karol_77 Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Za dwa tyg również lecimy nad Ebro. Kilka osób przyleci samolotem, z kilkoma jedziemy busem. Robimy powtórkę z wiosennego wypadu. Woda jeszcze się nie podniosła co daje większe szanse na szybsze zlokalizowanie ryb. Kolego Niedźwiecki - do kiedy będziesz biegał po brzegu Ebro? My meldujemy się 14 Października na tydzień ponownie pod Caspe gdzie wiosną mieliśmy niezły ubaw z wąsatymi. Łowimy głównie z łodzi. Sąsiedzi Czesi złowili wtedy rekord łowiska 104kg, a koledzy 70 i 45kg. Jedziemy zbliżyć się do trzycyfrówki Mamy możliwość zabrania jeszcze kogoś - Ruszamy z Poznania i dalej przez Kalisz, Bytom, Wrocław do Niemiec Kolego Guzu - będziesz nad wodą od 14 do 21 Października? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Za dwa tyg również lecimy nad Ebro. Kilka osób przyleci samolotem, z kilkoma jedziemy busem. Robimy powtórkę z wiosennego wypadu. Woda jeszcze się nie podniosła co daje większe szanse na szybsze zlokalizowanie ryb. Kolego Niedźwiecki - do kiedy będziesz biegał po brzegu Ebro? My meldujemy się 14 Października na tydzień ponownie pod Caspe gdzie wiosną mieliśmy niezły ubaw z wąsatymi. Łowimy głównie z łodzi. Sąsiedzi Czesi złowili wtedy rekord łowiska 104kg, a koledzy 70 i 45kg. Jedziemy zbliżyć się do trzycyfrówki Mamy możliwość zabrania jeszcze kogoś - ale to w dziale: planowane wyjazdy Kolego Guzu - będziesz nad wodą od 14 do 21 Października? Witam Powodzenia na sumach Nie bede wtedy na Ebro. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Za dwa tyg również lecimy nad Ebro. Kilka osób przyleci samolotem, z kilkoma jedziemy busem. Robimy powtórkę z wiosennego wypadu. Woda jeszcze się nie podniosła co daje większe szanse na szybsze zlokalizowanie ryb. Kolego Niedźwiecki - do kiedy będziesz biegał po brzegu Ebro? My meldujemy się 14 Października na tydzień ponownie pod Caspe gdzie wiosną mieliśmy niezły ubaw z wąsatymi. Łowimy głównie z łodzi. Sąsiedzi Czesi złowili wtedy rekord łowiska 104kg, a koledzy 70 i 45kg. Jedziemy zbliżyć się do trzycyfrówki Mamy możliwość zabrania jeszcze kogoś - Ruszamy z Poznania i dalej przez Kalisz, Bytom, Wrocław do Niemiec Kolego Guzu - będziesz nad wodą od 14 do 21 Października? Kolego karol_77, wróciłem z Caspe w sobotę po tygodniowej orce za wąsatym. Stan wody tak niski że z PLEJA de Chacon trzeba jechać około 20km do łódek. W m miejscach gdzie było w tamtym roku po 9-10 metrów, można chodzić. Z rybami to różnie jak to zwykle bywa. Raz biorą raz nie. Mieliśmy kilka niezłych kontaktów w pierwszy i trzeci dzień pobytu. Później to tylko drobnica i sandacz. Na koniec zameldowała się 15ka z trola i to wszystko. Sandacza zatrzęsienie(i to nawet ładne kabanki) a sum w większości zgrupowany na pierwszym, głębszym zakręcie od tamy w Caspe. Brak reakcji na wszystko co nie jest peletem. Peleciarze mają żniwa niezłe ale to inna bajka. Jak przepłyniecie od tego miejsca dalej poza tłumy zaczynając od pierwszej dużej pompy(dosyć charakterystyczne mce) to już trochę można połowić. Wszystkie brania dużych sumów mieliśmy od tego miejsca poprzez stok z drzewami aż do 3 dużych niebieskich pomp. Później zaczyna się lekko poszerzać i ludzi jest mniej. Były godziny że sonda była czarna aż miło ale było też tak, że wszystko znikało gdzieś jak kamfora. Mam nadzieje że wodę dopuszczą bo inaczej to okolice Chiippirany i dalej będą niedostępne. Pozdrawiam i połamania wędek (od ryb oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Na koniec zameldowała się 15ka z trola i to wszystko. Dopuscili juz trolling na Caspe? Swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 No nie wiem czy dopuścili czy nie ale wszyscy trollują. Łącznie z Holendrami, Niemcami i całą resztą zawodowców. Widziałem nawet Węgrów kręcących jakiś program co tez nie widzieli w tym nic złego. Jaka jest rzeczywistość to już inna sprawa. Mało sprecyzowana zresztą. Powinni wziąć się za pelleciarzy co wrzucają po worku pelletu na zestaw(nie wilno nęcić, to bankowo) jak i tych co legalnie łowią na żywca. Widziałem takich setki.Akurat na tym odcinku co ja łowię troling akurat nie jest najskuteczniejszy. Generalnie masa pionowych skał i kryjówek dla wąsatego. Jak bierze to tylko łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Witam.Potwierdzam w 100% to co napisali koledzy. I jeszcze te bojki na calym zbiorniku -- tragedia.Jutro wracam z Caspe to jeszcze cos naskrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 W sklepie wędkarskim w Caspe otrzymaliśmy takie pouczenie.Na Caspe nie wolno trolować, nie wolno łowić na żywca ,nie wolno łowić w nocy.Są to wiadomości z poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Podczas tygodniowego wyjazdu byłem świadkiem złamania wszystkich obowiązujących przepisów na Caspe. Począwszy od bojek z żywcami, łowieniu przy użyciu klonkera oczywiście na żywca, kłusowniczymi rzutkami samołówkami zastawianymi przez Niemieckich wędkarzy, nęcenia pelletem z wiadra. Zastanawiam się gdzie człowiek ma tu trollować?? Nawet jakby pozwolili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Podczas tygodniowego wyjazdu byłem świadkiem złamania wszystkich obowiązujących przepisów na Caspe. Począwszy od bojek z żywcami, łowieniu przy użyciu klonkera oczywiście na żywca, kłusowniczymi rzutkami samołówkami zastawianymi przez Niemieckich wędkarzy, nęcenia pelletem z wiadra. Zastanawiam się gdzie człowiek ma tu trollować?? Nawet jakby pozwolili. i to tyle w temacie.Spain is PAIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Spain is PAIN Dobre! Nie wspomniałem o 50-o stopniowym mrozie i braku cienia, ale to już sama przyjemność. A ty jak tam Guzu na weekend? Jakieś konkrety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Jedna porazka z konkretem.W niedziele.A 2 dni kompletna pustka (poza braniami w trolllingu w stylu nie do zaciecia)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Jedna porazka z konkretem.W niedziele.A 2 dni kompletna pustka (poza braniami w trolllingu w stylu nie do zaciecia)... No to mnie trochę pocieszasz bo u mnie to samo. Mam parę fajnych fotek ale to wrzucę dopiero po niedzieli jak wrócę do normalności. A co do porażki to co było przyczyną?? Słaby sprzęt czy sprytna bestia była?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Wziela na spining. Na spadzie. Odjazd na hamulcu. Trzymajac sie dna pojechala linka po czyms co przecielo plecionke 50 lb w mgnieniu oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Jeszcze biorą RH 12 i nowy kij pokazały klasę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Swietne zdjecia @Forecast.Gratuluje pieknej ryby! Pozdrawiam! Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 C.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Super fotki, piękna ryba!Przyłów podczas boleniowania? Długo trwała walka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Ja mówię że fart ... ojciec mówi że wiedziałem co robię i byłem jak w transie ... walka ok 20 minut ale spocić się zdążyłem tym bardziej po pierwszym odjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 No fajna rybka,gratuluje wysyłam priv na pewien temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Ja mówię że fart ... ojciec mówi że wiedziałem co robię i byłem jak w transie ... walka ok 20 minut ale spocić się zdążyłem tym bardziej po pierwszym odjeździe. @Forecast, pochwaliłbyś się ile miał i jakiej mocy był sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 147 cm plećka PP podrobiona 15 lb. kij 17 lb 3.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Jeśli dobrze się spisał, to napisz co to za model. Gratuluję udanej walki pięknej ryby, a pamiątka w postaci bardzo ładnych zdjęć, zwłaszcza pierwszego, będzie zawsze miła. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 ST1204F-MHX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Super zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehhooo Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 po fotce może nie widać ale rybka złapana na początku października. Rzeka Odra, złapana na spin. . sprzęt robinson xenon jerk 2,10 30-90gr, penn slammer 360, plecionka 0,30 spiderwire, przynęta storm wiggle wart. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi