Skocz do zawartości

Sumy 2011

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz dziękuje za gratulacje, umnie sezon juz sie zakonczyl, teraz trzeba wracać do pracy. Lowienie Sumów to jest wiecej niż wedkarstwo , myśle że to jest jak choroba, ciężko sie wyleczyć z niej. Sezon udany, pełna relacja jesienią , będzie wiecej czasu na powspominanie.

Pozdrawiam

Witajcie. Ogolnie odcinek Głogowskiej Odry jest kiepsko patrolowany przez odpowiednie służby :angry: Jezeli chodzi o sam Głogow to nie jest jeszcze tak tragicznie,ale juz pobliskie ościenne miejscowosci to tragedia.Kilkakrotnie zdażyło mi sie informować odpowiednie służby o fakcie kłusownictwa i nic sie działo pomimo ze byłem nad woda jeszcze kilka godzin i niedoczekałem sie przyjazu PSR lub Policji. Sam byłem swiadkiem skłusowania w maju suma oklo 2 metrowego. Pomimo przekazania słuzbom fotek jak mi sie zdaje do dzis nic w tej sprawie sie nie dzieje :( Pozdrowienia dla wszystkich :D KOLEGO @niedzwiecki czapki z głów. Taka regularnosc w polowie tak wymagajacego przeciwnika wymaga nie lada doswiadczenia oraz samozaparcia. JESZCZE RAZ GRATULUJE :mellow:

W TYM WATKU ROZMAWIAMY O SUMACH, JAKIE LOWIA I WYPUSZCZAJA NASI FORUMOWICZE

Czyżbym naruszył regulamin forum ?

A czy poproszenie kogoś o nie ujawnianie miejscówek jest naruszeniem regulaminu?

@szpiegu

może karte ma, jak tak to napewno nie opłaconą :D bo znam gościa

a rybek zabiera więcej niż przewiduje regulamin i nie wymiarowe

Pochodzę z DGL więc znam te rejony, znam miejscówki.

Spokojnie nikt do nikogo nie ma pretensji. Przyłów może się trafić każdemu... ale musisz pogadać z wrocławskimi kolegami to podpowiedzą, jak na 0,16 monofilu wytargać ponad metrową kijanę. Sorki, nie mogłem sobie odmówić.... B)

Mówię ogólnie, że może z racji małej wiary w duże ryby w naszych przełowionych wodach, a może z braku wyobraźni i nieco ignorancji, takie zjawisko obserwuje nad naszymi wodami. Ludzie łowią lżejszym sprzętem, żeby było więcej frajdy jak zatną cokolwiek. Później trafia się coś większego i zaczynają się problemy... a dobro ryby zawsze gdzieś na końcu, jeśli wogóle...

troche mnie nie było wiec reaguje nie w pore...

Ale Baloo mozesz mi powiedzieć co Cie dalej boli???

Jak cie tak boli to smiało moge Ci powiedzieć wiecej przy łowieniu bolków w zeszłym roku złowiłem wiele sumów ! miedzy innymi 170 i 140 cm oraz kilkanascie miedzy 90 a 120 cm i nigdy nie pomyslałem zeby obciać zyłke a łowiłem UWAGA NA 0,20 ŻYŁKE i za zadnym nie musialem biec 500 metrów góra co przeszłem to 15 metrów do miejsca zeby je dogodnie podebrać no i teraz drogi Mateuszu mozesz na kazdym kroku pisać jak Cie tak to strasznie boli legendy o człowieku z wrocławia lowiącym sumy na batsona i zyłke 0,16 lub 0,20!

Spokojnie nikt do nikogo nie ma pretensji. Przyłów może się trafić każdemu... ale musisz pogadać z wrocławskimi kolegami to podpowiedzą, jak na 0,16 monofilu wytargać ponad metrową kijanę. Sorki, nie mogłem sobie odmówić.... B)

Mówię ogólnie, że może z racji małej wiary w duże ryby w naszych przełowionych wodach, a może z braku wyobraźni i nieco ignorancji, takie zjawisko obserwuje nad naszymi wodami. Ludzie łowią lżejszym sprzętem, żeby było więcej frajdy jak zatną cokolwiek. Później trafia się coś większego i zaczynają się problemy... a dobro ryby zawsze gdzieś na końcu, jeśli wogóle...

troche mnie nie było wiec reaguje nie w pore...

Ale Baloo mozesz mi powiedzieć co Cie dalej boli???

Jak cie tak boli to smiało moge Ci powiedzieć wiecej przy łowieniu bolków w zeszłym roku złowiłem wiele sumów ! miedzy innymi 170 i 140 cm oraz kilkanascie miedzy 90 a 120 cm i nigdy nie pomyslałem zeby obciać zyłke a łowiłem UWAGA NA 0,20 ŻYŁKE i za zadnym nie musialem biec 500 metrów góra co przeszłem to 15 metrów do miejsca zeby je dogodnie podebrać no i teraz drogi Mateuszu mozesz na kazdym kroku pisać jak Cie tak to strasznie boli legendy o człowieku z wrocławia lowiącym sumy na batsona i zyłke 0,16 lub 0,20!

Oleix zawsze jak czytam twoje posty to mam uśmiech na twarzy a co ciekawsze to że wielkorotnie widziałem cię na rybkach w różnych miejscach, a bardzo często na żwirowni obok głoski, i z moich obserwacji wynikało że nic nie złowiłeś ewentualnie coś tam ci stukneło, a co jest ciekawsze, później tu na forum produkujesz się ileś ty to nie nałapał a to 300 okoni i 200 boleni a to ci sum przywalił ale nie dałeś mu rady itp, itd AA

jako że wątek o sumach to pokaż nam tu choć jednego chętnie oglądnę pobijemy bravaa

Może powodów jest kilka brak chęci słuchania grona wzajemnej adoracji iż zdjęcie jest przepalone albo co najważniejsze widać iż ryba była męczona ! @mefisto ludzie łowią ale mają dosyć czytania złego na swój temat od ludzi którzy robią to samo ( w ładniejszy sposób )

Powiem szczerze że dziś we mnie gotuje i nie zdziwie się jeśli administrator mi podziękuje za obecność ale dlaczego jednym wolno a drugim nie tego nie rozumiem a jesli chodzi o OLEIXA to mam nadzieje że wstawi zdjęcia bo jeśli nie to ja wstawie je za niego ! I zastanawiam się czy wtedy ktoś powie przepraszam!

Polecam wizytę u jakiegoś specjalisty od głowy. Macie zbyt wygórowane mniemanie o sobie w tym Wrocławiu i podświadomie zawsze ścigacie się kto lepszy kto gorszy kto taki i owaki. Zrozumiałbym jakby ryb wam w rzece brakowało ... a tak nie jest.

Nie dziwie się że paru znajomych ma gdzieś wstawianie fotek na forum dla nich to tylko i aż pasja nie wyścigi.

Niedźwiedź piękne sumy odjazdy pewnie kapitalne robiły :mellow:

@Niedzwiedzki - gratuluję ryby :o

@Baloo- Mateusz napisz proszę że nastawiając się na klenie,bolenie okonie, stosujesz zestaw o mocy co najmniej 30 lb ,a przytaknę Tobie na całej linii. wątpię w to jednak , i dlatego mam wrażenie że szukasz trochę dziury w całym . miałem sumy,nie tylko ja, które zażarły jugola 5cm,dorado lake 3,5cm,horneta 5cm czy inną teoretycznie przynętę kleniową... i co wtedy?

Mamy szał sumowy jedni łowią z premedytacją,drudzy z przypadku. gratuluję tym pierwszym i tym drugim,proponuję jednak wzajemną wyrozumiałość i wspólne modły żeby mafia wątrobowa nie wycięła nam wszystkiego w pień :wacko:

Witam.

Efekt skumulowanego szczęścia (z powodu przepracowania nie byłem miesiąc na rybach). Wąsaty z wrocławskiej oderki - 145 cm. Złowiony na spinning wczoraj ok 8 rano. Przynęta to białe kopyto relaxa na główce Mustad big game 35g 8/0 (po holu główka była mocno rozgięta :unsure: ), wędka St croix Avid Inshore 7ft 20 lb, plecionka Spiderwire 20 lb na stradicu FI 4000. Sumik wziął na głębokości ponad 6 m z przedłużonego opadu i po ok 15 minutowej walce, wchodzeniu w linke kotwiczną i naprawdę solidnych odjazdach jak na jego rozmiar, wylądował na pontonie B) Dzięki dla kolegi @homegeon za pomoc w podebraniu.

.

post-1346-1348915735,9198_thumb.jpg

post-1346-1348915736,0666_thumb.jpg