BigJimmy Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Witam was jako świeży użytkownik forum! Na forum jestem nowy, jednak łowię castingiem od dłuższego czasu. Multiplikator jaki posiadam to Shimano Curado 201E7. Na ostatniej wyprawie miałem dziwną sytuację. Kilka godzin łowiłem bez problemów, a potem bęc.Zarzuciłem przynętę, następnie zacząłem kręcić korbką. Okazało się że szpula nie reaguje na kręcenie, jest w trybie rzutu. Wodzik normalnie chodzi podczas kręcenia. Przycisk do rzutów lata luźno w górę i dół, jakby się odłączył od całego mechanizmu.Czy wiecie co mogło się stać? Miał ktoś taki przypadek, choćby w innym multiplikatorze? Pomocne będą wszystkie doświadczenia! Pozdrawiam,Jimmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) ...Jednak to nie to co myślałem. Edytowane 17 Września 2016 przez szczupiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 SIEMKA Miałem taki przypadek ABU STX.Problem w stx to sprężynka od spustu.Po wymianie w servisie problem znikł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigJimmy Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Woblerek48- Pamiętasz ile wydałeś na naprawę w serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Spróbuj spust szpuli trochę mocniej docisnąć do dołu i przekręć korbom w większości shimano pomaga 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigJimmy Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Artur, jesteś mistrzem! Wcześniej nie próbowałem tego robić bo spust wyglądał jakby dochodził do końca, dalej już tylko łamać A tu jednak "klik" i wszystko działa. Dziękuję za pomoc! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Spróbuj spust szpuli trochę mocniej docisnąć do dołu i przekręć korbom w większości shimano pomagaczym ma przekręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 czym ma przekręcić?No "korbom", napisał przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Artur konkretnie pokierował co i jak należy zrobić, koleżeńska pomoc, z czego pewnie wiele osób jeszcze skorzysta.Mega!Wyszła mała wpadka orto i za chwilę komentarze.Ta wpadka, przy tej pomocy - to brak wpadki.Nie ma jej. Choć miło, że czuwacie nad poprawną polszczyzną, nawet na forum wędkarskim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Nie da się nie czuwać.... Skoro internet nawala.... No napisał.... Ale ja nie mam multika i przez to pewnie nie wiem, z czego on się składa."Swojom drogom" jak to będzie przy odmianie przez przypadki? :-)[emoji3]Samą odpowiedź doceniam, bo kto wie kiedy mnie spotka taka sytuacja... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 17 Września 2016 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 ja nie mam multika Daniel - zgubiłeś się? to dział bait ....wiem że tu najfajniej! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Dobrze przyznam się - mam jeden, ale z niego nie rzucam :-) Z niego tylko wypuszczam. Spora betoniarka :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Ja też tak kiedyś miałem.Już chciałem go rozkręcić i "naprawiać" gdy zorientowałem siě że mam całkowicie poluzowany hamulec walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Woblerek48- Pamiętasz ile wydałeś na naprawę w serwisie? zoro złotych był na gwarancji .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi