Skocz do zawartości

Sumy 2011

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Tak , to może dużo dawać, i daje. Ma wpływ na mój sposób łowienia . Ulubina długość to 270 cm.Testowałem kije od 240 do 305. Pewnie dla nie kturych to szok, tak długie kije na tak płytkie wody i to jezcze z pontonu .

no dlatego wlasnie ciekaw bylem i jestem nadal co cie sklania wlasnie do takich patykow :D

ale wychodzi na to ze chodzi o menewrowosc i chyba tez (popraw jesli sie myle) mozliwosc podniesienia wabika poprzez (tylko) podniesienie kija

Ulubione wedki to Ugli Stik specimen ,niestety oba poległy . Teraz ulubioną wędką jest Rhino Black Cat 280 cm i cw 150-180 .Wędka na trudne warunki, silny nurt,duże ryby.

To dla optymistów, którzy uważają, że celowe łowienie sumów w rzece z brzegu na kije o cw. 50-60g to dobry pomysł Zakończenie holu to w takiej sytuacji w dużej mierze kwestia miejsca i przypadku.

Ulubione wedki to Ugli Stik specimen ,niestety oba poległy . Teraz ulubioną wędką jest Rhino Black Cat 280 cm i cw 150-180 .Wędka na trudne warunki, silny nurt,duże ryby.

To dla optymistów, którzy uważają, że celowe łowienie sumów w rzece z brzegu na kije o cw. 50-60g to dobry pomysł Zakończenie holu to w takiej sytuacji w dużej mierze kwestia miejsca i przypadku.

Nie ma lekko. Jak ktoś celowo chce łowić te duże i silne ryby to musi się poświęcić i te kilogramy dźwigać. Zawsze pozostaje jeszcze trok boczny...

To dla optymistów, którzy uważają, że celowe łowienie sumów w rzece z brzegu na kije o cw. 50-60g to dobry pomysł Wink Zakończenie holu to w takiej sytuacji w dużej mierze kwestia miejsca i przypadku.

Zgadzam się z tobą krzysiek w 100 % - tylko, że te SUMY o których pisałem miały maks. 7-9 kg. Myślę, że sugerowałeś się Moim wcześniejszym postem

Kolego niedzwiecki - pełny szacun Smile . W tym sezonie jak do tej pory, udało Mi się namierzyć dwóch wąsatych

( wędkuje tylko z brzegu, i tak raczej na maksa 3, 4 razy w tygodniu ) - nie chwaląc się Laughing ., tak jeden jak i drugi pokazał Mi tylko ogon Embarassed ( ogólnie wędkowałem na zestaw skomponowany o wytrzymałości ok. 25 Lbs ). Czy mógł byś uchylić rąbka tajemnicy i napisać na jaikm sprzęcie wyciągasz te bydlaki Cool.

Do Takich Ryb jakie przedstawia kolega niedzwiecki' mam zupełnie inny sprzęt B) .

Niedzwiedzki, a ja dołączając się do gratulacji za piękne ryby mam pytanie dotyczące Twojej wędki. Podobne Rhino, tylko o cw. 250 gramów proponowano mi na dorsze. Zauważyłem, że przelotki w tej wędce są dosyć małe. Sprzedawca wyjaśnił mi, że są dostosowane do multika i pod stałą szpulę. Ja mam zamiar używać tego drugiego kręciołka( konkretnie Penna Slamera 460), widzę, że Ty również stosujesz korbę. Powiedz proszę jak takie zestawienie się spisuje, czy dobrze się tym rzuca? Wiem, że głównie trollingujesz, ale pewnie nie są Ci obce rzuty tym zestawem.

Pozdrawiam.

Witam. Zestaw ten należy do tych ciężkich i mocnych. Kołowrotek waży ponad 500 a wędka ponad 300 , do tego gruba plecionka i raczej ciężko tu mówić o dłuższym spiningowaniu.U mnie służy ten zestaw do trolingu. Na spina mam lżejszy zestaw , np. kijek Dragona Pilk 240 cm i 250 cw z Penem 360.

No tak, teraz dopiero doczytałem, że wędka ma 280cm. Moja będzie miała 240cm. Miałem na myśli, czy w tych sporadycznych rzutach nie czuć jakiejś szczególnej różnicy w stosunku do normalnych(większych) przelotek. Czyli np. wabik leci na 5 zamiast na 20 metrów, bardziej się plącze lub nie itp.

Dziękuję i pozdrawiam.