szpieg Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Witam, niedawno nabyłem ultegrę 2500s, jest pewien problem tzn. nie słychać,, trajkotki''szpuli. Blaszka nie jest przykręcana jak w innych kołowrotkach śrubką, jest osadzona na trzpieniu. Czy ktoś z Was miał z tym doczynienia?Jak to ściągnąć Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Ściągałem taką szczypcami jakich używam czasami przy serwisie, ona jest jakby zaciskowa trzeba ją ścisnąć lekko w jedną stronę a przy zakładaniu w przeciwną by się znów zacisnęła. Ja przynajmniej tak zrobiłem. Może podkładek jest za dużo dołożone i przez to nie słychać terkotki. Edytowane 17 Września 2016 przez Hunter_pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Możliwe, że szpula siedzi zbyt nisko lub zbyt wysoko na podkładkach.Stąd blaszka na szpuli nie sięga zębatki na osi posuwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Dzięki chłopaki za wskazówki, nadmienię że kołowrotek przed wysłaniem do ,,guru shimano'' w celu przesmarowania nie miał problemu z trajkotką chodziła niczym mechanizm szwajcarskiego sejfu.Cóż, odkręciłem szpulę pod nią trzy podkładki których od nowości na bank nie było , mimo ich zdjęcia nadal brak charakterystycznego dźwięku, spróbuję zdjąć zacisk tak jak pisał Hunter_pike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Dzięki chłopaki za wskazówki, nadmienię że kołowrotek przed wysłaniem do ,,guru shimano'' w celu przesmarowania nie miał problemu z trajkotką chodziła niczym mechanizm szwajcarskiego sejfu.Cóż, odkręciłem szpulę pod nią trzy podkładki których od nowości na bank nie było , mimo ich zdjęcia nadal brak charakterystycznego dźwięku, spróbuję zdjąć zacisk tak jak pisał Hunter_pike. We wszystkich kręciołkach Shimano z łożyskiem pod szpulą przynajmniej we wszystkich jakie mam lub przeszły przez moje ręce zawsze fabryka standardowo daje trzy podkładki + dodatkowe 4 w woreczku, wydaje mi się że te trzy sztuki które masz już tam były ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi