welpa1809 Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Buszując po necie znalazłem takie coś Zastanawiam się żart,prototyp, czy realna szansa na w miarę szybkie przemieszczanie po jeziorach w strefie ciszy.Poraża ilość akumulatorów i ich masa na łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Tutaj prototyp elektryka ale power ma niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Znalazłem http://fortbendboats.com/id23.html cena mnie powaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 To nie jest zart. Ten Parsun byl wystawiany na Targach Wiatr i Woda w Wwie.To bylo kwestia czasu...pojawily sie poczatkowo silniki 12V...pozniej gdzieniegdzie dalo sie zauwazyc 24V(znacznie mniej popularne)...o 36V to juz pewnie malo kto slyszal/widzial (zdaje sie ze MotorGuide oferuje cos takiego. A pewnie nie tylko... Teraz pojawil sie model 48V, dodatkowo wygladem zewn. stylizowany na silnik spalinowy.. Mysle, ze sprawa czasu jest pojawianie sie coraz to mocniejszych silnikow tego typu bo tez i przeszkod zadnych nie ma, pomijajac rosnaca ilosc akumulatorow.Najwiesza przeszkoda rozwoju tej galezi bedzie problem z dostatecznie sprawnym/tanim zasilaniem. Mam tez watpliwosci czy aby (zakladajac ze chodzi o ochrone srodowiska) per saldo koszt wytworzenia (rowniez pradu do ladowania) i utylizacji akumulatorow nie przekroczy kosztow uzytkowania silnika spalinowego. Bo jak juz wspomnialem przeszkod nie ma zadnych - zostal juz przeciez wyprodukowany samochod na prad...ze nie wspomne o poczciwym Melexie.Z tym ze cala jego podloga to akumulatory (jak ktos zagladal) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 To nie jest zart. Chińska Yamaha składana w Australii?? To nie żart?? A jak na elektryka, to decybeli zbyt wiele ma.. Wszystkie i-vehicles ledwo szeleszczą przy jeździe... A współczesne spaliny są cichsze od tych elektric outboard.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 No ja juz tez sobie wyrobilem poglad na to jak to rozwiazanie sie u nas przyjmnie... A jak na elektryka, to decybeli zbyt wiele ma.. Wszystkie i-vehicles ledwo szeleszczą przy jeździe... A współczesne spaliny są cichsze od tych elektric outboard.. No...ale Arturze, no tego...no.....psychologia..tfu mialo byc EKOLOGIA... Jak wspomnialem tego typu galezie sie rozwina wraz z rozwojem ogniw..na razie sie rewolucja nie zapowiada ale kto wie, moze zaraz wynajda przenosne kompaktowe reaktory na antymaterie...albo kieszonkowe reaktory atomowe? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
welpa1809
Buszując po necie znalazłem takie coś
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi