Wędkamojehobby Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Ale go połamało hehe . Fajna ta glista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyko Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Żuczek nawet fajnie wyszedł i uważam że mu odnóża niepotrzebne.Zostaw nogi na czasy gdy nabierzesz większej wprawy w robieniu robactwa, bo spaprane nogi popsują najfajniejszego z wyglądu żuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Kilka ostatnich wzorków. Tak na próbę pociapanychpsrąg - Nareszcie udało mi się uzyskać drobniutką akcję, Będzie powielany tutaj też ciekawa akcja i już powielony no i chyba mój kilerek to będzie, już całe stado czeka na malowanieWiększość malowana gąbką, co mi się nawet spodobało.nie wyglądają tak pięknie jak malowane aero,ale ważne że ładnie pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Narobiło mi się ostatnio takich maluszków pod jazia 2, 2,5 cmMam nadzieję że się sprawdząeksperymentalne patyczaki ( które jak się okazało bardzo fajnie chodzą) 5cmwersja łamanajakieś tam popaprańce ok 6 cm. Żałuję, że oczek nie zrobiłem malowanych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 konkretnie bardzo fajnie i różnorodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 popaprańce świetne, a co do oczu to jak przyjdzie kilka warst lakieru i wobki zaczną się świecić jak psu... oczy to nie będzie takiego kontrastu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Jeszcze kilka warstw pójdzie na nie. Najgorzej to z tymi łamańcami. co warstwę to muszę dokładnie oczka czyścić, bo staram się jak najmniejszy odstęp robić między segmentami. Zauważyłem że im bliżej siebie są części łamańca tym lepsza jest praca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Panowie dziś zaprezentuje dwa woblerki które pomalowałem dla mnie całowicie nową techniką, a to dzięki koledze Rybsonowi i jego radom, za co będę mu chyba dozgonnie wdzięczny . Chciałem osiągnąć coś co choć troszkę przypominałoby malowanie Spinermana ( do którego niestety jeszcze sporo mi brakuje). Nie miałem pojęcia czym i jak to osiągnąć a straszliwie podoba mi się takie malowanie. Ale od czego są życzliwi koledzy na forum . Tak, więc po radach kolegi, wziąłem co miałem potrzebnego pod ręką i pomalowałem dwa znalezione zagruntowane korpusy. No i wyszło coś takiego.Niestety zdjęcia robione komórką i nie oddają pełnego efektu.Jak na pierwsze takie malowanie to chyba nieżle wyszło? Jedna warstwa lakieru dopiero poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dla mnie bomba, zdradź technikę na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Piotrze jak dojdę do wprawy, bo narazie dwie sztuki tylko mazłem to opisze dokładnie jak to robię do warto aby więcej osób tak malowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No ładnie!... cały sekretny sposób przekazywany z pokolenia na pokolenie poszedł w diabły ...ehhhh ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Spoko. spoko. Jak tylko pojmę sam,na czym rzecz polega, to opiszę dokładnie ze szczegółami. Na razie to było próbne malowanie bez przygotowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No i luks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Nieśmiała próba pomalowania okonkajeszcze lakierek i będzie git 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Całkiem smacznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Dobry jest nie trza psuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Dzisiejsze poranne malowanie Jeszcze nie widziały ani jednej powłoki lakieru.Myślę że będą ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Te ostatnie jakąś boską poświatę mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 aż miło widzieć taki postęp !!!!!! ale ładnie pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Znowu dzisiejsze ranne paćkanie , poza tym na dole. Wklejam teraz stery i dziś do lakieru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Witam po dłuższej nieobecności.Zazwyczaj strugam coś w zimowej porze ale teraz sytuacja mnie troszkę zmusiła, bo straciłem większość przynęt w naszych wodach, no i troszkę chodzić nie mogę.Tak było w przypadku tego wzoru woblerka, który doskonale się sprawdził w trolu.. Wszystkie mają po 7,5cm i niecałe 10g.Praca niemal identyczna jak Dorado invader.W planach jeszcze będą dziewiątki.Nie przejmowałem się zbytnio malowaniem, bo jak zauważyłem, ryby też się tym nie przejmują ważne aby miał perłowy brzuszek i boki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Kolejny prototyp12.5cm, prawie 18g.Jeszcze kilka warstw lakieru i będzie gotowy do testów trollingowych, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Spróbowałem zrobić kilka woblerków z sklejanych z dwóch części. Tylko ta cholerna żywica jest lepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Spróbowałem zrobić kilka woblerków z sklejanych z dwóch części. Tylko ta cholerna żywica jest lepka. I uczula.Naprawdę warto do niezbędnego minimum ograniczyć kontakt żywicy, a zwłaszcza utwardzaczy ze skórą. A i przy szlifowaniu zwracać uwagę na to, co się wdycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Jak szlifuję to raczej maskę mam na twarzy, gorzej z rękami,bo nie potrafię pracować w rękawiczkach.Staram się jakoś nie pobrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi