Skocz do zawartości

Sumy 2011

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jeszcze takie jedno malutkie ale mam co do halo jakie ma do mnie Baloo w zwiazku łowienia sumów na delikatny sprzęt polecam przeczytanie sobie na co Baloo łowił z trola :lol:

szczególnie zdanie pod pierwszym zdjeciem :angry:

http://www.jerkbait.pl/?p=116

u nas jak narazie trudne warunki aczkolwiek sumowe ale ja z racji ostatniego zajechania silnika odpadam :mellow: zna ktoś kogos we wrocławiu kto szybko naprawia silniki??

Monk pływasz dalej????

Oj dzieciaku, widać bardzo boli... :mellow: No faktycznie trafiłeś mnie, że ho ho... Pierwsze odrzańskie sumy, złowione podczas trola za sandaczem.... hmmm..... dramat. 2 metrowy kijek St.Croix to wciąż trochę więcej mocy niż Twój kleniowy Batsonik.... ale wow... Poza tym forsowny hol, a normalny hol (masz tam też filmik) to jednak co innego niż przeciąganie linki kilkanaście-kilkadziesiąt minut. Więc normalnie leżę na deskach, niczym dzisiejsza Wisła. :unsure: :mellow:

Ty nadal nie rozumiesz i nie zrozumiesz o co się rozchodzi, a ja już nigdy później w tej rynnie nie łowiłem sandaczowym kijkiem, co potwierdzi kilka osób, które wspólnie cieszyło się łowieniem sumów w tym uroczym do niedawna miejscu...

ot taka drobna różnica.

ad Oleix

Zadałem sobie trochę trudu i przeczytałem wszystko co tam było napisane, a nie tylko, jedną, wyrwaną z kontekstu linijkę.

Po pierwsze artkuł był pisany w 2006r... do dzisiaj człowiek nabiera doświadczenia więc zdanie ma czas zmienić.

Po drugie :Za cel wyprawy wybieramy dość urozmaicony miejski odcinek rzeki. Trafiają się tam sandacze, wiele przelanych główek może zaskoczyć kleniem lub jaziem, od kilku lat pojawia się coraz więcej boleni, no i czasem przypomni się król rzeki – sum. Jednak gdyby ktoś powiedział mi tego dnia, że to właśnie on będzie głównym aktorem, pomyślałbym że postradał zmysły.

Po trzecie, miałeś kiedyś w ręku St. Croix Premier 1,98 do 3/4 Oz? Mogę zrozumieć co Baloo miał na myśli pisząc o różnicach pomiędzy ww, a kijem kleniowym.

Po czwarte przerażają mnie osoby, które cieszą się z trafnej i ciętej riposty. Zakładam, że przeczytali tylko tę jedną linijkę, którą chciałeś podkreślić.

Po piątek to dajcie sobie obaj na wstrzymanie bo aż przykro się to czyta.

Po szóste gratulacje dla wszystkich łowców wąsaczy... żeby nie było, że to całkowity OT :D

Po piąte pozdrawiam.