ememiks Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Witam Zastanawiam się nad zakupem kijka do łowienia okoni z opadu. Myślę nad długością 2.30 bo łowię dużo z łódki jak i z brzegu. Raczej tam gdzie łowię przedział ciężaru będzie od 5 do 12/15 gr i zastanawiam się czy microflex 3-15 będzie ok. Wiem że seria perch specjal jest zaniżona pod cw. ale nie wiem czy tyczy się to samo microflexa. Potrzebuję właśnie kija nie wklejanki na okonia w przedziale cw. do 15gr i effzett spełnia te warunki z opisu. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tej serii wędzisk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Szymon__98 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Microflexa się to na szczęście nie tyczy, mam do 7g wersje też 230 cm i główką 5 g + kaitech 3 cale to już górna granica . Ja nie mam jak wyżej kolega problemów z nadlewkami lakieru, bierz śmiało wersję do 15g będzie pod Twoje łowienie w sam raz, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Właśnie, Microflex 230/1-7 i główki 5 g + kaitech 3 cale to górna granica. Przy takim zestawieniu już ciężko podbić przynętę z dna. Ciekawe czy ten o cw. 3-15 nie będzie zbyt spolegliwy do główek 5-15g. Może jednak Perch Special? Jest sztywniejszy i wydaje się, że do "ciężarów", o których piszesz, będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Najgorszę to że nie mam jak porównać tych wędzisk i obejżeć z bliska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Porównywałem w sklepie ten o którym piszą koledzy czyli 1-7g z tym 3-15gNa pewno mocniejszy szczyt i niżej od tego 1-7,fajne progresywne ugięcie.Skoro tym pierwszym łowią główkami do 5 gram to ten 3-15 pewnie da rade parę g wyżej.Też szukam takiego do 10g i powiem szczerze, że miałem wątpliwości czy do podbicia 10 g da radę. 15g o których pisałeś nie widzę szans,chyba,że do szurania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Szymon__98 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Z podbiciem nie ma problemu, zakładałem nawet główki 7g z gumą 4 cale , daje radę Ale już nie ma takiego komfortu. Mówię o modelu 230/1-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Hej. Zastanawiam się nad tym kijem ale tym do 15 gram pod okonia na głębsze wody przynęty to gumy do 3 cali główka do 15 gram. Jeśli ktoś ma tego kija proszę o opinie. Pozdrawiam Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Ja mam szybkie pytanie odnośnie wersji 2.30 do 7 g . Czy obrotówka nr 2 w nurcie nie wygnie za mocno blanku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Nie łowilem jeszcze tym kijem na obrotówki ale podejrzewam że wirówka nr 2 w nurcie będzie mocno wyginać ten kij. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 ten 2,30/1-7 jest delikatny, obrotówka 2 w nurcie faktycznie mocno wygina kijek.tez nie miałem możliwości "pomacać" wędki przed zakupem, sugerowałem się tym co powiedzieli mi przez tel. w effzett Polska.Na dzień dzisiejszy do okoniowego "opadu" kupił bym tego 2-10 bo ten 1-7 to taka "paprochówka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 A czy ma ktoś model 3-15g ? Jak on spisuje się w nurcie z obrotówką 2 (4-5g) ?Zastanawiam się czy bedzie to dobry sprzęt na pstrąga, klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Gnat bierz ten kij do 15gr. dziś go oglądałem i super będzie na pstrągi ,ma bardzo fajne ugięcie ,akcje i sam raz dolnik .Ja go na pewno kupie. Jak dla mnie super kij!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Szymon__98 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 I jak wam się effzetty spisują ? Mój śmiga aż miło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Im dłużej łapie przy użyciu tego kija, tym bardziej żałuje ze go kupiłem.Nie mogę się przyzwyczaić do jego akcji, po podbiciu szczytówka jeszcze drga przez parę ładnych sekund co strasznie mnie irytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ja ze swojego kijka 1-7 jestem bardzo zadowolony, bardzo dobrze czuć brania, praktycznie zero spadów, małe gumki na główkach do 4-5 gram miota daleko, dzięki dobremu wyważeniu nie męczy ręki. Tak przypadł mi do gustu, że jeszcze chyba się zaopatrzę w mocniejszą wersję 3-15 na rzekę po obrotówki 2 i woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Mam wersję 2,30 2-10gr. Wczoraj dojechał do mnie po raz drugi. Pierwszy odesłałem, ponieważ przelotka startowa była źle umieszczona. - nie była w linii z kołowrotkiem, przesunięta była może o 30 stopni? Ten który dojechał jest wykonany starannie, nie ma nadlewek lakieru, przelotki równio rozmieszczone.Pierwsze wrażenia na sucho - super. Niedługo pierwsze testy nad wodą. Postaram się opisać.Z tego co zauważyłem, do prawidłowego wyważenia tego kijka potrzeba kołowrotka o masie około 300gr - Zauber 3000 był akurat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_103 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Mam wersję 2,30 2-10gr. Wczoraj dojechał do mnie po raz drugi. Pierwszy odesłałem, ponieważ przelotka startowa była źle umieszczona. - nie była w linii z kołowrotkiem, przesunięta była może o 30 stopni? Ten który dojechał jest wykonany starannie, nie ma nadlewek lakieru, przelotki równio rozmieszczone.Pierwsze wrażenia na sucho - super. Niedługo pierwsze testy nad wodą. Postaram się opisać.Z tego co zauważyłem, do prawidłowego wyważenia tego kijka potrzeba kołowrotka o masie około 300gr - Zauber 3000 był akurat.ciekawy jestem jak wypadły testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Z testami trzeba poczekać na ocieplenie. Wszystko zamarznięte:), dzisiaj jest -21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Mam ten 2,30m 1-7gr. Powiem tak zajebiście się nim łowi okonie jestem mega zadowolony z kija!!! Kapitalnie trzyma rybę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) jakie 300g ? Kolowrotek w rozmiarze 3tys do wedki 1-7g ? Co to sa za herezje ?!?!?! Stopkę kołowrotka trzymam miedzy palcem małym i serdecznym, mam podpięty kolowrotek 200g i wyważenie jest idealne. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapiq99 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Do obrotówek rozmiar 2 który model się bardziej sprawdzi? Woda stojąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 jakie 300g ? Kolowrotek w rozmiarze 3tys do wedki 1-7g ? Co to sa za herezje ?!?!?! Stopkę kołowrotka trzymam miedzy palcem małym i serdecznym, mam podpięty kolowrotek 200g i wyważenie jest idealne.Ja akurat pisałem o wersji 2-10g. Pewnie jest jakaś różnica. Kilka postów powyżej, kolega Prewwit pisał, że i pokazał to na zdjęciu, że jego kij 1-7g idealnie wyważą kołowrotek ważący 244g. Poza tym, ja trzymając kij, mam stopkę między palcem wskazującym a środkowym - więc środek ciężkości wypada w innym miejscu.A z takim a nie innym kołowrotkiem akurat dla mnie ten kij leżał najlepiej w ręku. Nie zamierzam nikogo przekonywać, że jest tak czy tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Miałem w rękach wędkę 2-10 2,30 i z kołowrotkiem 250gram prawie tak samo się wyważała jak na zdjęciu co wrzuciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witram.Czy nikt nie nabył 230/3-15,chciał bym przeczytać jakieś opinie,porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 coś ktoś może bliżej opisać model 230 cm 2-10g lub 3-15g. Szukam czegoś budżetowego na niewielkie rzeczki pod pstrąga, klenia. Pod te ryby nie lubię szybkich wędek. Wole takie mododerate lub mod/fast. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi