Skocz do zawartości

Sumy 2011

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Patu, Ty główkujesz nad rybami, jak je sprowokować, a ja główkuje i się zastanawiam, czy na danym odcinku jest kilka sztuk, czy już wcale. Pomijam już fakty ciągłego zasypywania miejscówek, wędrówki nurtu z jednej strony na drugą, tworzenie się potężnych plaż itd. Tak to niestety wygląda :(

Dlatego lubię popatrzeć na twoje foty i ze szczerego serca życzę jeszcze więcej rybek i więcej czasu nad wodą

Weekend zmarnowałem na walkę z przeziębieniem ale dziś nie było już usprawiedliwienia:-)

Złowiłem dwa sumiki.128 cm i 150+ ale był nieprawidłowo zacięty :( . Jak poprawi celność to kliknę mu kilka fotek ;)

.

Tym razem przynętą był 15-centymetrowy linatic.

Patu gratuluje ryby a fotka jak zawsze na najwyższym poziomie

post-3899-1348915611,3063_thumb.jpg

@jbk666 - kolejny fajny marmurek, gratulacje!

A co do rybki @Patu z czerwca w tym wątku, to nie ma co się dziwić, bo widać że złowiony na kwadratowym hodowlaku, na przynętę wielkości i koloru sypanej karmy :lol: ;)

Super sprawa Panowie! To z brzegu było tym razem, czy trzeba było wysiąść dla wygody?

Pozdrawiam

Grzesiek

... a @tasiek potwierdzi, że CD mogą wiele...

Mogą wiele, ale bez przesady. Mój 15 lb dzisiaj niestety wydał mi się śmieszną witką ... po 10 minutach nierównej walki, aby nie puścić sumka z całą plecionką spróbowałem go zatrzymać i ryba została okolczykowana.

@patu, powtarzam się, ale co zrobić - gratki ! :D

@jbk666 - kolejny fajny marmurek, gratulacje!

A co do rybki @Patu z czerwca w tym wątku, to nie ma co się dziwić, bo widać że złowiony na kwadratowym hodowlaku, na przynętę wielkości i koloru sypanej karmy :lol: ;)

Super sprawa Panowie! To z brzegu było tym razem, czy trzeba było wysiąść dla wygody?

Pozdrawiam

Grzesiek

Karmiony przez miesiąc woblerami na słodko ( bez kotwiczek), złowiony na Horneta na ostro. Do brzegu było 10m, więc dla obopulnej wygody wyskoczylismy na szybki seszyn :mellow: i siup do wody...

P.S to tylko małe wąsidło, jak trafi sie coś większego ode mnie :huh: to będzie sie nad czym rozwodzić...

P.S to tylko małe wąsidło, jak trafi sie coś większego ode mnie :huh: to będzie sie nad czym rozwodzić...

...Chodziło mi o to, że na witkę 12lb. Połamania!

Grzesiek, to chwila, kiedy CD odpoczywał podczas holu...szpulka Ceratki hamowana kciukiem :lol:..

P.S jeszcze dobrze nie wyschneliśmy po mega ulewie a tu ...resztę widać na zdjęciu :huh:

http://img194.imageshack.us/img194/5182/holuk.png

Uploaded with ImageShack.us

Juz niedlugo sumy na legalu! Musze sie przyznac do wielkiej radosci, gdyz tam, gdzie lowie jest ich sporo i wyparly w zasadzie inne drapiezniki, oprócz bolenia, a i tego nie ma na gesto.

(...)

A teraz wytrolują suma i będzie po dylematach co łowić. Pusto bydzie jak na Odrze pod Wrocławiem...

Grzesiek, to chwila, kiedy CD odpoczywał podczas holu...szpulka Ceratki hamowana kciukiem :lol:..

Heh, a jakby szpulka była dokładnie 'pod kciukiem', to by nie trzeba było trzeciej ręki do kręcenia korbką w razie potrzeby :mellow: ;) Fajny hol musiał być, CD nieźle gięty :D

Pozdrawiam

Grzesiek

Witam. Sumek z Ebro.Złowiony na spining 23 czerwca. Ryba nie jest duża, ale cieszy fakt, że złowiona w ciagu 3 godzin pobytu nad wodą. Skusila się na gume,niestety mimo wszelkich starań, Sumy olewaja moje woblery. Ryba nie zmierzona, szybko wróciła do wody.

Pozdrawiam i życze wszystkim udanego rozpoczęcia sezonu Sumowego.

.

post-3239-1348915636,5667_thumb.jpg

post-3239-1348915636,6127_thumb.jpg

Gościliśmy na naszej łajbie i odcinku wisły kolege singor_ths. Popływaliśmy troche za sumkiem, pogody gorszej nie mogliśmy mieć ale coś tam wydłubaliśmy a dokładnie mój tata, rewanż za dwa tygodnie. Chociaż nasz odcinek miejsce wytypował Mateusz <_<

http://img189.imageshack.us/img189/6018/18611859.jpg

Sumek wziął na przykosie, na gume na 20 gramowej głowce.

Gościliśmy na naszej łajbie i odcinku wisły kolege singor_ths. Popływaliśmy troche za sumkiem, pogody gorszej nie mogliśmy mieć ale coś tam wydłubaliśmy a dokładnie mój tata, rewanż za dwa tygodnie. Chociaż nasz odcinek miejsce wytypował Mateusz <_<

http://img189.imageshack.us/img189/6018/18611859.jpg

Sumek wziął na przykosie, na gume na 20 gramowej głowce.

Gratki za rybę, ale mi też bardzo podoba się sposób zrobienia zdjęcia. Rzadko się widzi fotkę suma, który sprawia wrażenie tak pełnego życia i werwy. I choć powiecie, że to szczegół z wysuniętymi do przodu wąsami.