woblery z Bielska Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (...)nie potrafię pracować w rękawiczkach.Staram się jakoś nie pobrudzić.A jak się już "przytrafi" to chusteczka higieniczna i Nitro Pośpiech jak najbardziej wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Zawsze rolka kuchennego ręcznika w pogotowiu jest, tak jak właśnie w tej chwili, gdy sklejam połóweczki Patexem. .Dzięki Januszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Jak szlifuję to raczej maskę mam na twarzy, gorzej z rękami,bo nie potrafię pracować w rękawiczkach.Staram się jakoś nie pobrudzić. Możesz spróbować rękawiczek winylowych są o wiele wytrzymalsze od zwykłych lateksowych a nadal cienkie i nie powinny przeszkadzać. Spokojnie można je zdejmować i zakładać co najmniej po kilka razy podczas gdy tradycyjne lateksy to zwykle jednorazówki. Ja używam takich do malowania, myślę że przy szlifowaniu też mogą się sprawdzić choć ja osobiście nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Do zmywania żywicy dobry jest aceton , zdecydowanie lepszy od nitro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Dzięki Pawle. bo jak się okazało to umazałem kawałek podłogi.Przyniosłem na butach do domu Edytowane 2 Października 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Zrobiłem błąd w wyważaniu . Nie przypuszczałem że warstwa żywicy może tyle ważyć.Teraz może się okazać że wobki po dodaniu kotwic, będą neutralne albo wolno tonące, a zamysł był inny.Trudno, trzeba się uczyć na błędach.Warto zwrócić na to uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Mam nadzieję że Janusz nie będzie miał mi za złe. że postanowiłem zrobić sobie podobnego poperka.Waga 1.8g ( myślę że tyle będzie po lakierowaniu)Długość 3,5cm.Dodam że to trzeci, gotowy już model, wcześniej były dwa testowe.Cmoka pięknie i do tego zabiera bąbelki. A tutaj eksperyment z malowaniem.Szkoda tylko ze nie mogę za diabła uchwycić kolorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Mam nadzieję że Janusz nie będzie miał mi za złe. że postanowiłem zrobić sobie podobnego poperka.(...) Za złe? Uchowaj Boziu, nigdy w życiu Ja czerpię inspiracje przeglądając Wasze prace, jeśli sam mogę kogoś choć trochę zainspirować - wspaniale. Jestem wdzięczny za wszystkie próby kopiowania. Jest to dla mnie wyraz najwyższego uznania i za to szczerze - bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Cieszę się niezmiernie, bo tek prawdę mówiąc, to kopiujemy się nawzajem. Czasem ktoś doda coś od siebie albo coś ulepszy.Teraz mam zamiar zrobić odwrotność tego poperka, a mianowicie coś takiego, że wobek będzie pikował głową w dół i i na dnie dupka będzie mu wisiała u góry.Odwrotność tego co teraz zamieszczamOczko umieszczę po drugiej stronie glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Mankamentem takiej konstrukcji jest ciągłe plątanie się woblera z linką. Trzeba pamiętać aby wobler opadał ma napiętej lince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Dzięki Artur, Cenna uwaga.Raczej ciężko będzie temu zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Można się przyzwyczaić do takiego łowienia. Trzeba tylko pilnować aby wobler był zawsze na napiętej lince. Jak tylko dotknie wody 3-4 obroty korbą i może opadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Oj troszeczku się namęczyłem z tym malowaniem, ale efekt chyba fajny?Jak zwykle nie udało mi się aparatem uchwycić niebieskiej poświaty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Fajny efekt, szczególnie pokrywy skrzelowe mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Dzisiaj podczas testów woblerków w moim oczku wodnym straciłem w niewyjaśnionych okolicznościach woblerka z ostatniego zdjęcia.Winowajcą tego zdarzenia był ten oto osobnikW ostatniej chwili zanim obciął żyłkę udało mi się go podebrać.Zaglądałem mu w paszczę ale wobka nie było. w wodzie tez go nie znalazłem, chociaż był pływający.Oczywiście Fafik (tak ma na imię) wrócił do wody i ma się dobrze.Pływa sobie ze starszym i młodszym kolegąA wobka jak niebylo, tak nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam. Ostatnio wygrzebałem masę korpusów do pomalowania ( taka zbieranina z kilku lat). Będzie fajna zabawa, bo każdy korpus jest inny. Dzisiaj rano malnąłem pajka Wczoraj kila robaji (inspiracja wiadomo czyja) A tutaj postaram się zrobić najdziwniejszego wobka, Trochę mi to czasu zamie zanim go wykończę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 O kurcze ale potworny :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 "Dziwaczek łamaczek" będzie miał "nibynóżki"?Fajne robale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Jak skończę to pokażę ale to nie będą nóżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Szukam farb akrylowych transparentnych ale nie do aerografu.Ostatnio aero poszedł w kąt i wcale go nie używam,narazie.Polećcie coś w miarę taniego, bo ostatnio fundusze na moje hobby zeszły prawie do zera.Trzeba czekać na lepsze czasy. Bez takich farb ciężko ni pomalować takie wobki Edytowane 24 Listopada 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 A tutaj postaram się zrobić najdziwniejszego wobka, Trochę mi to czasu zamie zanim go wykończęDSC_0932.jpg Imitacja jamnika? Przypomina mi to głowę tego psa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Kup lakier akrylowy bezbarwny i masz każdą farbę tak transparentną jak zechcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Kielo ale mieszam go z farbą czy dodaję pigmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Dodajesz do lakieru troszkę farby ,zwyczajnie pyndzlem :-) jak artysta malarz na palecie czy co tam masz ,proste jak budowa cepa ,możesz sobie różne kolorki robić ,co tam sobie tylko chcesz :-).Nie ma tu niczego skomplikowanego. Edytowane 24 Listopada 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Robale mają ładne odcienie złota. Razem z tą czarną głową lux 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi