Guzu Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Na mnie nie czekajcie przygotowania do sezonu czyncie.Kotwice naostrzone ? Kolka wymienione ? przypony zrobione ? swieza plecionka ? Niemal zawsze mozna cos poprawic, lepiej sie przygotowac W moim wykonaniu teraz beda normalne ryby - ruszam(y) nad Odre na dni pare... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Kolejny sum złowiony z pływadełka .Tym razem 180 cm. Łowisko jak poprzednio , sprzęt mocniejszy . Wędka St.Croix mbc711hmf , multiplikator Shimano Calcutta 201b , plecionka Bawo 40lb , przynęta wobler Dorado Lake 7 cm tylko z tylną większą i mocniejszą kotwicą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Dziś tylko 175 cm. Lowisko i sprzęt ten sam tylko przynęta 10-cio centymetrowy lunatic. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 @jbk666 Zazdroszczę skuteczności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Dzięki Ale nie wygląda to tak łatwo , średnio na trzy wieczory jeden sumek i ciągle do 180 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Nie narzekaj...Gdybym ja miał taką częstotliwość byłbym w skowronkach.Napisz coś więcej jak odbywa się hol na dętce...Musi być niezła zabawa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Na razie nie miałem do czynienia z naprawdę wielki sumem , więc hol uważam że jest dość łatwy ponieważ cały czas jestem przodem do ryby.Często mnie sumy ciągają po łowisku,szczególnie wczorajszy był jakiś wściekły bo nawet atakował mi rękę w rękawicy przy podpieraniu szczerze powiedziawszy paskudne przeżycie Wcześniej używałem dżerkówki bo nie byłem przygotowany na takie ryby to hole były bardziej dynamiczne ale częstsze spady lub rozgięte kotwice.Teraz sprawiłem sobie wędkę o mocy adekwatnej do środka pływającego i o pełnym ugięciu.Łowię późno wieczorem i w nocy. Temperatury są bardziej znośne no i sum żeruje w przypowierzchniowych partiach wody więc teoretycznie jest łatwiejszy do złowienia. W nocy jest też ciszej więc wrażenia silniesze szczególnie jak sum przywali parę metrów odemnie i w nocy nie ma strażników którzy mogli by mnie ukarać za wypuszczanie sumów. Zabijać ich nie chce i płacić od 100 euro wzwyż też nie mam zamiaru pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Mialem okazje spedzic 6 dni wedkujac na Odrze.Drugiego dnia nawiedzily mnie sumy - pewnie dostaly info z Hiszpanii Na boleniowy zestaw (15 lb) trafil sie taki oto mocno ciemny jegomosc. 130 cm.Mielismy sporo frajdy z Xavim probujac go zladowac do pontonu na srodku rzeki Ale sie udalo Przyneta gumka boleniowa 7 cm na glowce 25 g, linka 15 lb, bez przyponu. . Notka informacyjna : ryba zlapana na odcinku Odry gosporadowany przez RSP Regalica. Okres ochrony suma do 30 maja. Ryba zlapana 31 maja przed poludniem. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 No mnie tez prawdopodobnie wczoraj na Wiśle podobny nawiedził Kołowrotek dsostał lekcję oddawania 150 metrów żyłki i na tym się skończyło.Bardzo ładny polski Sum, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Swój zawsze pozna swego Po zacięciu słyszałem głos suma: O k... to Guzu Fajnie nas przeciągnął w nurcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Guzu wszędzie je wywęszy - nawet na małozasumionej wodzie.Xavi, Guzu, szpiegu - fajnie było spotkać się na odrzańskich rewirach, w istnie afrykańskim klimacie pogodowym. Dobrze, że sklep z napojami bogów był blisko wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 nie denerwuj bo ja ja na sucho jechalem caly dzien a chlopaki sobie piwko popijali ps. po 3 godzinach wygladaleś już jak Gorbaczow caly czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 był blisko ale w niedzielę nikt nie miał sił iść po chmielowy napój . Cały dzień piliśmy wodę ...jak zwierzęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 nie denerwuj bo ja ja na sucho jechalem caly dzien a chlopaki sobie piwko popijali ps. po 3 godzinach wygladaleś już jak Gorbaczow caly czerwony ... brak filtra zrobił swoje......dobrze, że siebie nie widziałeś - ja chociaż chroniłem się pod czapką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 patu dwa dni w okularach lazilem bo mnie oczy bolaly do tego a picie wody hmmmmm jak zwierzeta w hawanie wylądowaliście ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 ...nie, nie...nic z tego ...odbyły sie długie Polaków rozmowy przy ognisku i pieczonej kiełbasce, moczonej w chmielowym wywarze o temp. circa 35 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Diabeł po nas nie przyszedł, więc nie było Havany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 w każdym bądź razie zawsze miło się spotkać na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Siemanko chłopaki!W środe znowu jadę nad Oderkę. Powiem Diabłowi, że dopytywaliście, to next time Havane macie jak w banku P.S. Fajnie było się spotkać z równie pozytywnie nakręconymi na punkcie wędkarstwa kolesiami jak Ja.pozdrawiam tasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Widze ze temat spotkania wynikl juz w watku sumowym. A myslalem ze to dopiero przy boleniach wyjdzie Skoro juz o tym mowa to przede wszystkim wielkie DZIEKUJE za nauki o rzece Odrze. Patu i Tasiek - naprawde wiele sie od Was nauczylem.Patryk, to juz drugi rok z rzedu, kiedy mam mozliwosc pobierac nauki...Mam nadzieje ze jeszcze w tym roku dane mi bedzie sprobowac swoich sil na Odrze. Coraz bardziej zaczynam chorowac na odroze, moze nieco sumoza ustapi ? A Diabla sie nie boje, mialem bierzmowanie :mellow: Szpiegu - nasze coroczne spotkania na wodach odrzanskich staja sie juz tradycja ( w koncu 2 lata z rzedu)... A tak na powaznie to : koniecznie czapka nastepnym razem! Bez czapki zakaz wstepu na poklad pozdrawiam juz z BCN Guzu p.s. W sobote pojade sprawdzic na Ebro jak tam moja sumoza, czy aby nie zelzala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 jak bys cos ten teges ten myslal to koncowka sierpnia mam urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Nie ma za co Daniel. Dobry, wprawiony i myślący wędkarz poradzi sobie niemal wszędzie. Podrzucisz mi parę wskazówek za rok na Ebro . P.S...czyli można zrobić kolejny odrzański event. Robson powinien być już na tacierzyńskim a dla Ciebie Daniel 2k km to rzut beretem... @szpiegu może spłynąć pontonem w czapeczce I`m the SPY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 jak będzie trzeba to nawet fioletowa Milka nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 jak będzie trzeba to nawet fioletowa Milka nie zaszkodzi ..i różowo-czerwony sztormiczek w deseń bojki odrzańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 najlepszy kamuflaż <_< przecież bojka to stały element river Odra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi