacych sie w jerkbaitowych realiach, zerwalem ladnego lipienia ( tak, tak jest ochronny ale jak powiedziec gadzinom zeby nie braly w pstragowych miejscach ). Na sam koniec mialem przygode ze srebrniakiem podobnej wielkosci, wzial w rynnie, gdzie normalnie siedza pstragi, chwile powalczyl i obral droge do morza w czym nie bylem w stanie mu przeszkodzic. Zalowalem, ze nie wzialem speja ze soba ale chcialem polowic pstragi na sucharki. Warunki generalnie bardzo dobre, opadajaca po powodzi woda, cieplutko Bujo P.S. Watek wykasuje pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 No to ja odpalam w takim razie oficjalnie watek lososiowy w imieniu mojego taty. Tydzien temu w sobote, wrecz na sile, wywiozlem go nad rzeke, pokazalem ktory pool ma oblawiac, a sam zabralem rodzinke na atrakcje z okazji rodzinnego likendu. Za godzinke juz mialem telefon, zeby w drodze powrotnej kupic buteleczke 10 letniej single malt. Seniorowi trafilo sie 3.5kg sreberko, a jakze na muche - 7cm rozowy zonker, czyli klasyczna lososiowka Znojomy przewodnik malo nie zemdlal jak zobaczyl na co sie ta ryba polasila. Ja na razie mam same kelty na sumieniu i potokowca ok 50cm, ktorego wyholowal moj synek zreszta, po czym z radosci sie skapal. Pelne zanurzenie w polowie marca to watpliwa przyjemnosc, czemu dal wyraz, tak ze go bylo slychac w promieniu kilku kilometrow Wszystkie ryby na muche, spiningu jeszcze nie mialem w reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Wstawiam jako ciekawostke, bo na poczatku sierpnia takie kolory u lososia na mojej wodzie nie sa czesto spotykane. Rzeki wystepuja z brzegow, wiec trzeba bylo sie przeprosic ze spinningiem. Kijek to Blue Rapid, do tego szimaniak (made in japan - nie do zdarcia) z nawinieta PP, a na koncu Salmiak, ktorego juz nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Cisza w eterze. Trociarze tez sie nic nie chwala. Zatem troche odgrzeje temat. Jak dla mnie rozczarowanie roku, czyli silver salmon vel coho vel kizucz. Rybka ze zdjecia wyjechala na brzeg w maksymalnie 2 minuty na kiju muchowym klasy 7. Swieze sztuki podobnie szybko kapitulowaly. Przy steelheadzie to praktycznie denat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Male photo story na zakonczenie sezonu. Niestety fotki slabe, ale to juz inny temat, bo istotne jest to, ze udalo sie sprawi radoche mojemu kibicowi.Losos zlapany 2 godziny po przyplywie obklejony byl przywrami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 gratuluje Luko ...piekne zdiecie z synkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 gratuluje Luko ...piekne zdiecie z synkiem Ostatnie szczególnie miłe...wpada w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Bardzo fajne fotostory @luko! Gratuluje mlodego Adepta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Fajna relacja, gratuluję. @Lukomat - jest sens w braniu wędki na letni wyjazd do Szkocji? Ciąg tarłowy salmonidów trwa w lipcu/sierpniu czy to typowo jesienna sprawa? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Moj piecioletni Maks juz lapie sam, ten spinning w tle to wlasnie jego. Ciezki sezon byl i nie udalo mu sie zaliczyc loska. Na szczescie szczupaki zawsze biora i maly mial na czym cwiczyc hole @wojciiech, w lato powinien byc ciag grilsa (losos po rocznym pobycie w morzy powracajacy na tarlo), ale ten rok pokazal, ze wcale tak nie musi byc. W sierpniu wchodza juz wieksze ryby. Zreszta wogole to w jakie miejsce sie wybierasz konkretnie? Bo od tego trzeba zaczac rozmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi