bobesku Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Masz filmik jak pracuje ten szczupaczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Moge nagrać ale chyba na You tube musze go najpierw dać a potem linka. Chyba ze jest jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam ponownie po dłuższej przerwie. Na początek pochwalę się swoimi ostatnimi przynętami ,których zapas próbuję odbudować po stracie w zeszłym sezonie całej torby z moimi klamotami.Tak więc zacznę od jerków , na które najczęściej łowię.to kilka moich ulubionych wzorów i kolorów; 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Widzę że preferujesz stonowane kolory. Ciekawe jakie mają parametry te jerki? Ogólnie bardzo przyjemne dla oka te Twoje woby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Przeważnie wszystkie robię średnio tonące i pływające, ze względu na łowiska na których łapię .zazwyczaj te kolory się sprawdzają.Nie ważyłem ich, bo nie mam jeszcze wagi.Materiał to lipa albo olcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Stoner pstryknij kiedyś fotkę na zewnątrz na pniu albo coś takiego -bardzo fajne woblery a tu kolory się pozlewały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 tutaj kilka wzorów pod bolka ale nie tylko. Jeszcze tylko muszę poprawić pracę dwóch pierwszych ale to już raczej kwestia pod jakim kątem ster wsadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Stoner pstryknij kiedyś fotkę na zewnątrz na pniu albo coś takiego -bardzo fajne woblery a tu kolory się pozlewały Ok. Jutro idę w plener. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Za namową kolegi Rybsona poprawiłem fotyJerki 10 i 9 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Miałem tutaj wkleić ster ale bez steru ten wobler chodzi jak rasowy gliderszkoda bo tylko jeden taki korpus wystrugałem na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Ten wobler już podczas pierwszego testu jako korpus potraktowany kaponem przeżył atak szczupaka w moim oczku wodnym. Co ciekawe po ustawieniu steru i pomalowaniu podkładem ponownie sprawdzałem pracę i kolejny atak tego samego szczupaka (mam tylko dwa w oczku 1 ok 70cm a drugi ok 50cm).Ciekawe co będzie teraz. kilka wzorów pod pstrąga bo luty tuż tuż.4,5cm jeszcze tylko stery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 kolejne pod potoka i nie tylko no i jakieś maluchy 3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 u la la - fajny zastaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ostatnio w temacie "dziwne konstrukcje przynęt" pokazałem imitację węgorza.Tak mi się ta cholera spodobała że postanowiłem zrobić sobie coś takiego.Mam pytanie czy przy 14 cm dać trzy kotwice, czy dwie.dodam że na koniec dojdzie twisterowy ogonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzsiekM Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Trzy mogłyby być, ale niestety RAPR mówi, że mogą być tylko dwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Bardzo fajnie Ci wyszedł ten węgorz, jestem ciekaw efektu końcowego. Następny w kolejności musi być ten wąż z tej fińskiej stronki co kiedyś podałeś o akcji "walk the dog" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zrobię trzy oczka na kotwicę, ale będą założone tylko dwie. Nie wiem po prostu w której części je umieścić; czy bliżej głowy i zostawić część ogonową bez kotwicy. Czy głowa i ogon a środek zostawić wolny. Na wszelki wypadek to i ksiądz ch....a nosi - więc w następnych sztukach porozmieszczałem oczka na kotwy w innych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Dziś wyschła mi ostatnia warstwa lakieru na tym szczupaczku. Mam pytanie; jak sobie radzicie ze spływaniem lakieru przy łamańcach,bo u mnie to jakaś masakra.Obracam, czekam aż spłynie i znowu obracam, wydmuchuje z oczek.Muszę przyznać że męczące to jestAle efekt taki; Myślę że na jakiejś obrotowej suszarce byłoby wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jak trochę przeschnie lakier przeczyść kawałkiem drewienka, kartonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Dzięki bardzo. Jutro malowanie kolejnych, to wypróbuję sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Paszczak rewelka! Ciekawe jak będzie pływał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dzisiaj popełniłem swojego pierwszego w życiu robala. Pracuje pięknie (sprawdzałem dziś, bo nie mogłem doczekać się efektu).Mam pytanie;Chcę zrobić mu odnuża ale za bardzo nie wiem jak. Czy po lakierowaniu wywiercić otworki i powsadzać gumki do środka? czy jest jakiś inny sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 odnuża bllleeech - odnóża bo odnoża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) No byk mogłem napisać "nogi" Edytowane 8 Lutego 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Dzisiaj prawie skończyłem wersję testową mojego węgorka 24 cm, wagi nie znam ,bo jeszcze tak owej nie zakupiłem.Nie mogłem się doczekać i zrobiłem pierwsze testy w moim oczku ale niestety miałem do dyspozycji 70cm kwadratowych wody wolnej od lodu. Bez steru pięknie, powoli pikuje w dół. Mam zamiar dać ster ale testy muszę wtedy robić gdzieś indziej. zostało jeszcze położyć kilka warstw lakieru i gotowe Dodam że to moje pierwsze malowanie gąbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi