mifek Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Tak , to może dużo dawać, i daje. Ma wpływ na mój sposób łowienia . Ulubina długość to 270 cm.Testowałem kije od 240 do 305. Pewnie dla nie kturych to szok, tak długie kije na tak płytkie wody i to jezcze z pontonu . no dlatego wlasnie ciekaw bylem i jestem nadal co cie sklania wlasnie do takich patykow ale wychodzi na to ze chodzi o menewrowosc i chyba tez (popraw jesli sie myle) mozliwosc podniesienia wabika poprzez (tylko) podniesienie kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Tak to tylko niektóre zalety, Zyskuje też lepszą amortyzacje i moge wedką oprowadzic suma do okoła łodzi, a to sie bardzo przydaje jak ryba jest z tych nerwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ulubione wedki to Ugli Stik specimen ,niestety oba poległy . Teraz ulubioną wędką jest Rhino Black Cat 280 cm i cw 150-180 .Wędka na trudne warunki, silny nurt,duże ryby. To dla optymistów, którzy uważają, że celowe łowienie sumów w rzece z brzegu na kije o cw. 50-60g to dobry pomysł Zakończenie holu to w takiej sytuacji w dużej mierze kwestia miejsca i przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ulubione wedki to Ugli Stik specimen ,niestety oba poległy . Teraz ulubioną wędką jest Rhino Black Cat 280 cm i cw 150-180 .Wędka na trudne warunki, silny nurt,duże ryby. To dla optymistów, którzy uważają, że celowe łowienie sumów w rzece z brzegu na kije o cw. 50-60g to dobry pomysł Zakończenie holu to w takiej sytuacji w dużej mierze kwestia miejsca i przypadku. Nie ma lekko. Jak ktoś celowo chce łowić te duże i silne ryby to musi się poświęcić i te kilogramy dźwigać. Zawsze pozostaje jeszcze trok boczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco78 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Piękne wąsy gratuluje!!! Pozdrowienia z nad dolnej Odry:) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endryou Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 To dla optymistów, którzy uważają, że celowe łowienie sumów w rzece z brzegu na kije o cw. 50-60g to dobry pomysł Wink Zakończenie holu to w takiej sytuacji w dużej mierze kwestia miejsca i przypadku.Zgadzam się z tobą krzysiek w 100 % - tylko, że te SUMY o których pisałem miały maks. 7-9 kg. Myślę, że sugerowałeś się Moim wcześniejszym postem Kolego niedzwiecki - pełny szacun Smile . W tym sezonie jak do tej pory, udało Mi się namierzyć dwóch wąsatych ( wędkuje tylko z brzegu, i tak raczej na maksa 3, 4 razy w tygodniu ) - nie chwaląc się Laughing ., tak jeden jak i drugi pokazał Mi tylko ogon Embarassed ( ogólnie wędkowałem na zestaw skomponowany o wytrzymałości ok. 25 Lbs ). Czy mógł byś uchylić rąbka tajemnicy i napisać na jaikm sprzęcie wyciągasz te bydlaki Cool. Do Takich Ryb jakie przedstawia kolega niedzwiecki' mam zupełnie inny sprzęt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Jaco78 fajna fota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Jaco78Gratuluje ,ładny sum i fajne zdjęcie.U mnie chwilowo bez okazów , ale systematycznie. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ale ciekawie ubarwiony ??? Gdzie on mieszkał że tak z zieleniał? Śliczny zielony Silurisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Sumy bajkowe ilości nieprzyzwoite .Jedno co mnie zastanawia to jak ty się mieścisz w tym pontonie bo do drobnych nie należysz a ryby łowisz bardzo duże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Jako ciekawostke powiem.Dziś złowiłem swojego najmniejszego suma , na wobler prawie tak wielki jak ten sum . Kotwice miał w pysku, szok .Rybka 0koło 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 O! takie to ja przeważnie łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 U mnie najczęściej trafiają się właśnie takie bestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Niedzwiedz -regulamin Fajny ten artykół z Markiem Pozdrawiamedit:Jaco w Zchpom.tez sa bestyjki pikny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia85 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 I mi udało się coś do sfotografowania złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Masa radości jak widzę. Przynajmniej ktos inny niż tylko Niedzwiecki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Dzisiejszy, fajna pogoda a tylko jedno branie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Piotrze, okoni nie łowię tak skutecznie, jak Ty te duuuuże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Masa radości jak widzę. Przynajmniej ktos inny niż tylko Niedzwiecki;) A co mowi mina Niedzwiedzia? Gratuluje sumów panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Mina moja mówi, znowu taki mały , gdzie te duże się schowały, już ja was znajde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Mina moja mówi, znowu taki mały , gdzie te duże się schowały, już ja was znajde. Na melinach Panie, na melinach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco78 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 I mi udało się coś do sfotografowania złowić Ile szczęścia w tym zdjęciu:) Super gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Niedzwiedzki, a ja dołączając się do gratulacji za piękne ryby mam pytanie dotyczące Twojej wędki. Podobne Rhino, tylko o cw. 250 gramów proponowano mi na dorsze. Zauważyłem, że przelotki w tej wędce są dosyć małe. Sprzedawca wyjaśnił mi, że są dostosowane do multika i pod stałą szpulę. Ja mam zamiar używać tego drugiego kręciołka( konkretnie Penna Slamera 460), widzę, że Ty również stosujesz korbę. Powiedz proszę jak takie zestawienie się spisuje, czy dobrze się tym rzuca? Wiem, że głównie trollingujesz, ale pewnie nie są Ci obce rzuty tym zestawem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Witam. Zestaw ten należy do tych ciężkich i mocnych. Kołowrotek waży ponad 500 a wędka ponad 300 , do tego gruba plecionka i raczej ciężko tu mówić o dłuższym spiningowaniu.U mnie służy ten zestaw do trolingu. Na spina mam lżejszy zestaw , np. kijek Dragona Pilk 240 cm i 250 cw z Penem 360. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 No tak, teraz dopiero doczytałem, że wędka ma 280cm. Moja będzie miała 240cm. Miałem na myśli, czy w tych sporadycznych rzutach nie czuć jakiejś szczególnej różnicy w stosunku do normalnych(większych) przelotek. Czyli np. wabik leci na 5 zamiast na 20 metrów, bardziej się plącze lub nie itp.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi