szczupiec Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Witam koledzy mam pytanie jaki multik polecicie do wędeczki 5-25 gr pod sandacza i szczupaka na lekko?Używał bym gumek od 7 do 10 cm na glowkach 7-15gr. Wahadło alga 1 i max alga 2, jakieś wobki do 10cm i slider 7. Zależy mi na odległości rzutów. Zastanawiam się nad shimano scorpion 1001 ale rozwaze tez inne propozycje do 400 zł. Pozdrawiam Ps;Bede lowil w wodzie stojacej jak i wodzie płynącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 W tych pieniądzach za dużego wyboru nie masz. Metanium używkę możesz poszukać, ale nie wiem czy zmieścisz się w budżecie, alternatywą jest też quantum exo 101, którego sam posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Jeśli dołożyłbyś 300zl to możesz mgx dostać w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 jak byś chciał troche dołożyć ,to mam curado 51e w idealnym stanie , raczej byłbyś zadowolony , tak do 25 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Kolego tanio kupujesz dwa razy kupujesz Szukaj coś ze stajni shimano metamium, curado .tylko trzeba parę groszy dołożyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Mam ABU REVO LT to jest w budżecie 700-900 można kupić na forum .Były ostatnio 2 sztuki .Dozbieraj kaski .polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Podoła stare dobre Shimano Scorpion 1001. Ostatnio nawet kumpel na m.pl wystawiał bodajże za 300 zeta. Koledzy dają dobre propozycje ale poza Twoim budżetem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Mnie właśnie interesuje shimano scorpion 1001 i tu pytanie czy podola do 25 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Pewnie że tak. Kup ,wymień łożyska , przesmaruj i do dzieła. Dla mnie to taka ponadczasowa konstrukcja, kupisz z czasem lekką szpulkę i wtedy zobaczysz co ten młynek potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 A uzywal ktorys z kolegow moze okuma helios air ? Moge go miec nowego w cenie 450zl i czy ogarnie 5-25 szczerze kusi mnie niwy wyglad i niska waga ale nie wiem czy jest to dobra konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Odpuść sobie okumę w tej cenie i zakresie wagowym szukaj scorpiona lub curado 101 miało być. Edytowane 17 Września 2016 przez welpa1809 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 To wybór padł na scorpiona albo curado teraz tylko szukać dobrej sztuki. Dzięki panowie za pomoc. ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Kupisz scorpiona ale musisz w niego włożyć pieniądze tak jak koledzy piszą , ja bym kupił coś co bez tuningu ogarnie np: mgx/curado czy inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Jak Ci się trafi ( bo trudno o ten model) to bierz Shimano Curado 101d. Różni się nieco od starego shimano 1001, ale potrafi to samo. Z resztą to bracia amerykańsko-japońskie. Edytowane 17 Września 2016 przez Novis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Kupisz scorpiona ale musisz w niego włożyć pieniądze tak jak koledzy piszą , ja bym kupił coś co bez tuningu ogarnie np: mgx/curado czy inne. Budżet widać gra tu rolę. Jak sądzisz ile mogą kosztować łożyska w klasie abec 7 , temat jest do ogarnięcia za 50 pln. Smarowanie samemu ogarnie to nie prom kosmiczny. Do przynęt 5 -25 ceramiki nie są potrzebne a nawet nie wskazane, szybko by zostały zabite. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Tak ale ktoś pisał o szpulce a to już koszt multika , zależy co się koledze podoba i czy jest mu bardzo potrzebny.Jeśli byś chciał mgx to pisz co do ceny dogadamy się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Mam nieodparte wrażenie, iż koledze bardziej zależy na górnym c.w. Każdy multik da radę 25 gramom. Mam na myśli te lajtowe. Nie bój się kupować używek, multiki trudniej zajechać, niż korby, aczkolwiek da się. Używka z dobrego źródła pozwala zaoszczędzić mnóstwo kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Tez tak uważam ze warto kupić używkę ale z pewnego źródła np: z naszego forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Mnie intersuje zeby ogarnial min 10gr woblery i gumy 7cm plus 7 gr glowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 To dozbieraj 300zl i pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Widzę, że bardzo zależy ci na sprzedaniu tego MGX. Może po prostu wystaw go w dziale "sprzedam" Choć w tym przypadku, spełnia wymagania kolegi ... po za finansowymi Edytowane 17 Września 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siewicz Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Ja mam Scorpiona 1001 i mimo tego, że już się aż prosi o smarowanie od kilku wypadów i na dodatek jest na nim nawinięta niezbyt finezyjna pletka (chyba 0,19 - akurat taką miałem pod ręką) to nadal bez problemu śmiga 5g czeburaszka + kajtek 2" na przyzwoite odległości, tak więc przy dobrej pletce i smarowaniu spokojnie spełni Twoje wymagania - pod warunkiem, że dobrze dobierzesz kij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Dzięki o taką odpowiedz mi chodziło, nie mam zamiaru lapac na wobki 5gr tylko min 10-11gr i guma plus glowka razem 13gr. Czy scorpion temu podoła rzucając na w miare duże odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) No dobra napiszę to po raz enty i ostatni odległości przyjdą z czasem najpierw naucz się poprawnie rzucać. Przede wszystkim technika i rzuty na celność nie na odległość, to przyjdzie samo.Wracając do pytania zależy co to duże odległości, inne są na rzeczce pstrągowej inne na średniej i dużej a inaczej się to przełoży przy łowieniu z łódki . Odpowiem inaczej dla mnie zawsze były i są wystarczające. Edytowane 17 Września 2016 przez welpa1809 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Też szukałem kilka miesięcy temu multika do podobnych zadań. Kupiłem Okumę Helios Air i nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi