Skocz do zawartości

Sumy 2011

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

To nie tak...mam wybranych kilka dla mnie ciekawych wedek...Lamiglas tez sie zalapal, zwlaszzca w paru konstrukcjach, ktorych prozno szukac gdzie indziej...

Ale i Talon w paru uwazam za niezastapiony, a ostatnio cos znalazlem tez i w St.Croix...

...ale to zes mnie naciagnal bo to o czym pisze nie podchodzi w 90% pod suma....a po 2 jak napisales sama wedka ryb nie lowi..

Gumo

• 3 tygodnie później...

Hej,

Po prywatnie narzuconym sobie okresie ochronnym (tarlowym) nadeszla pora wybrac sie na sumki.

Na wstepie o pogodzie : Upal MAX.

Sil starczylo na plywanie od 10 do 18, ale troche sie podzialo.

4 brania (1 pewnie sandaczyna) - 3 ryby.

150 cm, 143 cm i taki malec - cos pod 100 cm.

Oczywiscie wszystko z trolla B)

Ryby pokiereszowane po tarle, glodne. Ten najmniejszy byl jak po sesji pomeksowania. Widac ze zajadle tarlowal - jak to mlodzi

Na szczescie udalo sie jegomoscia odczepic bez wyjmowania z wody, niech sie goi.

Ponizej pogladowe foto slonecznej 150tki.

.

post-16-1348915514,428_thumb.jpg

Przed otwarciem strony, widziałem tylko, że najnowszy post należy do @Guzu- i od razu wiedziałem że coś się w Hiszpanii wydarzyło.....

Piękne rybsko- dla Ciebie pewnie średniak, ale niestety(a może stety? ) nie każdy może patrzeć na świat przez pryzmat Ebro :mellow:

Gratulacje, bo ryba kolos(jak dla mnie) i sfocona bardzo ładnie :D

Pozdrawiam

Kamil

P.S

Mi pozostaje wzdychać i czekać do lipca....a później....modlić się i mieć nadzieję

Przed otwarciem strony, widziałem tylko, że najnowszy post należy do @Guzu- i od razu wiedziałem że coś się w Hiszpanii wydarzyło.....

Piękne rybsko- dla Ciebie pewnie średniak, ale niestety(a może stety? ) nie każdy może patrzeć na świat przez pryzmat Ebro :mellow:

Gratulacje, bo ryba kolos(jak dla mnie) i sfocona bardzo ładnie :D

Pozdrawiam

Kamil

P.S

Mi pozostaje wzdychać i czekać do lipca....a później....modlić się i mieć nadzieję

Uwage o fotce przekaze autorce

U mnie sredniaki mieszcza sie miedzy 120 a 149. Takze ten juz sredniakiem nie jest

Powodzenia na Odrze w lipcu - u mnie wowczas bedzie ciezko ze wzgledu na temperatury...

Pozdrawiam

Mój dzisiejszy sumik :D 160 cm

sprzęt typowo sumowy : belly boat ,wędka Dragon silver edition do 28 gram , multik curado 201e7 , plecionka p-line 14 lb , przynęta lunatic 10 cm na 10-cio gramowej główce.

Łowisko : glinianka połączona z rzeką Sile we Włoszech.

post-3899-1348915517,2089_thumb.jpg

Mi pozostaje wzdychać i czekać do lipca

Niekoniecznie - może trafić się przyłow jak Gumofilcowi wczoraj B)

Teoretycznie, choć obecnie łowię tylko klenie na Brombę i bolenie na szybko prowadzone wabie, więc o taki przyłów ciężko, choć może się oczywiście trafić

Poza tym mnie nie interesuje przypadkowe przyławianie wąsatego- ja CHCĘ GO DOPAŚĆ :mellow: