Kamil Z. Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 No, Łukaszu-kawał wąsa !Widzę, że jeszcze resztki po zakwicie wody widać.... Gratuluję! PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Konkretny sumicho! Gratuluje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 W końcu mogłem asystować i odwdzięczyć się;0 Rybka trafiona z premedytacją bo jak to powiedziałeś Płyniemy na sumowe dołki ? Gratki jeszcze raz i dzięki za niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Owinął się wokół Ciebie jak anakonda Wesołe foty Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia85 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Uśmiech jak najbardziej na miejscu już dawno nie miałem takiej lokomotywy na haku , ale znudzony jestem już tą nizinna wodą , teraz czekam na to co tygryski lubią najbardziej na kropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HM_62_Pike Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ryby piękne, ten hiszpański sum 233 cm - potwór, gratulacje. Ale to co wyprawia Niedźwiecki przechodzi moje pojęcie. Żeby takie wyniki mieć na polskiej wodzie (bo przecież i szczupaków, nie odbiegających od szwedzkich nałowił) to już trzeba być geniuszem wędkarstwa. Szacun panie Niedźwiecki jak nie wiem co! Przy okazji mam pytanie do Wszystkich, którzy mieli na kijach duże sumy - ja miałem takie do 20 kg, więc pytam tych, którzy mieli duuuużo większe. Mam link do wywiadu z gościem, co rzekomo przed chwilą złowił na Rybniku i uwolnił suma 256cm na zestaw - jak sam mówi - 9kg. Widzę ten zestaw: jest to kij HM 80, ale nie widzę który, albo do 42 gram (mam taki, mocny, dobry) albo do 35 i jakieś kopytko z hakiem zdaje się, że 6/0, bo wygląda na dziesięciocentymetrowe. To podobno drugi ponad dwumetrowy sum w tym roku na ten zestaw - hol trwał godzinę.Są zdjęcia dużego suma jak leży, ale przecież nie widzę czy ma 256, czy np 195 i na co został złowiony.Co o tym sądzicie - możliwe jest wyholowanie takiej ryby na takim zestawie? Wierzyć człowiekowi? Mogę wstawić link do wywiadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Chyba wiem o który wywiad Ci chodzi, widziałem kiedyś na youtubie. Był tam również film z holu, mierzenia i wypuszczania ryby ale o ile dobrze pamiętam autor usunął oba filmy, ponieważ ludziom nie podobał się sposób podebrania i wypuszczania ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HM_62_Pike Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ja mam to: Ale jeśli był film z holu, to znaczy, że naprawdę da się wyjąć takiego suma na w sumie szczupakowo/sandaczowy zestaw. Ja w sumie łowię na identyczny zestaw - kije to HM-y 62 i HM-y 80 - na plecionkę PP i podobne przynęty, ale jakoś nie wyobrażam sobie wyjęcia czegoś takiego. Ile to waży - stówę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam.Dużo zalezy od łowiska, i miejsca połowu.Na rybniku często łowione są gigantyczne sumy na lekkie zestawy, a dlaczego ? Poprostu woda jest tam spokojna ,nie ma zaczepów i mozna się bawić z sumem godzine , dwie, puszczając go na 100 i więcej metrów bez obawy ,że przetrze linke o przeszkody. Ja ,żeby wyjąć sumy 150 - 190 cm na Odrze w silnym nurcie zmuszony jestem podpływać pontonem pod rybe . Sum jest w stanie w ciągu chwili odejść na 50 metrów i przetrzeć plecionke o dno. Co juz mi się zdażyło .Ogólnie jestem przeciwnikiem łowienia sumów na lekkie zestawy, hol powinien byc w miare szybki ,zdecydowany żeby ryba mogła jak najszybciej wrócić do wody w dobrej kondycji. Korzystając z okazji chciałbym życzyc wszystkim jak najlepszych wyników w nowym sezonie 2012 [ Daniel czekamy na otwarcie sezonu, miło jest popatrzeć na wielkie sumiska ]. Pozdrawiam Niedzwiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Znalazłemhttp://www.youtube.com/watch?v=ja__YsA5ovoFilm z holu tego suma, jest on na koncie innego użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HM_62_Pike Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Dzięki Niedźwiecki! No jak Pan nie wykluczył możliwości wyholowania takiego suma na ten zestaw, to w zasadzie zamyka temat Pozdrawiam i gratuluję jeszcze raz ryb, umiejętności - wszystkiego Dzięki Damian - jest kawałek rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Piotr, Dziekuje za zyczenia! Tobie zycze realizacji planow na 2012 rok. Jesli sie zrealizuja to piekne ryby bedziemy ogladac w Twoim wykonaniu Pozdrawiam Guzu p.s. zdecydowanie nie polecam nastawiania sie na sumy z zestawem 20 lb (9 kg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 A gdzie się podziało moje zapytanie o suma ze strony WW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi