Skocz do zawartości

Sumy 2011

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

A ja powiem Wam co złapałem! Złapałem BANA na forumsumowym! Walka była długa i męcząca, tak jakby ciagnąć stary jutowy worek ze środka rzeki wypełniony dziwna nieznaną treścią. Do tej pory mi ręce śmierdza i żałuję że się wogóle na ten rodzaj ryb zdecydowałem..

Michał nie Ty jeden i pewnie nie ostatni. Jak widac poprawność polityczny i brak nici porozumienia z Adminem nie wrozy tam nic dobrego...

ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo... Tu Ci nikt nie powie, że robisz zle polecajac na suma kij za 1500 pln i nie bedzie sie z ciebie smial.. :D

Niestety tak wyszło. Będe mógł skupic się więcej na łowieniu. Wiem, że tak byc nie powinno ale zbyt serio podchodzę do ludzi jak również stresuję się gdy coś jest nie tak. Chciałoby się zawsze dobrze lecz nie zawsze wychodzi. Pierwsze co to pomyśłałem tak jak On żeby walczyć, wyciagac brudy, obrażać itp. Ale po co?? Złość przeszła. Pozdrawiam wszystkich użytkowników(byłych także) FS którzy są także tutaj i starają się rozwijać, brac czynny udział w zdrowych dyskusjach o wędkarstwie i pokrewnych mu dziedzinach.

Zmieniając temat. Czy ktos łowi sumy przy tej wodzie??

Nie za często sie udzielam na JB-cie he he,no ale nie samym karpiowaniem człowiek żyje:)

Woda na Odrze niestety nie pozwala na skuteczne

i komfortowe poławianie Cyprinusów,a z racji tego,że chętnie sięgam od czasu do czasu po spina,

to korzystając z okazji postanowiłem podobnie jak wczoraj pośmigać moim nowym nabytkiem w poszukiwaniu Odrzańskich Mętnookich..

Sandacza niestety nie dostałem,ale Drugi dzień czesania rzecznych zakamarków przyniósł mi tego oto wąsacza:-))

Sumek mierzył 126cm,waga 13kg

http://img26.imageshack.us/img26/4169/p1120372c.jpg

http://img88.imageshack.us/img88/2718/p11203881.jpg

Reasumując nowy kij-Team Dragon Guide select-Executor rozdziewiczony:-))

Przynętą było kopytko relaksa 7.5cm BLS perłowe z czarnym grzbietem na 25 gramowej główce.

Pletka Power Pro 15lb i przypon z FC 30cm/8kg.

Tutaj chyba wypadało by podziękować Kamilowi Z. i Homegeonowi

za kilka fachowych porad w sprawie zakupu nowego patyka/pletki etc.

Kij Pierwej sort:-)))

Paweł, jeszcze raz gratulacje!! Lubią Cię te kijanki :D

Mam tylko nadzieję, że fona wysuszysz, bo tu już byłaby zbyt wysoka cena, nawet jak za takiego wąsa <_<

Kamil - widzisz, trzeba łowić aż się złowi... :lol: :huh: <_< :mellow:

I uważać na powierzchniowe szczupaki :mellow: <_< :lol:

..Cały sierpień przed nami, oby tylko lać przestało.... :angry:

Dzięki wszystkim za gratulacje :D

Przy kolejnych spinningowych wyprawach na celowniku nadal Zandery,choć nie ukrywam że między mną a wąsatymi zaiskrzyło,więc nie miałbym nic przeciwko,gdybym niebawem zagościł ponownie w tym sumowym wątku :mellow:

Kamil Z. napisał(a) dnia pon, 01 sierpień 2011

oby tylko lać przestało.... :angry:

No niestety :wacko: Pomimo tego,że dziś lato przypomniało sobie o Wrocku,to wszelkie obliczenia wskazują na to,że jutro o tej porze dotrze do Naszego pięknego miasta kolejna fala szybkiej,wysokiej i brudnej wody :(

Przy kolejnych spinningowych wyprawach na celowniku nadal Zandery,choć nie ukrywam że między mną a wąsatymi zaiskrzyło,więc nie miałbym nic przeciwko,gdybym niebawem zagościł ponownie w tym sumowym wątku :mellow:

Się chłop wkręcił :mellow:

Jak będziesz chciał pogonić Big Baitrunnery LC to daj znać :mellow:

Kiedyś tak faktycznie było, zimowiska to były ostoje ryb w sezonie jesienno-zimowym. Niestety rybki gorzkie nie są, więc się z nimi rozprawili a poza tym, jakos mniej ostatnio ich wchodzi z Odry. Wiele czynników się na to składa, np. wypłycone i zamulone ujścia...

Także lata świetności minęły i jakiegoś szału nie ma, choć jak widać czasem ktoś coś złowi... B)

wczoraj przegrałem z sumem po 1,5 godzinie walki - poszedł w zalane krzaki :(

kij do 28 gr i plecionka 0,19 na granicy wytrzymałości na wysokiej wodzie i nurcie powodziowym

niedosyt, smutek i zakwasy pozostały

Uuu to współczucia tylko... Ja też wczoraj ganiałem między główkami ale bez kontaktu z rybą.

W jakim miejscu wziął (nie konretna miejscówka :D ), o której i na co?

Ja narazie 2 w tym roku we Wrocku(80 i 100 cm na kopyta z samego dna na załamaniu warkocza i klatki)

Coraz więcej mamy sumów, a o sandaczach coraz mniej wiadomości:(

spokojniejsze miejsce między dwoma warkoczami z silnym bardzo nurtem, przy twardym kamienistym dnie na perłowe kopyto predator maximus zajebiście zamiatające ogonem na 35 gramowej główce. kij to guide select gnom do 28 gram, kołowrotek stradic 4000 fe, plecionka ppro 0,19, agrafka spinwala rozm 10 :D