Maynard Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 pokieraszowanego shad rapa tez juz gdzies widzialem (...)tego wprawdzie pogryzl zebacz bez kaganca ale wynik podobny A już myślałem, że średni klenik zagryzł... <_< Guzu, czekamy na foty, jaramy się niezdrowo i czekamy na foty. No i opis jakiś.. ekscytujący Ale musi być radocha, gratulacje!!! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Panowie, Dziekuje za gratulacje jutro ukaze sie okraszona ladnymi fotami relacja z tej krotkiej, acz obfitujacej w akcje wyprawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Wyjazd jak zwykle mega udany. Tym razem mialem zdecydowanie lepsza skutecznosc jesli chodzi o udane hole, aczkolwiek bez kilku porazek sie nie obylo.Niestety zaden smok na moim zestawie nie zagoscil, ale mialem za to okazje dopingowac Guzu na lodzi. Wynik chlopak zrobil niesamowity i to na przynety sztuczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Obiecana relacja jest juz zamieszczona na stronie : http://www.jerkbait.pl/?p=949 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Podczas naszej wyprawy wiele ryb, jak slusznie zauwazyl @hle hle, zlapalismy podczas spiningowania na gumy. Ryby braly kilka metrow od brzegu. Ponizej poltorametrowy sumczyk. To ta sama ryba co w watku o wedkach X Rods. . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Guzu, pozamiatałeś , a pamiętam jeszcze jak łowiliśmy razem na Wiśle, chyba nikt nie sądził że staniesz się sumiarzem przez duże S.pozdrawiamJanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Guzu, pozamiatałeś , a pamiętam jeszcze jak łowiliśmy razem na Wiśle, chyba nikt nie sądził że staniesz się sumiarzem przez duże S.pozdrawiamJanek Piekne czasy @wujek, piekne. A czy sumiarzem przez duze S jestem, to juz sumy chyba najlpiej ocenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Guzu, pozamiatałeś , a pamiętam jeszcze jak łowiliśmy razem na Wiśle, chyba nikt nie sądził że staniesz się sumiarzem przez duże S.pozdrawiamJanek Piekne czasy @wujek, piekne. A czy sumiarzem przez duze S jestem, to juz sumy chyba najlpiej ocenia Dołączyłeś do klubu 200+ więc nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Daniel - sporo jednak czasu poświęciłeś tym wąsatym rybkom. Rozpoznanie przeciwnika na 5+. gratuluję i dopisz do @guzu duże S! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Brawo!!Mocne rozpoczęcie sezonu!!Coś czuję, że w tym roku coś z 2 z przodu nam pokażesz PozdrawiamKamil No i wykrakales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Daniel - sporo jednak czasu poświęciłeś tym wąsatym rybkom. Rozpoznanie przeciwnika na 5+. gratuluję i dopisz do @guzu duże S! Te wasate sa tego warte. Kolejne wyprawy tylko mnie w tym utwierdzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A mam jeszcze takie pytanko. Wiem, że zdecydowana większość sumiarzy podbiera rybę chwytem za szczękę. Próbowaliście chwytać pod skrzela? Może się to nie sprawdzić przy rybach powyżej 2 metrów, ale na Odrze sumy do 150 tak podbieraliśmy i było bardzo wygodnie. Więc pewnie i większe można skutecznie opanować. Tam jest nawet takie miesjce, za które można doskonale złapać... Tak się tylko zastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A mam jeszcze takie pytanko. Wiem, że zdecydowana większość sumiarzy podbiera rybę chwytem za szczękę. Próbowaliście chwytać pod skrzela? Może się to nie sprawdzić przy rybach powyżej 2 metrów, ale na Odrze sumy do 150 tak podbieraliśmy i było bardzo wygodnie. Więc pewnie i większe można skutecznie opanować. Tam jest nawet takie miesjce, za które można doskonale złapać... Tak się tylko zastanawiam... Niespecjalnie mialbym jak tak zlapac. Szczeka jest zdecydowanie wyzej i bardziej wystaje.Moze gdyby mi przyszlo ladowac rybe z brzegu, albo stojac w wodzie to chwyt pod skrzela mozna uskutecznic.Ale tak jak tu wychylam sie przez burte lodzi...to raczej zostane przy chwycie za szczeke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam i odrazu gratuluje . Piekne Sumy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Daniel - pytam nieco bardziej z ciekawości. Nie sugeruję zmian... Choć tak sobie myślę, że jak masz gościa przy burcie, to lepiej jedną rękę trzymać pod skrzela, a drugą można cielsko podnosić za brzuchola. Oczywiście nie da się pewnie z rybą powyżej 50 kilo... MOże kiedyś z ciekawości sprawdź na jakimś takim wąsku ze 100-170cm. Sam jestem ciekaw jak taki chwyt się sprawdzi na większych rybkach. Tak jak mówiłem my testowaliśmy do 150cm i szło wyjątkowo dobrze, dobra kontrola, spokojnie można zwierza wyciągnąć z wody na ponton i nie odkładając zrobić kilka fotek. Plusem jest to, że nie robi takiego pierdolnika na pokładzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 poza tym ładnie się zwija i nie ma zadymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Daniel - pytam nieco bardziej z ciekawości. Nie sugeruję zmian... Choć tak sobie myślę, że jak masz gościa przy burcie, to lepiej jedną rękę trzymać pod skrzela, a drugą można cielsko podnosić za brzuchola. Oczywiście nie da się pewnie z rybą powyżej 50 kilo... MOże kiedyś z ciekawości sprawdź na jakimś takim wąsku ze 100-170cm. Sam jestem ciekaw jak taki chwyt się sprawdzi na większych rybkach. Tak jak mówiłem my testowaliśmy do 150cm i szło wyjątkowo dobrze, dobra kontrola, spokojnie można zwierza wyciągnąć z wody na ponton i nie odkładając zrobić kilka fotek. Plusem jest to, że nie robi takiego pierdolnika na pokładzie... Im mniejszy tym bardziej wigorny w lodzi. Takich ponizej 150 cm to wogole najlepiej nie odkladac tylko 2 -3 fotki i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 zbuntowana młodzież proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 W końcu dotarły fotki do mnie Wrzucę swojego kaszalota.Jak wynurzył pysk to myśleliśmy, że 2m pękło, ale skończyło się jedynie na wielkim łbie i brzuchu. Krótki miał ogonek . Niestety, mimo że większość ryb miałem z ręki to ten wziął w trolu. Skuteczność holi na sprzęt trolingowy wyniosła 100% , z ręki poniżej 50% Moc robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Sa i foty pana JAPY z lbem jak wiadro Pieknie wygladal ten kaszalot. A odnosnie spinn vs troll to znasz moja opinie (niezmienna i niepodwazalna) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Sum piękny! A kaszalot to chyba ten białym golfie? Żart! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 ale ma wielki łeb. szkoda, że ogonek krótszy Gratuluje:) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dwójka nie pękła, ale ryba piękna, nie ma lipy! Gratulacje A ta skuteczność 50/50 z ręki, to kwestia mocy zestawu i wielkości sumków, czy też kwestia zacięcia? Spadały po nieudanych zacięciach (walka na punkty), czy brutalną siłą przez KO? <_< PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dwójka nie pękła, ale ryba piękna, nie ma lipy! Gratulacje A ta skuteczność 50/50 z ręki, to kwestia mocy zestawu i wielkości sumków, czy też kwestia zacięcia? Spadały po nieudanych zacięciach (walka na punkty), czy brutalną siłą przez KO? <_< PozdrawiamGrzesiek Spad zaliczyłem tylko jeden i to w ciągu kilku wyjazdów nad Ebro.Sprzęt do łowienia z rzutu miałem całkiem mocny - 40LB - co w sumie dawało całkiem spore pole manewru, ale ja lubię obławiać krzaczory W trolingu pływa się po czystej wodzie, a z ręki korci żeby wrzucać gumę między drzewa. Jeden sum pójdzie na wodę, a inne w drzewa. Stąd te 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Panowie, a gdzie radość z wyjęcia taaaakiej ryby?!? czyżby jak nie ma 2 metry to nie warta choćby delikatnego uśmiechu? Jeździcie po całym świecie i mniejsze rybki już was nie cieszą?!? W relacji z wyprawy w głąb Rosji też tego uśmiechu było niewiele... Czyżby brak Łososi był aż tak dołujący? To trotki i tysiące lipieni nie są powodem do wędkarskiej radości?!? Tak jakoś mnie naszło, sorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi