romeo7 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Efekt fajny, jak na ploterze wycinane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Dzisiaj stworzyłem sobie taki malutki prototyp na leniwe okonie.Nie ukrywam, że po części dodał mi motywacji kolega @Pride, ze swoją ukleją pod czeburaszkę.Ja natomiast kombinowałem z mini wobkiem do drop shota, albo coś w tym stylu. Na drop shocie i na bocznym przyponie dosyć ciekawie się to zachowuje.Jedyny problem może stworzyć kotwiczka i chyba na jej miejsce wmonyuję jakiś cienki hak na stałe w przynętę. 4,5 cm 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Fajnie, że kogoś jednak zainspirowałem drop shot też może być bardzo ciekawym tropem.Jeśli chodzi o czeburaszkę to musiałem uciec się do umieszczenia oczka pod kotwe jak najbliżej ogona bo inaczej byłaby kicha, plątałoby się to niemiłosiernie. Spróbuj następnym razem Wobek wyszedł zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Dzięki kolego. Jednak w następnych wkleję ten haczyk i może coś z tego wyjdzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Dzięki kolego. Jednak w następnych wkleję ten haczyk i może coś z tego wyjdzie.Cześć Ja tak robiłem kiedyś w bardzo małych woblerach.Weź pod uwagę to, że haczyk może się stępić (można przez jakiś czas ostrzyć, ale to nie to samo) a w tym wypadku wymiana będzie utrudniona. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Cześć Ja tak robiłem kiedyś w bardzo małych woblerach.Weź pod uwagę to, że haczyk może się stępić (można przez jakiś czas ostrzyć, ale to nie to samo) a w tym wypadku wymiana będzie utrudniona. PozdrawiamSławekStępieniem haka się nie przejmuję. Jak się nie naostrzy, to trudno, wobka się zutylizuję i będzie zachęta, aby zrobić kilka modeli więcej. No tak, termin wysyłki na konkurs się zbliża, a ja w ciemnej pupie i nie wiem co wysłać.Jeden z kilku pretendentów. 4,5cm tonący.Sorki za jakość ale jestem zmuszony robić zdjęcia starym telefonem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Kolejni pretendenci 4,5cm i tutaj trochę kropki spiepszyłem 4,5cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Dzisiejsze malowanie.wszystko 4,5cm. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Bardzo rzadko robię woblery pod bolka, w sezonie może kilkanaście się zdarzy. Przyznam, że nie potrafię łowić boleni, no może poza kilkoma epizodami na wodzie stojącej, gdzie coś tam udało mi się wyciągnąć. Jakimś dziwnym trafem zawsze one pierwsze znikają z moich pudełek, wygrzebane przez kolegów.Model na ten, a raczej już przyszły sezon; 6cm, około 7g, drewno samba, dostanie ster. Mam nadzieję, że uda mi się je polakierować, do niedzielnego wypadu na Wisłę. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Moje konkursowe wobki. Miały być inne modele ale mamuśka niechcący zniszczyła mi ostatnią powłokę posypując jakimś kurzem, jakoś się je odratuje, tylko więcej czasu mi z tym zejdzie.Każdy woblerek ma inny korpus i inną pracę. 4,5cm. i jeszcze taka piąteczka na dokładkę. Mam nadzieję, że można wysłac więcej niż jedną sztukę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (...)Mam nadzieję, że można wysłac więcej niż jedną sztukę. Można. Nie ma górnej granicy hojności darczyńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 10 sztuk narybku 5,5cm pod okonka już prawie gotowe. Troszkę pracy jeszcze przede mną.Myślę, że udało mi się znaleźć rozwiązanie zbrojenia tych mikrusów w kotwiczki, tak aby nie plątały się zbytnio przy różnych metodach. Jak skończę i przetestuję to pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Jeszcze w trakcie malowania, ale zdaje mi się, że takie mocowanie podwójnej kotwiczki powinno się sprawdzić. Wciskam ją w płetwę i się trzyma. w razie czegoś, bez problemu się uwalnia i swobodnie zwisa. Wrarunek, to mocno umocowana dolna płetwa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ostatnio na japońskiej stronie widziałem patent z małym magnesem neodymowym w woblerku. Muszę sobie zrobić jakiegoś woblerka tak obciążonego. Do specjalnych poruczeń Patent z "wciskiem" też fajny Trzeba wytestować, co będzie skuteczniejsze. Taka zwykła rzecz, kotwiczka w woblerze. A wciąż tyle możliwości. Nowatorskich. Brawo za kreatywne podejście do tematu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Mój narybek pod czeburaszkę i nie tylko, już prawie pomalowany, jeszcze kilka detali i można kłaść politurę. Będą w trzech kolorach. Myślę jeszcze o imitacji takiego mini okonka albo jazgarza.Jeszcze kilka wzorków pod pstrąga udało mi się naciapać, celowo w tak ciemnych barwach.Zostało dorobić stery, do lakieru i powinny połowić w przyszłym roku. Trzy modele, największy 5,5cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 uklejeczki i pstrągówki pierwsza liga,bardzo mi się podobają,a jak pracują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Co do tych niby uklejek, to ciężko napisac jak pracują, bo tak prawdę mówiąc,to samemu nadajesz im pracę. To są przynęty przystosowane do zewnętrznego obciązenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Pomyśl nad montowaniem przedniego oczka poziomo, a nie pionowo, łatwiej zapiąć czeburaszkę i przynęta fajnie się układa wizualnie wyglądają bardzo ładnie, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 W tych celowo zrobiłem oczka pionowo , bo mam odlane czeburaszki z dwoma oczkami pionowymi i łaczę za pomocą kółłeczka łacznikowego. Do drop shota, oczko juz musi być, niestety odwrotnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Bardzo dobry pomysł z kółeczkiem łącznikowym, na to nie wpadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Pierwsza próba z ciernikiem. prawie 6cm.Troszkę duży ale będą mniejsze i może coś w barwach godowych się uda.Narazie jeszcze bez lakieru. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Moim zdaniem ciernik pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Jazgarki, zaraz dostaną stery 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Pozamiatałeś teraz Przepiękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udało się cosik napackać na tym cierniku. Jeszcze czternaście takich korpusów mam do pomalowania. Na ostatnim powinno wyjśc cacy 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi