saalar Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Na jednym ze zdjęć widac że niezły kaban koło 180 bo łeb ma wielki strasznie. Dawaj. Ile?? Jak pisze Patu, powinieneś mieć ksywke KOZAK Pozdrawiam i gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawm84 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Rzadko udzielam się na forum by jedynie złożyć gratulacje ale Tobie one się należą bez dwóch zdań. Panie Niedzwiecki - Pana regularność jest porażająca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Dziękuje za gratulacje. Ryba ma mniej niż 180 cm, ale za to paszcze jak u 220 cm. Bardzo silny , nie tak łatwo go było wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Olbrzymi łeb, to było mylące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Gratulacje panowie. Kolego @Niedzwiecki wielki szacunek za regularne łowienie tak pięknych, krajowych sztuk, to musi być niesamowita frajda walczyć z tak godnym przeciwnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Jeszcze raz dziękuje za gratulacje, umnie sezon juz sie zakonczyl, teraz trzeba wracać do pracy. Lowienie Sumów to jest wiecej niż wedkarstwo , myśle że to jest jak choroba, ciężko sie wyleczyć z niej. Sezon udany, pełna relacja jesienią , będzie wiecej czasu na powspominanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 W TYM WATKU ROZMAWIAMY O SUMACH, JAKIE LOWIA I WYPUSZCZAJA NASI FORUMOWICZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witajcie. Ogolnie odcinek Głogowskiej Odry jest kiepsko patrolowany przez odpowiednie służby Jezeli chodzi o sam Głogow to nie jest jeszcze tak tragicznie,ale juz pobliskie ościenne miejscowosci to tragedia.Kilkakrotnie zdażyło mi sie informować odpowiednie służby o fakcie kłusownictwa i nic sie działo pomimo ze byłem nad woda jeszcze kilka godzin i niedoczekałem sie przyjazu PSR lub Policji. Sam byłem swiadkiem skłusowania w maju suma oklo 2 metrowego. Pomimo przekazania słuzbom fotek jak mi sie zdaje do dzis nic w tej sprawie sie nie dzieje Pozdrowienia dla wszystkich KOLEGO @niedzwiecki czapki z głów. Taka regularnosc w polowie tak wymagajacego przeciwnika wymaga nie lada doswiadczenia oraz samozaparcia. JESZCZE RAZ GRATULUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 W TYM WATKU ROZMAWIAMY O SUMACH, JAKIE LOWIA I WYPUSZCZAJA NASI FORUMOWICZE Czyżbym naruszył regulamin forum ? A czy poproszenie kogoś o nie ujawnianie miejscówek jest naruszeniem regulaminu? @szpiegu może karte ma, jak tak to napewno nie opłaconą bo znam gościa a rybek zabiera więcej niż przewiduje regulamin i nie wymiarowe Pochodzę z DGL więc znam te rejony, znam miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Spokojnie nikt do nikogo nie ma pretensji. Przyłów może się trafić każdemu... ale musisz pogadać z wrocławskimi kolegami to podpowiedzą, jak na 0,16 monofilu wytargać ponad metrową kijanę. Sorki, nie mogłem sobie odmówić.... Mówię ogólnie, że może z racji małej wiary w duże ryby w naszych przełowionych wodach, a może z braku wyobraźni i nieco ignorancji, takie zjawisko obserwuje nad naszymi wodami. Ludzie łowią lżejszym sprzętem, żeby było więcej frajdy jak zatną cokolwiek. Później trafia się coś większego i zaczynają się problemy... a dobro ryby zawsze gdzieś na końcu, jeśli wogóle... troche mnie nie było wiec reaguje nie w pore...Ale Baloo mozesz mi powiedzieć co Cie dalej boli???Jak cie tak boli to smiało moge Ci powiedzieć wiecej przy łowieniu bolków w zeszłym roku złowiłem wiele sumów ! miedzy innymi 170 i 140 cm oraz kilkanascie miedzy 90 a 120 cm i nigdy nie pomyslałem zeby obciać zyłke a łowiłem UWAGA NA 0,20 ŻYŁKE i za zadnym nie musialem biec 500 metrów góra co przeszłem to 15 metrów do miejsca zeby je dogodnie podebrać no i teraz drogi Mateuszu mozesz na kazdym kroku pisać jak Cie tak to strasznie boli legendy o człowieku z wrocławia lowiącym sumy na batsona i zyłke 0,16 lub 0,20! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Michał musisz się pogodzić z myślą że we Wrocławiu jest tylko jeden TEAM który ma osobiste prawo do pewnych miejsc ryb i sposobów łowienia oraz robi to Celowo i propaguje C&R ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Spokojnie nikt do nikogo nie ma pretensji. Przyłów może się trafić każdemu... ale musisz pogadać z wrocławskimi kolegami to podpowiedzą, jak na 0,16 monofilu wytargać ponad metrową kijanę. Sorki, nie mogłem sobie odmówić.... Mówię ogólnie, że może z racji małej wiary w duże ryby w naszych przełowionych wodach, a może z braku wyobraźni i nieco ignorancji, takie zjawisko obserwuje nad naszymi wodami. Ludzie łowią lżejszym sprzętem, żeby było więcej frajdy jak zatną cokolwiek. Później trafia się coś większego i zaczynają się problemy... a dobro ryby zawsze gdzieś na końcu, jeśli wogóle... troche mnie nie było wiec reaguje nie w pore...Ale Baloo mozesz mi powiedzieć co Cie dalej boli???Jak cie tak boli to smiało moge Ci powiedzieć wiecej przy łowieniu bolków w zeszłym roku złowiłem wiele sumów ! miedzy innymi 170 i 140 cm oraz kilkanascie miedzy 90 a 120 cm i nigdy nie pomyslałem zeby obciać zyłke a łowiłem UWAGA NA 0,20 ŻYŁKE i za zadnym nie musialem biec 500 metrów góra co przeszłem to 15 metrów do miejsca zeby je dogodnie podebrać no i teraz drogi Mateuszu mozesz na kazdym kroku pisać jak Cie tak to strasznie boli legendy o człowieku z wrocławia lowiącym sumy na batsona i zyłke 0,16 lub 0,20! Oleix zawsze jak czytam twoje posty to mam uśmiech na twarzy a co ciekawsze to że wielkorotnie widziałem cię na rybkach w różnych miejscach, a bardzo często na żwirowni obok głoski, i z moich obserwacji wynikało że nic nie złowiłeś ewentualnie coś tam ci stukneło, a co jest ciekawsze, później tu na forum produkujesz się ileś ty to nie nałapał a to 300 okoni i 200 boleni a to ci sum przywalił ale nie dałeś mu rady itp, itd AAjako że wątek o sumach to pokaż nam tu choć jednego chętnie oglądnę pobijemy bravaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Mam sumki 90-ki na rozkładzie i ostatnio na łodzi kij 20lb miał z nim co robić tak murował.Nie wiem jak na żyłce 0,20 radzisz sobie z sumem 170cm.Nie pojmuję tego albo mam za ciasną głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Może powodów jest kilka brak chęci słuchania grona wzajemnej adoracji iż zdjęcie jest przepalone albo co najważniejsze widać iż ryba była męczona ! @mefisto ludzie łowią ale mają dosyć czytania złego na swój temat od ludzi którzy robią to samo ( w ładniejszy sposób ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Idzcie sobie na privy szkoda sumow niedzwiedzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 @dragon lepiej bym tego nie ujął !racja łowią jak widać wyżej wiele 170 - 140 póżniej na forum to jakoś dziwnie wszystko urasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Powiem szczerze że dziś we mnie gotuje i nie zdziwie się jeśli administrator mi podziękuje za obecność ale dlaczego jednym wolno a drugim nie tego nie rozumiem a jesli chodzi o OLEIXA to mam nadzieje że wstawi zdjęcia bo jeśli nie to ja wstawie je za niego ! I zastanawiam się czy wtedy ktoś powie przepraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Polecam wizytę u jakiegoś specjalisty od głowy. Macie zbyt wygórowane mniemanie o sobie w tym Wrocławiu i podświadomie zawsze ścigacie się kto lepszy kto gorszy kto taki i owaki. Zrozumiałbym jakby ryb wam w rzece brakowało ... a tak nie jest. Nie dziwie się że paru znajomych ma gdzieś wstawianie fotek na forum dla nich to tylko i aż pasja nie wyścigi. Niedźwiedź piękne sumy odjazdy pewnie kapitalne robiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 @Niedzwiedzki - gratuluję ryby @Baloo- Mateusz napisz proszę że nastawiając się na klenie,bolenie okonie, stosujesz zestaw o mocy co najmniej 30 lb ,a przytaknę Tobie na całej linii. wątpię w to jednak , i dlatego mam wrażenie że szukasz trochę dziury w całym . miałem sumy,nie tylko ja, które zażarły jugola 5cm,dorado lake 3,5cm,horneta 5cm czy inną teoretycznie przynętę kleniową... i co wtedy?Mamy szał sumowy jedni łowią z premedytacją,drudzy z przypadku. gratuluję tym pierwszym i tym drugim,proponuję jednak wzajemną wyrozumiałość i wspólne modły żeby mafia wątrobowa nie wycięła nam wszystkiego w pień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Hello,Następne kasuję jeśli nie będą nawiązywały do tematu. Szkoda więc czasu na przepychanki. Będę bezlitosny. Remek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Cześć daj info ns priv, moźe coś wykombinujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Niedźwiedź gratuluję wąsatych. A czy Ty przypadkiem nie jeździsz nad wodę białym golfem 2 bo wczoraj widziałem z rana kierowcę podobnego do Ciebie z czymś pontonopodobnym na tylnym siedzeniu i w bagażniku? Pozdrawiam i do zobaczenia nad Oderką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Wykasowane posty. Nie mam czasu na dochodzenia, nie stoję za żadną opcją.Proszę o dyskusję o sumach. Remek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam.Efekt skumulowanego szczęścia (z powodu przepracowania nie byłem miesiąc na rybach). Wąsaty z wrocławskiej oderki - 145 cm. Złowiony na spinning wczoraj ok 8 rano. Przynęta to białe kopyto relaxa na główce Mustad big game 35g 8/0 (po holu główka była mocno rozgięta ), wędka St croix Avid Inshore 7ft 20 lb, plecionka Spiderwire 20 lb na stradicu FI 4000. Sumik wziął na głębokości ponad 6 m z przedłużonego opadu i po ok 15 minutowej walce, wchodzeniu w linke kotwiczną i naprawdę solidnych odjazdach jak na jego rozmiar, wylądował na pontonie Dzięki dla kolegi @homegeon za pomoc w podebraniu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 150< coming soon Mnie również sumek zaskoczył swoją siłą i walecznością ( przy drugim klepnięciu w łeb, jego ogon obrał za cel moją głowe ) po tym co pokazał podczas walki byłem pewien, że jest dużo większy Jeszcze raz gratulacje odemnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi